Wróciłam od lekarza, bezpośrednio przed wizytą poszłam do wc okazało sie ze krwawie, lekarz na wizycie mówił ze pęcherzyk ma 24 mm tym razem był bardziej jak by podłużny i ze jak by coś było widać ale tak widac ze nic nie widać dokładnie, wiec czekamy do następnego czwartku. Mąż twierdzi ze widział jak by pulsujaca kreseczkę, i lekarz tez ale nie jest pewien, mam nadzieje ze mi nie ściemnia. Lekarz powiedział ze dobrze że rosnie, mam nadal brać luteine i odpoczywać i dalej czekać.
Bidula... I z nowu to czekanie [emoji17]. Wierzę jednak, ze ta historia będzie miała happy end [emoji4]. Będzie dobrze.
Aga ja puściłam Jasia jako 6 latka i na początku bardzo żałowałam, pierwsze 3 miesiące były kiepskie - mama nie chce mi sie - a potem było lepiej. Poszedł od września drugi raz do 1 klasy i teraz jest super lekcje odrabia prawie sam, tz sprawdzamy ale on siada i odrabia. Umie dosć dobrze liczyć do 20 i czyta prawie płynnie proste teksty. Na dłuższa metę to nawet było dobre.
Ja również dałam jako 6-latke. 1 klasa super jej poszła (ale dużo w tym zasługi dla Wychowawczyni i jej anielskiej natury, oraz... Udało mi się poprzez zebranie podpisów Rodziców jeszcze w przedszkolu, i napisaniu zbiorczego podania ułożyć klasę z dzieci z jej 2 grup przedszkolnych z rocznika 2009 - także rozpoczynając naukę, nie miała traumy, ze jest sama, nikogo bądź malokogo zna. Dzieciaki na pewniaka przekroczyły mury szkoły).
Maz od samego początku postawił cel - J ma sama odrabiać zadania (co by nie przyzwyczajać ja do tego, ze mama i tata będą ciągle za nią myśleć i odrabiać każde zadanie), a żeby tego dokonać musiała uważać na lekcjach (co było dla niej dość trudne - bo jest jest jedną z najwyższych dzieci w klasie i siedząc na końcu wiele rzeczy i sytuacji ja rozprasza).
Teraz w 2 klasie jest już ciężej - więcej nauki, więcej wymogów i większe rozkojarzenie. Co rusz zapomina o jakimś zadaniu domowym (w sensie zaznaczenia), ale na sprawdzianach nadal jest w czołówce (ostatnie sprawdziany kompetencji: matematyka 85%, polski 94%). No i teraz już nie ma to tamto - muszę czasami przysiąść z nią i coś wytłumaczyć.. A dyktanda -ręce opadają... zapomina co przed chwilą pisała dobrze... I w następnej linijce pisze juz z błędem.
Lilith - ja pytałam o szkołę [emoji6].
Ryśka dostałam pod choinkę 24.12.2009
Aaaa - teraz sobie przypominam Twoją historię z Ryskiem[emoji1]. Jak to przed wigilia pojechałas kontrolnie do szpitala, i już Cię nie wypuścili [emoji6]. Piękny prezencik [emoji2]
Jest źle
Pęcherzyk nie regularny. Zarodek jest. Serce nie bije. Jak przez 2 tyg nie poronie to mam przyjśc na wizyte.
Napisane na HT6 w aplikacji
Forum BabyBoom
Kochana - dobrze Ci dziewczyny radzą. Poczekaj jeszcze z tydzień i pójdź na kolejne sprawdzenie (nawet do innego gina). Do 2 tygodni serducho jeszcze zapika. Przytulam Cie mocno - i życzę dużych pokładów cierpliwości i sił w tym czasie oczekiwania [emoji8]
Witam. Czytam i czytam napisalam posty ze dwa ale nikt na nie nie odpisal[emoji57]moze dlatego ze rzadko zagladam. Chcialam sie tylko pochwalic dzisiejsza wizyta. Zarodek jest tetno tez. 8mm wszystko dobrze. Termin 10.7 mam nadzieje ze tak juz zostanie[emoji4]
Milego wieczoru mamuski[emoji57]
Napisane na SM-G920F w aplikacji
Forum BabyBoom
Gratuluję wizyty i pikajacego [emoji173] żono marynarza [emoji2] (pamiętam twój post w tym temacie. wśród moich znajomych-znajomych sa 2 żony marynarzy, ale nie mam z nimi dużego kontaktu).
Tymiunek, Dorota, anissima - gratulacje dziewczynki udanych wizyt [emoji2]
Migula - witaj [emoji3]
Jeżeli chodzi o zaparcia i lactulosum - to na mnie totalnie nie działał.
A picie na czczo wody z łyżką miodu (mikstura przygotowywana wieczorem)? Któraś próbowała?
Lilith - przeczytałam [emoji2], szacun za ogarnięcie (bez cytatów) tyle Nas w jednym poście.
Fakt, o ile przedszkola/szkoły są przygotowane do tego aby przejąć małe dzieciaki - to jest to z korzyścią dla wszystkich stron. W UK jest inny system niż w Pl, ale cześć moich znajomych z UK bądź IRL jak Ty szybciej wypuściła dzieciaki do szkoły i..Super sobie radzą [emoji2]
A ja padlam po 19:00. Ok. 23:00 wstałam co by się wykąpać i ciuchy przygotować na jutro /dzisiaj. Rozbudzilam się, więc Was nadrobilam... I teraz znowu idę w kime [emoji1]. Kolorowych!
Napisane na E5823 w aplikacji
Forum BabyBoom