reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczyny, chyba się załamie. Moja mama ma rozstępy, ok już zaakceptowalam fakt że niestety mam skłonności po niej. Ale miałam nadzieję że przebarwienia hormonalne (ciemne plamy, jej wyskoczyly po 2 ciąży na twarzy) myślałam że mnie omija. Bo u niej dopiero w drugiej ciążę. No ale nie. Mam CALE PLECY w ciemnych plamach. A mój Kuba nawet nic mi nie powiedział! Tak jestem zła! Wyglądam jak Je*ana biedronka na plecach, a z przodu zebra! Już mam dosyć tej ciazy. Niech się skonczy. Taka bezsilność mnie dopadła, płakać aż się chce :(

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie powiedział, bo pewnie ma to dla niego zerowe znaczenie :) to chyba dobrze, że ewentualne niedoskonałości w twoim wyglądzie nie zwracają jego uwagi :) w dzisiejszych czasach dużo takich rzeczy (o ile nie wszystkie?) można naprawić za odpowiednią kwotę więc spokojnie, jeżeli dla ciebie to aż tak duży problem-to zbieraj pieniądze :)

Dzień dobry :)
Emol spokojnie kochana, te plamy mogą ci zejść jeszcze. Gdzieś w 4mc zauważyłam u siebie coś w stylu trądziku różowatego na twarzy a teraz już ani śladu. U mnie w rodzinie niestety powszechna jest łuszczyca, od kilku pokoleń...przypada co drugie pokolenie - niestety wypada na moją córkę teraz. Ja też miałam zaczątki ale , że nie jestem TYM pokoleniem to mnie omija natomiast jak widziałam moją kuzynkę...to jest dramat dopiero. Całe ciało w plamach czerwonych, piecze, swędzi, wysyp jest przy stresie zawsze. Kurcze mam nadzieję, że moją małą to ominie jakimś cudem.

A propos facetów to oni naprawdę nie widzą tych niedoskonałości, które my w sobie widzimy:) Ja byłam chyba pierwsza, która uświadamiała mojego co to cellulit hehe

Hej dziewczyny !
Widzę, że porody idą pełną parą ! Super !! Ja mam termin na 1 lipca, ale powiem szczerze nie mam jakiegoś parcia na poród na"JUŻ" czekam grzecznie i tylko mam nadzieję, że łożysko jest na tyle wydolne, żeby mały miał wszystko co mu w brzuchu potrzeba :D w między czasie mam zajęcie w postaci remontu, jazd do sklepów po materiały. Jutro wylewanie stropu i od przyszłego tygodnia totalna demolka w postaci burzenia ścian :D

Pumleova - jak zaczęłam czytać posty to po kolei wszystko czytając czułam się jakbym oglądała naprawdę dobry film z dreszczykiem emocji, mężowi na bieżąco komentowałam co się dzieje to razem ze mną trzymał za Ciebie kciuki !!, dlatego przekazuję serdeczne gratulacje również od Szanownego Małżonka i mojej Teściowej, która była wtedy też z nami :p dla Ciebie i malutkiej!!!

Coralic - serdecznie gratuluję szybkiego porodu !! Proszę jeszcze o info jak u Ciebie załatwili sprawę antybiotykoterapii przy dodatnim GBS bo sama jestem w podobnej sytuacji :p

Emol - zmianami na plecach się nie przejmuj, często jest tak, że te właśnie zmiany barwnikowe po ciąży znikają, rozstępy się na tyle wyjaśniają, że mało je widać. Mnie samej się też pojawiły takie rozstępy i co ?? I trudno - mąż akceptuje taki wygląd, więc reszta mnie już nie obchodzi :D takie uroki bycia w ciąży. Daj znać jak będą wyniki tych egzaminów :)

Misia12 - trzymam kciuki za jutro !! Oby nie było wysypu takiego porodów, żeby dla Ciebie nie starczyło miejsca...Choć sądzę, że ze względu na wskazania nie powinni Cię odesłać...

Każda kobieta w ciąży jest piękna. To powiedział mi mój przyjaciel . Potwierdził mój parter. Więc proszę nie zamartwiajcie się wyglądem w ciąży. Pomyślcie do czego zdolne są nasze ciała. A to że rozstępy, że plamy, że coś tam innego to przecież nie koniec świata. Wszytko minie a wy zapomnicie o tym gdy będziecie tulic swoje piękne dzieci [emoji4]
Ja przez pół życia myślałam o tym czy chce mieć dzieci bo myślałam sobie ze będę gruba że będę miała rozstępy, że milion powodów do tego żeby tych dzieci nie mieć. Wmawialam sobie ze nie lubie dzieci i nie chce ich mieć. A teraz? Nigdy w życiu bym nie wróciła do tego czasu kiedy tak myślałam. Mam rozstępy i kilka kilo do zrzucenia ale miłość do tej dwójki wynagradza wszytko [emoji5]

Jedyne co to wróciły migreny [emoji53] cała ciąża przeszła bez problemu. Od trzech dni migreny wróciły. .. znaczy się. .. 3 dni temu zaczęła boleć głowa i nie przestaje [emoji46] dalej biorę leki przeciwbólowe po CC ale nie pomagają na ból głowy [emoji53]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

CC jako standardowa operacja chyba nie można mieć niczego-okularów na pewno a nie wiem co z soczewkami bo nigdy się nie spotkałam z tym. A ty z 30-40cm już na serio nie widzisz?

Truskawka u nas na szkole rodzenia mówili, że soczewek mieć nie wolno. Okulary zawsze mogą Ci założyć po wszystkim :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
też mam słaby wzrok ale mam nadzieję, że zobaczę własne dziecko hehehe
Kiedyś jak miałam operację to kazali mi ściagnąć wszystko co miałam na sobie t.j kolczyki, pierścionki, okulary oczywiście, łańcuszek a nawet gumkę do włosów... w sumie nie dociekałam czemu ale teraz mnie to zaciekawiło...

Do góry