reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Liluli - trzymaj się !! Dobrze, że jesteście na obserwacji i nic Wam się nie stało !! Ja raz byłam świadkiem jak prowadzący ciągnik był pijany i jeździł z jednego końca na drugi ulicy i wszyscy się bali go wyprzedzić a jak na rondo wjechał to samochody co były na rondzie zjeżdżały mu z drugi bo ciągnął nie wiem co to było taki pług ?? i zarzucało nim na boki - normalnie nienormalne... :(

Aga_k_m - ja ciągle łażę, kucam, coś ogólnie robie i ładnie wszystko trzyma i ogólnie tak wewnętrznie czuję, że przenoszę, ale tak jak mówię jeżeli mały dobrze się rozwija i łożyska daje radę mu dać wszystko co mu potrzebne to niech siedzi a mama jeszcze kilka rzeczy pozałatwia - dzisiaj CASTORAMA i LEROY MERLIN :D

Aha - czytam teraz książkę takiego pediatry Harveya Karp'a i on podaje taki sposób na uspokojenie dziecka w 5 krokach. Podaję Ci link do stronki gdzie opisują tą metodę do uspokajania niemowląt bo ogólnie on jest takim przedstawicielem, który uważa, że tak naprawdę kolka nie istnieje. Bardzo fajna książka i ja na swoim dziecku - jakby co na pewno przećwiczę te metody bo mają swoje naukowe i logiczne uzasadnienie :D Spróbuj może pomoże :
Link do: Metoda dr Karpa - czy to skuteczny sposób na ukojenie płaczu? - Ciążowy.pl

aim - dasz radę z tym prawem, wiem, że dają pytania takie, że kilka odpowiedzi wydaję się prawidłowych, ale zawsze ta jedna jest NAJBARDZIEJ słuszną... :( Trzymam kciuki i daj znać jak poszło!!

Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie blizny po cc czy jakieś fajne metody na znoszenie bólu, przyspieszenie gojenia itd. ?? Chciałam coś doradzić mojej przyjaciółce :D

reklama
Liluli trzymaj się

Aim powodzenia :) dasz radę :)

Aha trzymaj się i staraj sie odpoczywać... a mama nie może do ciebie przyjechac na kilka dni ? albo zabrac starszaka ?

Karuzela trzymaj się, płacz nie jest taki zły :) wyładowuje emocje :) a mąż nie może wziąć opieki na ciebie jak wrócisz do domu ?

czekamy na pierwsze lipcowe dziecko :)

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj byłam w fazie "od jutra uskuteczniam wszystkie sposoby na przyspieszenie" dzis jestem w fazie "boje sie, ze to podziała" [emoji23][emoji23][emoji23] wiec czekam az sie samo rozwinie [emoji85]
Iiiii tak w kółko.... ‍♀️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Alex jak podawalas sab simplex tzn jak dawkowalas, czy doraznie czy co iles godzin? Napisz prosze, mam te kropelki w razie czego i slyszalam rozne wersje :)

Stosowałam te kropelki przy Igorze, mąż mi je z Niemiec przywozi.
Daje się 15 kropelek przy każdym karmieniu - przy kp to pewnie przed karmieniem trzeba podać łyżeczką lub strzykawką a przy mm prosto do butelki ;)

Link do: Informacje o Sab Simplex. Sprawdzony sposób na kolkę.

Liluli dobrze, że nic wam się nie stało. Straszne, że można mieć wypadek/kolizję nawet wtedy, kiedy naprawdę mocno uważamy. Niestety idiotów na drodze nie brakuje.
I super, że byłaś zapięta w pasy, bo niestety wiele ciężarnych ich nie zapina, bo przepisy na to zezwalają. Ze 2 tygodnie temu w Gdańsku był wypadek: 22-letnia dziewczyna w zaawansowanej ciąży jechała samochodem i wypadła z drogi, dachowała. Niestety nie miała zapiętych pasów i wypadła przez okno. Zginęła. Zrobili cesarkę, ale dziecko po paru godzinach też zmarło :(

O dziwo cały czas jestem w dwupaku. To moja najdłuższa ciąża :D. Nawet ostatnio śmieję się, że się nie zdziwię jak donoszę i przenoszę tym razem :p
Moja siostra urodziła 29.06. Poród wywoływany, ok. 8.30 podpięli oksytocynę a o 10.55 mała już była. Waga 3350 g i 55 cm. A dzień wcześniej zjawiła się w szpitalu i o 11.30 założyli jej balonik, który wyjęli jej dopiero na drugi dzień przed podaniem kroplówki, sam nie wypadł.

F9BF107D-ECC7-4231-944B-CB6F33FBEC0A.jpg
Ja juz w domku. Mialam ktg, nic ciekawego nie wylazlo :) Dla stesknionych i ciekawych jak wyglada sala porodowa to podsylam z mojego szpitala :) ktg mi robily dokladnie na tej samej sali na ktorej 4 lata temu rodzilam synka :)

Załączniki

• F9BF107D-ECC7-4231-944B-CB6F33FBEC0A.jpg
    F9BF107D-ECC7-4231-944B-CB6F33FBEC0A.jpg
    687 KB · Wyświetleń: 488
Joanna84-84 - gratulacje Ciociu [emoji3][emoji3][emoji3]. Expresowo siostrze poszło przy oxy. Wszystkiego najlepszego dla Niej i Malutkiej [emoji4]
Słuchaj... Wszystko możliwe, że ta ciąża będzie zupełnie inna. Jesteś w ruchu przy Małym, tez masz główkę zapelniona sprawami z domkiem (a właśnie - jak tam?), normalne obowiązki domowe, a to mobilizuje i wzmacnia.

Mamusia Muminka - ja jutro się marketuje [emoji6] (Casto, Leroy, Obi i Ikea - a co? [emoji1]). Nie powiem, że chodzenie nie boli, bo boli, ale największy ból odczuwam jak wstaje z łóżka, także z dwojga złego to już wolę być rozchodzona, i w razie potrzeby przycupnac gdzieś na ławce albo krzeselku.
Zaciekawiłas mnie tym linkiem - i ja się doksztalce w temacie.

Aim - zbiorowa praca "brzmi" super [emoji3].
No to teraz uskuteczniamy 5s?

reklama
Pola dzieki zorientuje się u Cioci jak to teraz kontrolowac. Generalnie jestem dobrej myśli dziś bo przezskorna wyszła dziś 7,9 a wczoraj 14. Z krwi wczoraj wyszło 13 i dziś właśnie wynik z krwi decyduje czy idziemy do domu. Mala spowrotem przybiera :-) jupi!
Trzymajcie kciuki żeby wynik był dobry!:-)

Aim super że dobrze poszło:D

Joanna widzisz jeszcze wytrzymałas:-) gratuluje urodzenia siostry:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry