reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Jest źle

Pęcherzyk nie regularny. Zarodek jest. Serce nie bije. Jak przez 2 tyg nie poronie to mam przyjśc na wizyte.

Napisane na HT6 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też trzymam kciuki!
Jeśli wiara czyni cuda trzeba wierzyć że się uda!
Medycyna nie takie przypadki widziała i wszystko może się odwrócić na dobrą kartę!

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tymuniek, Justys i Dorota - super :) serduszka biją i tak trzymać!!! Tymuniek z tego co kojarze to z Kuba tez gin kwestionowal wielkosc porównując z terminem om. To bylo pod koniec 6tc. W sumie ja juz sama zwatpilam kiedy om mialam :p a ppzniej ciaza byla wzorowa i Kubus urodzony w terminie i silami natury 4270g.

Anisima gratulacje!!

Kotek tez sadze ze jeszcze wczesniej a co ogolnie wyrokowal gin?

Sarat a powiedz co gin na to krwawienie mowil?

Dorotka???!/?

A ten syrop na zaparcia to lactulosum tylko trzeba go.sporo.przyjmowac.

010igov3fkey3mez.png
Ja nie krwawilam tylko plamilam i mialam brazowe uplawy jednorazowo w tamten czwartek. Nic nie mówił. Dał duphaston i powiedział, ze nie mam na nic wpływu na tym etapie. Trzeba czekać i zobaczyć czy serce zaczęło bić. Kazał też leżeć i odpoczywać.

Dziękuje dziewczynom za powitanie powiedzcie mi czy boli was często podbrzusze?bo mnie co jakis czas,kilka razy na dzień kłuje w podbrzuszu. I macie jakieś sposoby na zaparcia? Cały dzień mnie mdli,do tego te zaparcia i nie miłosierny ból piersi.macie jakieś sposoby na to?

Niedawno wrocilismy z Ikei. kupiłam co chciałam plus dwie wymarzone lampy ha. Teraz muszę nadrobić.

Wrzucilam zdjęcie brzucha w ciążowych, w koncu ale jaka wygoda.. Nic nie ciśnie i nie gniecie.. i wow, juz 9 tc leci choć tu się tego tak nie liczy..

Maziajka, Truskawka zgadzam się z tą intuicja.. Tylko tak ciężko wyluzować mimo dobrych przeczuc..

Aga_k_ma czuje to samo.. Tu to juz standart mieć więcej dzieci.. A te dzieci to tylko na ulicy się bawią i tyle ale kasa jest.. mieszkam tez w mieście jednym z najgorszych w uk..Tu to sama patologia na patologi.. żal potworny..i palą i lija te matki.. i nic.. A człowiek patrzy i nie może się pogodzić z ta niesprawiedliwoscia..

Ktoras z Was, wybaczcie nie pamiętam która hihi, pytała o szkole. może marne porównanie uk do pl ale moja Judyta rozpoczęła tutaj szkole w wieku 4 lat. uważam, że to było najlepsze co moglam zrobić. obecnie Dexter chodzi do przedszkola a od 3 roku życia mogę go przenieść do szkoly, bo wtedy juz zaczyna. gdy szkoła jest do tego dostosowana warto slac, nie ma się co martwić.. Dzieci tykko zyskują ale właśnie.. szkoła musi być do tego dostosowana..

Maziajka dobre to z lakierem, sie uśmiałam. zauważyłam, że wy się tam nieźle szykujecie do ginekologów haha bardziej niż na randkę. U nas ma się dużą plachte na sobie i nic nienwidac haha.

Hajmal a co z tym krwawieniem?? tak mi przykro, że musisz przechodzić przez coś takiego.. jak juz wcześniej pisalysmy to cholernie niesprawiedliwe.. jak się czujesz?? masz jeszcze w sobie siłę?? bo to jednak musi być męczące..
Doczytalam, że już się nie leje..oby nie wróciło!

Samotnaja no to ładnie, leci to jakoś a jak wolne będzie to szybciej czas mija.

Karolina wow ale prezencik!!

Napolka takie czytanie jest najgorsze..choć czasem ciężko się oprzeć kurcze.. trzymamy mocno za Ciebie! nie czytaj juz, ciesz się tym, ze jesteś w ciąży.

Tea, syrop lactulose polecam. jak nic mi nie pomaga to lycze kilka ml zapijasz czymś mokrym i gotowe.

Anissima super wiesci, gratukuje!! i Oby z ta gkukoza się wyjaśniło. może dziś udana noc będzie??

Eweella nie zaleca się w 1 trym. chyba już tu o tym pisalysmy. ale fakt, bakterie bywają gorsze wiec tu zależy co nad czym przeważa.

Kotek u Ciebie jest 6+1?? może serce jeszcze nie bić, maluch ma czas do jakiegoś 8 tyg. wiem, że musi być Ci ciężko ale nie jesteś sama w problemach.. musisz wierzyć, że będzie dobrze.. dać szansę maluchowi.. wyplacz się ile potrzebujesz i pisz do nas, zawsze pocieszymy.

Tymuniek może być z Twoich nerwow, to prawda. może się nie zgadzać, tez miałam różnice 7 dni za pierwszym razem i juz maluch po 2 tyg nadrobil. tym się nie ma co przejmować. staraj się spokojnie wyczekac ten czas!

Kasiulka z czasem bije szybciej potem opada znowu. ale na to ma wpływ choćby ten stres. i 7 lat na MW to duzoo, ja dopiero 5 a myślałam, że wow.

Dorota ciesze się, że wszystko dobrze. widzę Ty z tym brudzeniem podobnie jak ja..

Justys super wiesci i tu, gratki!

Migula na początku bole są normalne, nie martw się. weź nospe i magnez.

W końcu doczytalam i odpowiedziałam. ciekawe czy komuś będzie chciało się czytać haha.

Witam po dłuższej przerwie. Wszystko przeczytane, chociaż nie było łatwo tyle napisalyscie.
Za wszystkie które są na etapie wyczekiwania serduszek mocno trzymam kciuki, mam nadzieję że pojawia się jak najszybciej. Spokojnie czekam na wizytę 25.11. W poniedziałek powtórzyłam bete przyrost był ok.
Jak my wszystkie bardzo się martwię i nie mogę doczekać wizyty.
Mam problem z bólem szyi. Normalnie nafaszerowalabym się lekami, mam już stały repertuar na takie atrakcje, a tu nic nie mogę. Masuje mięśnie może puszcza. Ma może któraś z was problemy z kręgosłupem?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia miło Cię widzieć. pamiętam, że pisalas ze będziesz czytać ale nie pisać.
Miło słyszeć, że betka rosnie prawidłowo.
Ja mam problemy, chodzę na fizjoterapie. miałam mieć mmr ale zaszłam w ciaze. kolejna wizyte mam chyba za tydzień u lekarza..

reklama
Wróciłam od lekarza, bezpośrednio przed wizytą poszłam do wc okazało sie ze krwawie, lekarz na wizycie mówił ze pęcherzyk ma 24 mm tym razem był bardziej jak by podłużny i ze jak by coś było widać ale tak widac ze nic nie widać dokładnie, wiec czekamy do następnego czwartku. Mąż twierdzi ze widział jak by pulsujaca kreseczkę, i lekarz tez ale nie jest pewien, mam nadzieje ze mi nie ściemnia. Lekarz powiedział ze dobrze że rosnie, mam nadal brać luteine i odpoczywać i dalej czekać.

Bidula... I z nowu to czekanie [emoji17]. Wierzę jednak, ze ta historia będzie miała happy end [emoji4]. Będzie dobrze.

Aga ja puściłam Jasia jako 6 latka i na początku bardzo żałowałam, pierwsze 3 miesiące były kiepskie - mama nie chce mi sie - a potem było lepiej. Poszedł od września drugi raz do 1 klasy i teraz jest super lekcje odrabia prawie sam, tz sprawdzamy ale on siada i odrabia. Umie dosć dobrze liczyć do 20 i czyta prawie płynnie proste teksty. Na dłuższa metę to nawet było dobre.

Ja również dałam jako 6-latke. 1 klasa super jej poszła (ale dużo w tym zasługi dla Wychowawczyni i jej anielskiej natury, oraz... Udało mi się poprzez zebranie podpisów Rodziców jeszcze w przedszkolu, i napisaniu zbiorczego podania ułożyć klasę z dzieci z jej 2 grup przedszkolnych z rocznika 2009 - także rozpoczynając naukę, nie miała traumy, ze jest sama, nikogo bądź malokogo zna. Dzieciaki na pewniaka przekroczyły mury szkoły).
Maz od samego początku postawił cel - J ma sama odrabiać zadania (co by nie przyzwyczajać ja do tego, ze mama i tata będą ciągle za nią myśleć i odrabiać każde zadanie), a żeby tego dokonać musiała uważać na lekcjach (co było dla niej dość trudne - bo jest jest jedną z najwyższych dzieci w klasie i siedząc na końcu wiele rzeczy i sytuacji ja rozprasza).
Teraz w 2 klasie jest już ciężej - więcej nauki, więcej wymogów i większe rozkojarzenie. Co rusz zapomina o jakimś zadaniu domowym (w sensie zaznaczenia), ale na sprawdzianach nadal jest w czołówce (ostatnie sprawdziany kompetencji: matematyka 85%, polski 94%). No i teraz już nie ma to tamto - muszę czasami przysiąść z nią i coś wytłumaczyć.. A dyktanda -ręce opadają... zapomina co przed chwilą pisała dobrze... I w następnej linijce pisze juz z błędem.

Lilith - ja pytałam o szkołę [emoji6].
Ryśka dostałam pod choinkę 24.12.2009 :)
Aaaa - teraz sobie przypominam Twoją historię z Ryskiem[emoji1]. Jak to przed wigilia pojechałas kontrolnie do szpitala, i już Cię nie wypuścili [emoji6]. Piękny prezencik [emoji2]
Jest źle

Pęcherzyk nie regularny. Zarodek jest. Serce nie bije. Jak przez 2 tyg nie poronie to mam przyjśc na wizyte.

Napisane na HT6 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana - dobrze Ci dziewczyny radzą. Poczekaj jeszcze z tydzień i pójdź na kolejne sprawdzenie (nawet do innego gina). Do 2 tygodni serducho jeszcze zapika. Przytulam Cie mocno - i życzę dużych pokładów cierpliwości i sił w tym czasie oczekiwania [emoji8]
Witam. Czytam i czytam napisalam posty ze dwa ale nikt na nie nie odpisal[emoji57]moze dlatego ze rzadko zagladam. Chcialam sie tylko pochwalic dzisiejsza wizyta. Zarodek jest tetno tez. 8mm wszystko dobrze. Termin 10.7 mam nadzieje ze tak juz zostanie[emoji4]
Milego wieczoru mamuski[emoji57]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluję wizyty i pikajacego [emoji173] żono marynarza [emoji2] (pamiętam twój post w tym temacie. wśród moich znajomych-znajomych sa 2 żony marynarzy, ale nie mam z nimi dużego kontaktu).

Tymiunek, Dorota, anissima - gratulacje dziewczynki udanych wizyt [emoji2]

Migula - witaj [emoji3]

Jeżeli chodzi o zaparcia i lactulosum - to na mnie totalnie nie działał.
A picie na czczo wody z łyżką miodu (mikstura przygotowywana wieczorem)? Któraś próbowała?

Lilith - przeczytałam [emoji2], szacun za ogarnięcie (bez cytatów) tyle Nas w jednym poście.
Fakt, o ile przedszkola/szkoły są przygotowane do tego aby przejąć małe dzieciaki - to jest to z korzyścią dla wszystkich stron. W UK jest inny system niż w Pl, ale cześć moich znajomych z UK bądź IRL jak Ty szybciej wypuściła dzieciaki do szkoły i..Super sobie radzą [emoji2]

A ja padlam po 19:00. Ok. 23:00 wstałam co by się wykąpać i ciuchy przygotować na jutro /dzisiaj. Rozbudzilam się, więc Was nadrobilam... I teraz znowu idę w kime [emoji1]. Kolorowych!

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry