reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Chwilę mnie nie było a tu tyle postów do nadrobienia :-O nie mam szans bo mnie przeziębienie złapało a dziś dołączyła do mnie córcia :-/

Napisze tylko że po wczorajszej wizycie ok szyjka skrócona ale twarda i zamknieta. Synuś ma 2100g- 32+6- drobizna chyba nie będzie;-) wieczorem u Endo też ok dostałam całą rozpiske co po porodzie z euthyroxem. Dziś chwila na podleczenie a jutro znowu pół dnia u lekarza tym razem z ciśnieniem.

Dobrze że słoneczko się pojawiło to więcej energii człowiek ma :-) Miłego dnia

reklama
Katja. oczywiście kilka razy dziennie :) ja już to przerabiałam z synem starszym i jak się urodził też często miał czkawkę :)
Kasia_831 wyjeżdżasz a pogoda się poprawia ;) spokojnej podróży :)
Alex_87 spokojnej podróży :) i miłego pobytu :)
aga_k_m gratuluje udanej wizyty :)

u mnie na razie słoneczko :) ale chłodno, tylko co z tego jak mały miał rano gorączkę i nie wyjdziemy nawet :( Miłego dnia dziewczyny :)

Karuzela gratuluje udanej wizyty i kciuki za dzisiejszą

Alex może Ty nam wiosnę przywieziesz :D nie zbieram kart tylko gram w "pokemon go" - taka apka na telefonie :D dzięki niej schudliśmy, bo chodziliśmy po 10 km dziennie :D (mobilizuje do spacerów, nie da się grać w domu:p) szerokiej drogi!!

Linoone oo szacun! ja prostuję gdzieś w 5, ale mam do ramion ledwo ;) też lata praktyki :D fajnie że nie musisz codziennie myć, ja jak pracowałam to codziennie przed pracą.. wystarczyłoby co 2 dni ale musiałabym iść w kucyku :) więc różnie bywało.

aga km - mój też tak miał jak zaczął pracę - bez śniadania, obiad po 16 a w pracy jadł jeden posiłek - kanapki. Trochę udało mi się go przeorganizować, że w pracy je 3-4 posiłki a w domu tylko kolację :) ale on ma lepiej, jak on mówi że zaczyna się odchudzać, to schudnie 5 kg i luźno, a ja żeby schudnąć 5 kg to mam mega wyczyn :/
haha dobre z tymi bajkami :D ale wiesz, mężczyźni to wieczne dzieci :D ja mam w domu na ścianie gablotki (tak, liczba mnoga!) z modelami samochodów.
cudna waga!!!!! gratuluję wizyty!!! :))

Linoone ja wietrzę, ale ja mam 2 piętro niezamieszkałe i tam teraz wietrzę wózek, fotelik, krzesełko do karmienia i bujaczek :D

Karuzela gratuluje udanej wizyty, cudna waga :))

wczoraj rozmawiałam z sąsiadką o sesji brzuszkowej :) chciałaby nam zrobić parę ujęć w domu, z naszym piesełem, ale mamy remont więc najbliższy możliwy termin to początek czerwca.. mam nadzieję że do tego czasu nie będę wyglądać jak parówa :((

To mnie uspokoiłyście z tym nosem :) Byłam w szpitalu tydzień na przedporodowej i po powrocie strasznie osłabiona się czuje. Moja gin (do zmiany) wpisała złą datę porodu i mnie postraszyli hipotrofią i że może być konieczna cesarka w 30tyg... Oczywiście pani olała moje bardzo długie cykle i liczyła wg daty ostatniej miesiączki zamiast pierwszego usg i niepotrzebnie przez to leżałam...

Katja moja czka dość często i brzuch lata jak galareta [emoji23]

pumelova, ewella90 no to się zazębia wgl z moim włóczykijostwem. Wszelakie gry miejskie i inne takie [emoji6]

Alex_87 Ile tu śląskich dziołszek [emoji4]

aga_k_m no z tym terminem mam teraz problem. W poniedziałek idę do mojego pierwszego gina i mi porządnie określi co i jak, bo sama już zgłupiałam. Mi wg daty poczęcia wyszedł 20.07

Karuzela to ja jestem w ok.30 i dopiero kilo przekroczyłyśmy, ale w sumie ja też byłam mikro (39 tydz i 2700) więc pewnie będzie miała to po mnie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka

Laski gdzie Wy mieszkacie u mnie juz 18 stopni piekne slonko!Zyc sie chce.
Bylam juz w labo na badaniach na rowerze teraz leze czekam az pranie sie zrobi i trzeba powiesic.

Kylesa mam nadzieje.ze cos szybko znajdzie jak nie w branzy to poza.Nie dziwiie sie ze sie stresujesz.

Pumelova ja to taka jestem, ze pewnie bym sie wcisla tymbardziej ze nic nie kupowalas.
Co do sesji super sprawa:-)

Aniek o matko co tam sie stalo na tej probie o_O

Mnie dzisiaj sie snilo , ze urodzilam kurde nie moge sie tej mojej kluski doczekac.

A czkawke to z 3 razy dziennie ma.

Jeju ale mnie moja babka opierdzielila ze w ciazy na rowerze jezdze o matkooo...tragedia.

Maziajka jak ja marzę o rowerze... niestety mam ogólny zakaz ćwiczeń. Za wycieczką w góry to tylko wzdycham.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aben a ja właśnie mam za łopatki ale wypadają mi teraz w bardzo dużych ilościach.

Również czekam na kuriera, mam 2 paczki do odebrania. A wczoraj mąż odebrał małą paczkę z paczkomatu z butelka. Piękna niebieska ;)

Wczoraj byłam u lekarza, z Arturem wszystko ok. Jest głową w dół ale bardziej po lewej stronie ustawiony. Plecki mu lecą po całej lewej stronie brzucha i nogami czasami zrobi ze matka oddychać nie potrafi. :)
U mnie słabo z hemoglobina od 1,5 miesiąca. Najpierw jedna dawka żelaza, po badaniach nic wynik nie podskoczyl. Do teraz biorę 2 dawki ale też nadal 11. Dolna granica. I przepisał mi żelazo domiesniowo. Nie każda apteka może takie zamówienia realizować wiec Kuba będzie szukał. Mówił że w pierwszej kolejności zobaczy w Wiazownej bo tam to zawsze wszystko mają. A i zalecenia jeść kaszanki, czarny salceson... jak ja takich rzeczy nie przelkne :( No zobaczymy jak dalej będzie.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry