reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kotek... poczekaj jescze!

Anissima gratulacje. Jeżeli czujesz, ze więcej nie dasz rady z zatwardzenie biegnij po czopek glicerynowy. A wiem ze dla kobiet w ciąży jest jakis syrop który pomaga sie wypróżnić

Hamal trudny tydzień tez masz ale musi byc koniecznie z happy endem

reklama
Wróciłam od lekarza, bezpośrednio przed wizytą poszłam do wc okazało sie ze krwawie, lekarz na wizycie mówił ze pęcherzyk ma 24 mm tym razem był bardziej jak by podłużny i ze jak by coś było widać ale tak widac ze nic nie widać dokładnie, wiec czekamy do następnego czwartku. Mąż twierdzi ze widział jak by pulsujaca kreseczkę, i lekarz tez ale nie jest pewien, mam nadzieje ze mi nie ściemnia. Lekarz powiedział ze dobrze że rosnie, mam nadal brać luteine i odpoczywać i dalej czekać.
O matko i najgorsze to czekanie w niepewnosci .. Ale wierze ze bedzie wszystko dobrze :*
To się rozgadałyście kobietki ledwie nadążam z czytaniem ;))
Ja jestem już po dzisiejszej wizycie USG. Widziałam moją kropeczkę z pulsującym serduszkiem :)
Wszystkie wyniki są ok tylko okazuje się, że mam za wysoką glukozę (niby jest w normie, ale dla kobiety w ciąży za wysoka) więc w poniedziałek muszę podejść na test obciążenia glukozą. Któraś z was miała wyższą glukozę?
Gratulacje [emoji173]
Jest źle

Pęcherzyk nie regularny. Zarodek jest. Serce nie bije. Jak przez 2 tyg nie poronie to mam przyjśc na wizyte.

Napisane na HT6 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak jak dziewczyny piszą ,musisz byc teraz dzielna i silna ..serduszko na pewno zacznie pięknie bić [emoji182][emoji175]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

A No właśnie cukier... ja mam nietolerancję glukozy i w ciąży uznawane jako cukrzyca od razu. Myśle ze jutro dostanę skierowanie na obciążenie i w sobotę sobie chlapne. W obydwu ciążach wystarczyła dieta. Ale przy pierwszej było cieżko cały czas głodna i na bardzo mało mogłam sobie pozwolić. Za to nie przytyłam ani kg ;)
Jaki masz cukier?

Anisima gratulacje!!

Kotek tez sadze ze jeszcze wczesniej a co ogolnie wyrokowal gin?

Sarat a powiedz co gin na to krwawienie mowil?

Dorotka???!/?

A ten syrop na zaparcia to lactulosum tylko trzeba go.sporo.przyjmowac.

010igov3fkey3mez.png

Mogę dziewczyny napisać tak Usg i wielkość zarodka 6tygodni i 6 dni
Z OM powinno być 8 tygodni
Serduszko widoczne słyszałam jak bije 168 uderzeń powiedział że ro dużo i że nie może przekroczyć 170 uderzeń... mówił że być może to z mojego zdenerwowania... mam przyjść za kilka dni na ponowne zmierzenie zarodka i sprawdzenie czy rzeczywiście coś się zmieni bo nie zgadza się z datą ostatniej miesiączki i że mam się tym nie przejmować nie mógł też jak by tego dokładnie zmierzyć ponieważ ten pecherzyk ciążowy jak by tam nachodził nie ukrywam że pomimo tego wszystkiego i tak mam stresa ogromniastego...

Hajmal na pewno będzie wszystko dobrze. Tylko to czekanie.
Kotek jest jeszcze czas żeby serduszko się pojawiło. Myśl pozytywnie. U maluszka mojej kuzynki serce pojawiło się dopiero w 8t3d a już ją namawiali na zabieg.
Anissima gratulacje :-)

f2w33e3kdaj3n4f0.png

reklama
Do góry