reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol, haha, poza tym nic się nie dzieje, więc nie sądzę żeby coś się rozkręciło ;)
Poza tym mąż wyjechał poza Warszawę na cały dzień, więc nic się nawet nie ma prawa wydarzyć, bo nie miałby kto mnie wieźć do szpitala :p

Ja szczerze mówiąc chciałam rodzić w staniku, bo bez czuję się okropnie. I już nie wiem co robić, bo właśnie też czytałam że od razu dzidzio jest na cyc kładziony. A w staniku to chyba słabo będzie.. Ah te dylematy :D

reklama
Linoone u mnie na szkołę rodzenia mówiła położna ze dla komfortu na 1 fazę można mieć stanik, ale jak zaczynają się parte to od razu zdjac trzeba. Może taka alternatywa chociaż będzie lepsza dla ciebie?

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone ja tak samo o staniku mysle.
Ale mam taki bawełniany (nie sportowy, ale taki paeudosportowy-zakładany przez głowę, cienki). W sumie go nie używam, czasem w nim spie. Wiec chyba w nim bede rodzic. Jak mi go przetną to nie bedzie mi szkoda ;) a łatwo sie zduwa

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Emol spokojnie, jesteś młodziutka, zdrowa, masz duże prawdopodobieństwo że przenosisz kilka dni. A może jutro urodzisz.
Linoone bo mnie cisną staniki. Po domu już ze dwa tygodnie chodzę bez i teraz postanowiłam do walizki włożyć torbę z rzeczami porodowym, żeby były na wierzchu do wyjęcia jedna ręka.
Kurcze wam też tak gorąco? Właśnie wzięłam prysznic ale i tak mi gorąco.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie no stanik podczas porodu nie ma sensu po prostu:-p

Kurczę ale rodzicie szoook, gratuluję!;-) ;)

Poród rodzinny ogarniemy tak jak poprzednio czyli do momentu partych mąż ze mną będzie, też uważam, że za dużo nie powinien widzieć;-) ;)

Mnie szwy po porodzie mega bolały, ale fakt faktem tantum rosa pomaga i z dnia na dzień jest nieporównywalna poprawa :blink:

Wczoraj z mężem gadaliśmy, że nie może jechać w sb na kawalerski kumpla do krk, bo nas po prostu nie stać, a dzis jego szef, który też jedzie powiedział, że mu wszystko opłaci więc tak jakby nie ma wyjścia hehe:-p No i niech mu będzie, cieszy się jak dziecko:blink:

Zbieramy się z synem na basenik do rodziców, buziaki:*

Emol, może faktycznie tak zrobię. Tylko żebym zdążyła go zdjąć ;)

Ola, to całkiem dobry pomysł, też założę taki miękki, co prawda ja mam sportowy, ale faktycznie nie będzie szkoda w razie czego, bo to taki zwykły z h&m. A jak trzeba będzie zdjąć to zdejmę i tyle :)

Chybra, na razie przewiduję zacząć w staniku, a jak się rozwinie to zobaczymy, może od razu uznam że jednak nie i będę chciała się go pozbyć.. kto wie co mi w trakcie przyjdzie do głowy :)
Zazdroszczę baseniku!

Misia, mi non stop jest gorąco, często śmigam po domu tylko w gaciach i staniku, bo inaczej nie da się wytrzymać ;)

U nas w szpitalu nawet nie pozwolą w staniku zacząć :) tylko koszula i to jeszcze taka kusa i rozpinana najlepiej żeby od razu do cycka dzidzie przystawic

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone polozene na pewno przypomną i pomogą ściągnąć. To się często stosuje jak kobieta ma bardzo duży biust i bez było by jej po prostu niewygodnie. Ale przecież Ci nie zabronia ;)

Ja też w staniku i majtsch, ale teraz budowlańcy kręcą się przy oknach bo ocieplana budynek więc muszę być ubrana :/

Linoone przyjscie drugiej fazy porodu to nie jest aż tak nagłe zaskoczenie :D te chwile na zdjęcie stanika ma się spokojnie a z moich obserwacji wynika że nawet jeśli ktoś się czuje niekomfortowo bez stanika to w drugiej fazie i ze świeżo urodzonym dzieckiem na klatce piersiowej ten brak nie jest nawet zauważalny :)

reklama
Linoone to nawet już Ty mnie zostawiasz na placu boju? ;) nawet Tobie czop odchodzi... razem z Warszawy na ten sam dzień termin, aż mi smutno... seksy na nic nie dzialaja.

Emol ja tez jeszcze tu jestem..Date mam na 13stego.. Misia mnie zostawia hehe ;) Tak po za tym zostala jeszcze Aga_k_m ktora ma jakos na poczatku lipca I kilka innych dziewczyn..
Czop przeciez moze wcale ci nieodchodzic a odejsc wody albo zlapac bole I mozesz urodzic nawet przed tymi ktorym ten czop odchodzi..
Spokojnie wyluzuj sie w koncu juz blizej jak dalej..i czy bys tego chciala czy nie w koncu nadejdzie godzine 0 I bedziesz mogla sie I ty malenstwem cieszyc.. ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry