reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol- brzucha mojej mamy po 2x ciążach nie chciałybyście widzieć.. moje marzenie to dac jej 15tys na wycięcie tej w sumie rozciągniętej skory z rozstępami.. wiem ze bardzo ja to krępuje (nie chodzi na plaże/basen) ale tata bardzo ja kocha, mowi ze to brzuch który nosił jego dzieci i chyba przez to jakos sie jeszcze trzyma :)
Na pocieszenie powiem ze przed ciąża ważyłam 90kg.. w momencie zajścia 70kg ..byłam taka szczęśliwa..rozm 38 płaski brzuch.. a teraz?
Mam 24 lata i wyglądam jak mama ktora ma 44:) taka genetyka.. powtarzam sobie tylko ze zbledną i bede musiała szybko wrócić na siłownie zeby skóra sie wciągnęła.. praca od nowa ale cos za cos :)

Kasia- ja mam AZS(atopowe zap. skory) nie polecam.. ale da sie żyć! Uważać meeeega na stres! A ja nerwus jak 150! Haha w nocy śpię w rękawiczkach bo drapie sie przez sen.. mam uczulenie na Wszytskie cytrusy ,truskawki, pomidory.. oczywiście czasem zjem bo sie nie da :) i zyje.. ale wtedy steryd z szafki i tydzien wstydzę sie podać komuś rękę :/ (mi wyskakuje tylko na dłoniach) i co z tego jak buzia w miarę ładna jak pod spodem widzicie.. to rozstępy to pieprzo** AZS.... każda ma jakies wady [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
1498661945-aaaaaa.jpeg

reklama
Oliweczkaa to piękne że mąż tak się wyraża o swojej żonie. To prawda, że na nie które rzeczy nie mamy wpływu i trudno, trzeba się nauczyć z tym żyć. A to na co mamy wpływ i nam przeszkadza, to trzec z tym walczyć. Nikt nie obiecywał, że bdzie łatwo.

No tak, totalny brak zadbania nie jest piękny ale już tak filozoficznie pochodząc to napisałam, minimum zadbania też ma u różnych ludzi różną definicje :)

Ja mam łuszczycę i 2 lata miałam plamę na twarzy, kwestia psychiki-mi ona w ogóle nie przeszkadzała :) ale fakt, że do takich chorób trzeba być twardym.

A ja powiem szczerze, że dla mnie bardziej liczy się wnętrze człowieka - sposób zachowania wobec innych, możliwość rozmowy niż wygląd bo nie jeden raz przejechałam się na osobach, które z zewnątrz zadbane, zawsze elegancko ubrane a z zachowania kawał .... dla mnie to żaden wyznacznik. Choć zawsze fajnie jak jest i osoba fajna i zadbana :)

Mamusia_Muminka naprawdę podziwiam że ten remont jeszcze ogarniasz.
Curran_twins współczuję migrenowych bóli głowy, nigdy nie miałam, ale mam dwie koleżanki co często na IP lądują przez to.
Truskawka okulary tak, soczewki nie. I przy naturalnym wolą żeby bez soczewek bo jakby coś i kończyło się CC to wolą już w oku nie grzebać. Ja planuje iść w okularach choć na co dzien tylko soczewki.
Aim ja z 40 cm mam rozmazane bo mam -4.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

no właśnie aim, masz rację z tą twardością. Moja mama też ma łuszczycę tylko jej akurat nogi całe wysypuje ale nigdy nie widziałam, żeby jej to jakoś przeszkadzało, nigdy nie biadoliła z tego powodu. Generalnie moja mama to zadbana babka , nigdy nie słyszałam, żeby się użalała nad swoim wyglądem. I chyba mam to po niej - mi też moje niedoskonałości wogóle nie przeszkadzają co nie znaczy że mam swój wygląd w d****. Oliweczka ty też twarda jesteś :) Ta kuzynka o której pisałam jest ode mnie rok młodsza czyli ma 33 lata i łuszczyca jej się pokazała w wieku 16 lat gdy zmarł jej tata,przez kilka lat żadna kosmetyczka nie mogła tego zdiagnozować a ona się z tym ukrywała nic nikomu nie mówiąc. Ale dla niej przez wiele lat to był dramat, bardzo jej to siadło na psychę. Teraz już umie sobie z tym radzić, pojawiło się wiele specyfików, które niwelują te plamy także jest ok. Ale tak jak aim piszesz znów kwestia charakteru - bo mnie też od czasu do czasu wyskakiwały na łokciach czy za uszami albo na skroniach ale ja akurat miałam na to wyrąbane, że tak powiem hehe Wogóle uchodzę za osobę, która mało czym się przejmuje, jedynie miałam kompleks małego biustu przez wiele lat :)

Oliweczka jakbym czytała o sobie [emoji3] mój brzuch jest taki sam jak twój, nawet do góry po kolczyku skórę mam tak samo rozciągnięta z rozstępom, wygląda jak królik
Po porodzie też zawalczę o swoją figurę i powrót do rozm 38

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokladnie Aniek.
I wiem cos o tym, bo ja mam z tym problem. Dlatego j np nie należę do tych, ktore wyczekiwały brzuszka. Ja chciałam zeby wyszedł jak najpóźniej i był możliwie jak najmniejszy... zawsze miałam kompleksy związane głownie z brzuchem. Wiec wydaje mi sie, ze to miało duży wpływ

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry