reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Lilith jedyne co ja tutaj w Polsce znam z arnika to maści na siniaki. W teorii ma przyspieszać rozkład krwi w siniaku i szybciej go usuwać. Myślę że na ranę operacyjną nie zaszkodzi używać (już zagojoną, na otwartą bym się bała) ale spektakularnych efektów bym nie oczekiwała -sama to używałam właśnie na siniaki i wielkiej różnicy we wchłanianiu ich się nie widziałam. No chyba że u was te maści mają w składzie więcej arniki to może lepiej działają.

Kurcze zabrałabym się za to całe przyspieszanie porodu ale boję się że rzeczywiście podziała a ja mam jeszcze przed sobą kurs/szkolenie które bardzo mi pasuje zaliczyć jeszcze żeby było z głowy i ono zaczyna się od połowy tego tygodnia do końca miesiąca. Gdyby nie to cholerstwo to z językiem za brodzie ale chodziłabym też na spacery i 10 km a tak przyznam bardziej mi zależy na pieczątce że byłam, zaliczyłam, nara. Inna sprawa że 8 godzin dziennie ja tam nie wysiedze i moja obecność na tym kursie chce żeby była taka, że się podpisze każdego dnia i uciekam. Więc jak się zorientują to i tak mi mogą nie uznać go. Życiowe problemy :p

reklama
Aniek wrócił o 3, oglądali jeden samochód i jeszcze go nie kupili :/

Oliweczka to ja w nocy tak samo. Zgaga i uczucie gorąca. A zawsze było mi zimno.
Pola można mowic, on słucha a potem i tak robi swoje. To jest jedna z tych rzeczy co nie jestem w stanie zmienić w jego zachowaniu. Przynajmniej przeprosił. A ja mu płakałam ze się boję a on mnie zostawia na tyle godzin.

Teraz info szwagier powiedział że pod Poznań (nawet Kuba był z tego powodu zly)ale chyba miał 1 z geografii bo dla mnie zielona góra to raczej pod Wrocław i nie 3h drogi tylko 5,5. Nie kupili tego pierdzielonego samochodu, wiec zrobili tylko pusty przelot.
Powiedziałam wprost co mi po mężu jak on 5,5h drogi ode mnie jakbym zaczęła rodzić. I chyba szwagier był świadomy gdyby powiedział gdzie jadą na prawdę to bym Kuby nie puscila. I to powiedziałam Kubie.

Druga informacja usnelam ok 4 a o 7 mi coś dzwoni na domofon, i to z 3 razy -.- już wkurzona. A tu ekipa jakąś remontowa. Właściciel nas nie poinformował ze w długi weekend będą rozpisać beton wokół budynku. I jak zawsze oni dzwonią na mój domofon a nie do niego -.- wiec spobie pospalam i jestem wkurzona, bo nie znajdę dobrej pozycji do spania a dwa to pod oknami mi rozwalaja beton!
A trzy to pukaja nam do drzwi i nawet nie czeka właściciel na pierdzieline proszę tylko wchodzi jak do siebie i mówi że musimy przestawić samochód wchodząc nam prawie do sypialni! No ja pierdziele, co mi po długim weekendzie...

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aim - ja tez bym miała na uwadze ten kurs. Sama do końca jeździłam na studia [emoji6], aż mi kiedyś mój promotor powiedział, że jak mnie widział to się modlił abym przypadkiem nie zaczęła rodzic w jego gabinecie [emoji1].
Także idź na ten kurs, i myślę, że nikt nie będzie miał żadnych "ale" do Twojej osoby. Najlepiej wejdź tam z grymasem na twarzy i podtrzymuj brzuszek [emoji6][emoji3].

Hejka :-) wczoraj już nie wchodzilam na forum, byliśmy chyba z 4 razy na spacerze bo mój miał wolne i padlam na twarz, w nocy mnie tak brzuch bolał jak nigdy ale byłam też tak niewyspana że tylko jak zombie chodziłam sikac :D
A teraz siedzę w kauflandzie z zakupami i czekam na męża bo jest u fryzjera :D:D

Aaa wczorajsza zgage zwalczylam maslanka i w nocy nie miałam już chociaż wieczorem atakowala:-)

Lilith dokładnie tak jak mówisz najważniejsze że zmiany na lepsze :-)

Aga km też jestem fanką Mohito:-) i gin z tonikiem:p ale i tak wolę zimne słodkie wino[emoji173]

Truskawka dobrze Cię widzieć:-) kciuki za dzisiejszą wizytę!

Bab mi lekarz dał masc aesculan i smarowalam czasem jak mi się przypomniało, nie wiem czy działa bo tak jak ty nie mam objawow tylko jakieś zgrubienia. Ale nie używałam jej dłużej niż 2 dni bo zapominam

Aniek ale do ktg można chyba też na boku leżeć przecież ;-)

Madziazt rozumiem:-) ważne żeby potem jak najszybciej przyjechal;-)

Katja ja mam wanienke z Ikea za 20zl więc nie doradze haha :D myślę że woda będzie w niej taka sama jak w takiej drozszej:D

Tymuniek współczuję!:-( mam nadzieję że się szybciutko czegoś dowiesz..

Jeśli chodzi o obiady to ja mojemu do pracy pakuje i on je w czasie przerwy (ja też tak robilam) więc nie mam problemu bo nie odmawia:D a co on z nim robi w pracy to już nie widzę:D

Inka udanej 'imprezki':D

Resztę nadrobie później bo mąż przyjechał i lecimy do domu bo ciocia przyjeżdża, narazie!:*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek wrócił o 3, oglądali jeden samochód i jeszcze go nie kupili :/

Oliweczka to ja w nocy tak samo. Zgaga i uczucie gorąca. A zawsze było mi zimno.
Pola można mowic, on słucha a potem i tak robi swoje. To jest jedna z tych rzeczy co nie jestem w stanie zmienić w jego zachowaniu. Przynajmniej przeprosił. A ja mu płakałam ze się boję a on mnie zostawia na tyle godzin.

Teraz info szwagier powiedział że pod Poznań (nawet Kuba był z tego powodu zly)ale chyba miał 1 z geografii bo dla mnie zielona góra to raczej pod Wrocław i nie 3h drogi tylko 5,5. Nie kupili tego pierdzielonego samochodu, wiec zrobili tylko pusty przelot.
Powiedziałam wprost co mi po mężu jak on 5,5h drogi ode mnie jakbym zaczęła rodzić. I chyba szwagier był świadomy gdyby powiedział gdzie jadą na prawdę to bym Kuby nie puscila. I to powiedziałam Kubie.

Druga informacja usnelam ok 4 a o 7 mi coś dzwoni na domofon, i to z 3 razy -.- już wkurzona. A tu ekipa jakąś remontowa. Właściciel nas nie poinformował ze w długi weekend będą rozpisać beton wokół budynku. I jak zawsze oni dzwonią na mój domofon a nie do niego -.- wiec spobie pospalam i jestem wkurzona, bo nie znajdę dobrej pozycji do spania a dwa to pod oknami mi rozwalaja beton!
A trzy to pukaja nam do drzwi i nawet nie czeka właściciel na pierdzieline proszę tylko wchodzi jak do siebie i mówi że musimy przestawić samochód wchodząc nam prawie do sypialni! No ja pierdziele, co mi po długim weekendzie...

Emol, współczuje sytuacji z mężem. Czasem tak jest z facetami ze nie pomyślą[emoji20]
To naprawdę chamstwo ze strony właściciela mieszkania. My kiedyś mieliśmy sytuacje jak wynajmowaliśmy , ze ja sie kąpalam w ciągu dnia,a ktoś dzwonił do drzwi. Nie otworzylam, bo goła itd. Raptem słyszę ze ktoś chodzi po mieszkaniu. A to właściciel pokazuje komuś mieszkanie[emoji15]i słyszę- proszę, a tu jest łazienka. Zdążyłam tylko głowę wystawić ze ja tu jestem i sie kąpie, a facet w szoku ze go nakryłam i szybko poszedł. Zadzwoniłam do męża, a on to tamtego z awantura. Ten pózniej dzwonił do mnie, ze przecież nic sie nie stało i o co mojemu mężowi chodzi. Powiedziałam mu ze dla mnie to niedopuszczalne i już szukamy innego mieszkania. Po 2 tyg sie wyprowadziliśmy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Madziazd co ci ludzie mają w głowach. Ja bym nie weszła, jakby mi ktoś nie pozwolił. Ostatnio też miałam podobną sytuację. Świeżo zrobiona woda, ja się kapie i słyszę ze 2 pukniecia i wchodzi wlasciciel. Nie zdarzylam powiedzieć nawet "chwilka" bo już był w mieszkaniu i pyta 'Ewelina jak woda, super nie...' a ja tylko zdarzylam wyjść spod prysznica a drzwi od łazienki tylko do połowy uchylone, bo nie ma tam wiatraczka i strasznie zaparkowane. i "och przepraszam nie wiedziałem że się kapiesz". No na pewno nie słyszał jak woda się lala. Tym bardziej że mówiłam mu ze wiatraczek by się przydał, ze jak łazienka ma 2m2 to musimy z otwartymi drzwiami się kapac.
On myśli ze jak raz czy dwa razy puknie w drzwi to że to wystarczy. Myślę że stary cap po 50 miał ochotę zobaczyć trochę cialka. Tym bardziej że on to ma żonę(z którą nie mieszka, bo się kłócą, a on to choleryk straszny) a widać jak regularnie samochód do niego przyjeżdża z ok 38 letnią panią -.-

Emol - spokojnie... Skoro Kuba nawet dokładnie nie wiedział, gdzie jadą, to poniekąd jest rozgrzeszony. Do Zielonej Góry rzeczywiście jedzie się trasa jak na Poznań (Wrocław jest kolejne 2,5 h drogi od Zielonej ;-) ). Ja bym ze szwagrem pogadała. U zapytała wprost, czy chociaż chwilkę pomyślał o Tobie i o tym, że lada chwila rodzisz. Zatajenie dokładnej trasy było wręcz dziecinne i nieodpowiedzialne.
Zagraj torba, i zacznij się np. Pakować do Rodziców, twierdząc, że będąc u nich przynajmniej nie będziesz się stresować, że do szpitala nie dojedziesz lub będziesz zdają tylko na siebie. Myślę, że to dobitnie dotrze do Twojego Męża.
Roboty niestety rządzą się swoimi godzinami pracy :-S. A właściciel... Szkoda gadać - zero taktu [emoji34]

Madzia - nieciekawa historia. Baaa, żenująca na całego. Wychodzi na to, że wynajmując mieszkanie pierwsze co powinno się zrobić to zmienić zamki - skoro nigdy nie wiesz kiedy właściciel wróci na włości.

Pumelova - ale Wy szybcy jesteście :-D. Szacun za ogarnięcie zakupów o tak wczesnej porze!
Czyli drugi dzień niedospana jesteś? Współczuję.

Aga km no pakowanie do rodziców to nie bardzo. Brat mieszka z 1 km ode mnie, a mama z 1,5 km. Więc to nie są odleglosci, na przeprowadzanie. 10 min piechota i są u mnie. Już Kubie powiedziałam ze jak gdyby nie wrócił. Był by już ranek a go nie było, nie odbieralby tel, to bym oglądała wiadomości czy nie było wypadku w okolicy Poznania a Nie zielonej góry -.-
A co do właściciela (tez instruktor tylko ze na samochody tylko) to on do mojego Kuby mówi zadowolony 'wiesz co, ja też teraz umawiam się z kursantka' a Kuba taki niesmak, bo po pierwsze żonę ma, a po drugie tacy ludzie dają opinie ze instruktorzy to ruchacze, po trzecie to zero profesjonalizmu, my z Kuba po moim kursie dopiero się spotykaliśmy prywatnie. A po czwarte mój Kuba niestety był kiedyś zdradzony przez dziewczynę wiec jeśli właściciel myślał ze znajdzie w nim poparcie to się grubo mylil.

Ja nie mam problemu ze spaniem :D

A na siku to wstaje ze 4-5 razy od zasniecia, ale juz od daaaaaaawn....
Zawsze wstawałam raz. Potem coraz czesciej. Ale nie mam potem problemu z ułożeniem i zasnieciem

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Współczuję wam tych godz nieprzespanych-ja wstaje w nocy co godz max dwie ale udaje mi sie zasnac:)
Aniek i cale szczęście ze bylas twarda- jakby im zależało na spotkaniu to zawsze mozna cos wymyslic a tak to tylko sie komus zwalic na glowe i tyle.
Liluli super poradzilas sobie z mężem-szybko sie nauczyl:D
Chybra fajnie masz z obiadem- moj ostatnio robil spaghetti i jak zawsze przesadzal z chili to teraz zrobil bardzo dobre ze nawet jak głodna nie bylam to jadlam:D a później sie dziwię skąd te kilogramy:p
Emol współczuję sytuacji z wlascicielem-niektorzy chyba mysla ze jak wymajmuja mieszkanie to i tak normalnie moga do niego wchodzic. Tez tak mielismy 10 lat temu (bylam w ciazy z corka) w nocy baba nam sie wbila na chate-malo zawalu nie dostalam a pozniej mowila ze sploczke w wc zepsulismy-woda caly czas leciala i szambo wylało i doliczyla mam do rachunku. Gdzie my bylismy przez sciane z lazienka i nic nie słyszeliśmy a ona w innym budynku i slyszala:mad: Caly czas byly jakies numery z nią i okazało sie ze nie tylko my mielismy problemy ale poprzedni lokatorzy tez wiec sie wyprowadzilismy. Szczerze przy takich numerach radze wam poszukac czegos innego-szkoda waszych nerwów.
U mnie pogoda okropna ale trzeba sie ruszyc na zakupy.
Miłego dnia życzę wszystkim!

Do góry