reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia luźne bimbałki, bez stanika.

Linoone ja cały czas śmigam w majtasach i staniku. Najlepiej mi przed wentylatorem i dzień i noc jest załączony, klimy się teraz boję.

Emol nie powiedział, bo nie chce Ciebie stresować. Większość przebarwień schodzi po porodzie, a rozstępy z czasem zbledną. Nie stresuj się tak, bo Arturek też się denerwuje .

Mamusia Muminka współczuję tego remontu teraz na końcówce, ale chociaż nie masz czasu myśleć.

Curram twins świetnie napisane, też tak myślę. Nie ma nic bardziej kobiecego niż kobieta w ciąży. Do jakich cudownych rzeczy są stworzone nasze ciała. Niedoskonałościami nie ma co się zamartwiać, są ludzie którzy by oddali wszystko byle by móc mieć dzieciątko, albo tacy naprawdę pokrzywdzeni przez los. A uśmiech maleństwa wynagrodzi nam wszystko.

Kasia jak byłam na konsultacji, to faktycznie doktor mówił żeby nie zakładać żadnej biżuterii, ale włosy mogą być spięte i nie przeszkadzają mu zrobione paznokcie :-D

Leżę i ledwo oddycham z ciepła. Młody chciał do babci to go odwiozłam. Zrobiłam w aptece ostatnie zakupy z zapasami. Zjadłam obiad, ćwiartkę arbuza i leżakuję. Maja ma mega czkawkę, szarpie mi brzusiem :-D

reklama
A ja mam może głupie pytanie do dziewczyn które już urodziły. W co ubierają maleństwo w szpitalu teraz przy takich upałach? Przykrywają np.kocykiem/pieluszką??

Truskawaka ja w zeszłym roku byłam swiadkiem jak brali dziewczynę i powiedziała że nie widzi bez okularów nic i pozwolili jej :) więc chyba możesz :) okulary zawsze można zdjąć, a soczewki już trudniej...

ja odbierając małego upadłam, na trawę na szczęscie, oparłam się tylko nogą, nie udeżyłam w brzuch... mały się rusza więc chyba nie ma co panikowac ?

Aim moja mama bierze kwasy za 600 zl ale to Zime trzeba zrobić, a latem znowu wyskakują. Syzyfowa praca.
Powiedział mi ze on nie widział. Ale są tak widoczne ze się dziwię, naprawdę.
Ja nie widzę na 30 cm a mam wadę -3.0 gdzie to wcale duża wada nie jest a już uciążliwa

Kasia mam nadzieję że zejdą, mojej mamie nie zeszły... Ja mam bardzo podatna skórę, bo wszystko co zrobię sobie, to mam straszne blizny, moje przedramiona wyglądają jak pobojowisko.

Mamusia muminka, wyniki dopiero w sierpniu. Ja wiem że powinnam się cieszyć ze nie są na twarzy, że mąż i tak mnie kocha, ale wiecie lubię się dobrze czuć w swojej skórze, boję się ze nie zaakceptuje swojego wyglądu, nie kg bo to zawsze można stracić, ale właśnie rzeczy na które nie mam wplywu

Truskawka no właśnie moja mama ma całą twarz w plamach. Przynajmniej ja mam na plecach tylko i na szyi.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka zalezy od anestezjologa ja chcialam bardzo miec okulary i zdjal mi tylko na chwile a potem ubral.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Emol, ja też przeżywam każda zmianę na moim ciele. Mam kilka rozstępów koło pępka, do tego opadły mi pośladki i się trochę uceluliciły.. Mi się wydaje, że jak się ładnie schudnie, porządnie poćwiczyć i umięśni brzuch, to nie będzie tych rozstępów widać, a na pewno nie będzie to jakoś tragicznie wyglądać.. tak się pocieszam. [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aim i tu się nie zgodzę. Moim zdaniem , każda kobieta powinna o siebie chociaż minimalnie dbać, wtedy jest piękna. Bo jeśli jest nie zadbana, to nawet ta najurodziwsza robi się "zwykła" . Nawet nie mówię o podstawowej higienie bo to już odrębny temat , a jak widzę te nie które młode dziewczyny odwożące dzieci do szkoły, to aż przykro patrzeć. Tłuste włosy, poplamione, ponaciągane dresy fuuuj. No nikt mi nie powie, że taka kobieta jest piękna.

Do góry