reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol, haha, poza tym nic się nie dzieje, więc nie sądzę żeby coś się rozkręciło ;)
Poza tym mąż wyjechał poza Warszawę na cały dzień, więc nic się nawet nie ma prawa wydarzyć, bo nie miałby kto mnie wieźć do szpitala :p

Ja szczerze mówiąc chciałam rodzić w staniku, bo bez czuję się okropnie. I już nie wiem co robić, bo właśnie też czytałam że od razu dzidzio jest na cyc kładziony. A w staniku to chyba słabo będzie.. Ah te dylematy :D

reklama
Linoone u mnie na szkołę rodzenia mówiła położna ze dla komfortu na 1 fazę można mieć stanik, ale jak zaczynają się parte to od razu zdjac trzeba. Może taka alternatywa chociaż będzie lepsza dla ciebie?

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone ja tak samo o staniku mysle.
Ale mam taki bawełniany (nie sportowy, ale taki paeudosportowy-zakładany przez głowę, cienki). W sumie go nie używam, czasem w nim spie. Wiec chyba w nim bede rodzic. Jak mi go przetną to nie bedzie mi szkoda ;) a łatwo sie zduwa

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Emol spokojnie, jesteś młodziutka, zdrowa, masz duże prawdopodobieństwo że przenosisz kilka dni. A może jutro urodzisz.
Linoone bo mnie cisną staniki. Po domu już ze dwa tygodnie chodzę bez i teraz postanowiłam do walizki włożyć torbę z rzeczami porodowym, żeby były na wierzchu do wyjęcia jedna ręka.
Kurcze wam też tak gorąco? Właśnie wzięłam prysznic ale i tak mi gorąco.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie no stanik podczas porodu nie ma sensu po prostu:-p

Kurczę ale rodzicie szoook, gratuluję!;-) ;)

Poród rodzinny ogarniemy tak jak poprzednio czyli do momentu partych mąż ze mną będzie, też uważam, że za dużo nie powinien widzieć;-) ;)

Mnie szwy po porodzie mega bolały, ale fakt faktem tantum rosa pomaga i z dnia na dzień jest nieporównywalna poprawa :blink:

Wczoraj z mężem gadaliśmy, że nie może jechać w sb na kawalerski kumpla do krk, bo nas po prostu nie stać, a dzis jego szef, który też jedzie powiedział, że mu wszystko opłaci więc tak jakby nie ma wyjścia hehe:-p No i niech mu będzie, cieszy się jak dziecko:blink:

Zbieramy się z synem na basenik do rodziców, buziaki:*

Emol, może faktycznie tak zrobię. Tylko żebym zdążyła go zdjąć ;)

Ola, to całkiem dobry pomysł, też założę taki miękki, co prawda ja mam sportowy, ale faktycznie nie będzie szkoda w razie czego, bo to taki zwykły z h&m. A jak trzeba będzie zdjąć to zdejmę i tyle :)

Chybra, na razie przewiduję zacząć w staniku, a jak się rozwinie to zobaczymy, może od razu uznam że jednak nie i będę chciała się go pozbyć.. kto wie co mi w trakcie przyjdzie do głowy :)
Zazdroszczę baseniku!

Misia, mi non stop jest gorąco, często śmigam po domu tylko w gaciach i staniku, bo inaczej nie da się wytrzymać ;)

U nas w szpitalu nawet nie pozwolą w staniku zacząć :) tylko koszula i to jeszcze taka kusa i rozpinana najlepiej żeby od razu do cycka dzidzie przystawic

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone polozene na pewno przypomną i pomogą ściągnąć. To się często stosuje jak kobieta ma bardzo duży biust i bez było by jej po prostu niewygodnie. Ale przecież Ci nie zabronia ;)

Ja też w staniku i majtsch, ale teraz budowlańcy kręcą się przy oknach bo ocieplana budynek więc muszę być ubrana :/

Linoone przyjscie drugiej fazy porodu to nie jest aż tak nagłe zaskoczenie :D te chwile na zdjęcie stanika ma się spokojnie a z moich obserwacji wynika że nawet jeśli ktoś się czuje niekomfortowo bez stanika to w drugiej fazie i ze świeżo urodzonym dzieckiem na klatce piersiowej ten brak nie jest nawet zauważalny :)

reklama
Linoone to nawet już Ty mnie zostawiasz na placu boju? ;) nawet Tobie czop odchodzi... razem z Warszawy na ten sam dzień termin, aż mi smutno... seksy na nic nie dzialaja.

Emol ja tez jeszcze tu jestem..Date mam na 13stego.. Misia mnie zostawia hehe ;) Tak po za tym zostala jeszcze Aga_k_m ktora ma jakos na poczatku lipca I kilka innych dziewczyn..
Czop przeciez moze wcale ci nieodchodzic a odejsc wody albo zlapac bole I mozesz urodzic nawet przed tymi ktorym ten czop odchodzi..
Spokojnie wyluzuj sie w koncu juz blizej jak dalej..i czy bys tego chciala czy nie w koncu nadejdzie godzine 0 I bedziesz mogla sie I ty malenstwem cieszyc.. ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry