reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

AAggaa w biedrze to zawsze stoję w 15 osobowych kolejkach :D czasem mnie puszczą 2 osoby ;) wczoraj byłam w aptece, oddać ampułkostrzykawki zużyte, byłam w kolejce, 5 aptekarzy i wielka kartka że ciężarne poza kolejnością ale cóż, wystałam swoje, żeby wyrzucić odpady :] w końcu przede mną stały kobiety.. zawsze idę do innej ale w tej tylko przyjmują:/

ewella to miło coś takiego usłyszeć :) dzięki temu czujemy się pięknie i wyglądamy jeszcze lepiej :) super że miałaś już kąpiel :D my dziś mamy temat Karmienie :D

Aniek oj ja też się muszę pilnować. Wystarczy że sobie pojem więcej tzn 'nie pilnuję się' parę dni i od razu waga rośnie. Opowiadaj jak tam próba ;)

Kasia831 szkoda że już wracasz :( spokojnej podróży!

Linoone szacun że ogarniasz takie długie włosy :D ja moje codziennie prostuje to z Twoimi chyba bym z łazienki nie wychodziła :D
też czekam dziś na kuriera!

dziś słoneczko i zapowiadane 18 stopni! :-)

reklama
Witajcie dziewuchy.. :)

Dziś czeka mnie minimum 10godzin jazdy do Polski..3majcie kciuki żebym nie urodziła.. ;)
U nas od dziś po 20stopni , w końcu maj nas przywitał..a w Polsce słyszałam że też się ma ocieplic tylko że nadal burzowo (przynajmiej w moim regionie..)

Xatu witaj.. Ja jestem z Rybnika ;)

Kyles życzę wam szybkiego unormowania tej sytuacji..oby mąż znalazł pracę..Powodzenia..

Abed zdrówka dla synka..pogoda sprzyja choróbską..
Pola ładna waga maleństwa..ehh ciekawa jestem ile moja ma..

Nie wiem czy te nasze chlopy się zamówily bo i mój trzyma dietę i chudnie..do tego siłownia każdego dnia..ale to od kiedy go znam(a znamy się już 10lat) takie jego zboczenie.. ;)

Pumelova karty z pokemonami zbiera mój syn.. ;) swoją drogą kosztują tu majątek..

Mnie na szczęście zgaga niemeczy, nie wiem czy nie dlatego że podkładem pod głowę dwie poduszki..głowa leży nieco wyżej..tak mi się dobrze śpi..
Krew z nosa póki co też nie..choć czasem jakieś niteczki krwi..
Młoda moja tak się w brzuchu rozpycha że nie raz aż boli..a czkawki już od dłuższego czasu po kilka razy na dzień..

Ewela z własnym dzieckiem pierwsze dni może będą trudne a później dojdziesz do wprawy..
Ze swoim dzieckiem jakoś tak sprawnie a jak już biorę inne na ręce to tak zupełnie inaczej..jakby pierwszy raz..

Miłego dnia dziewuchy

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova, ja też prostuje, po każdym myciu. Ale to akurat sprawnie mi idzie, 15 min i gotowe. Lata wprawy! :D Na szczęście mam takie włosy, że mogę myć spokojnie co 2-3 dni i wyglądają dobrze.
Współczuję tego stania w kolejkach. Ja to jak gdzieś mam iść to tuż przed zamknięciem, wtedy są pustki. [emoji4]

Alex, trzymam kciuki za bezporodową podróż [emoji4]

Buuu, u mnie ledwo 10 stopni na termometrze, ciemno, chmury straszne i deszcz co jakiś czas..

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,

Wczoraj mialam mega zajęty dzień, więc jedynie poczytalam Was, ale o popisaniu z Wami już nie było mowy.
Nadrabiam więc [emoji6]

Pola - gratuluję udanej wizyty [emoji3]. Fajnie, że wagowo Mała potwierdzona została przez 2 speców, no i najważniejsze, se wszystko w porządku [emoji4]

Ewella - cieszę się, że SzR zaspokaja Wasze potrzeby [emoji5]. A jak jeszcze zajęcia prowadzone są ciekawie (nie na zasadzie odklepania) , to już w ogóle super [emoji4]

Pisalyscie o odchudzających się mezach - mój niespecjalnie dba o linię (on w ogóle dziwnie je, i nijak nie da się go tego oduczyc, w skrócie - śniadania je jedynie w weekendy, bo jesteśmy razem, i to taki nasz rytuał, a tak najszybciej coś wszama po 16:00). Ale u niego to dopiero 10-20 kg nadwyżki widać. Ma ponad 190 cm, a jak go poznałam nie ważył chyba 80 kg, później oboje się utuczylismy wspólnymi kolacyjkami czy wyjściami "na miasto".
Teraz waży ok.100 kg, i jest taki cacucho. Nie mniej brzusio w ciążach rósł mu szybciej niż mi [emoji14] (wpierdziela słodycze, które niby kupuje dla mnie). Wczoraj jednak zakomunikowal, że musi sobie dziurki zmniejszyć w pasku, bo coś luźno mu się zrobiło.. Nie fajny to tekścior do usłyszenia dla wciąż przyrastajacej żony [emoji34]

Emol - To Twój mąż ma 35 lat? Mój rówieśnik [emoji1][emoji3]. Obserwując swoich kolegów z klasy czy z roku (spotykamy się od czasu do czasu) uważam, że w przypadkach kiedy sytuacja od nich tego wymaga są bardzo dojrzali, nie mniej... Większość z nich, bez względu na metryke, to duże dzieci (mój ma skończone 40 lat, a uwielbia wszystkie filmobajki fantasy, "gwiezdnymi wojnami" zaraził nasza córe - i gdy inne koleżanki miały else na torcie, ta miała Luca i Leie [emoji1]. W parkach rozrywki leci od razu na to co największe, itd [emoji6]. I w ogóle... Zachowanie [emoji1][emoji1][emoji1]

Katja - moja młoda ma bardzo rzadko czkawke. Raz na kilka dni.

Misia - tsh 0,9?? No Słonko - gratuluję!!!
Miło być zauważonym i kulturalnie przepuszczanym w kolejce (jak sobie przypomnę moją sytuację w labo na glukozie to...szlag mnie dalej trafia [emoji34])

Abed - zdrówka dla Synka!

Kylesa - współczuję Kochana z tą pracą męża [emoji20]. Skąd jesteście? I czym Twój mąż się do tej pory zajmował? U nas (dolnośląskie) zapotrzebowania na pracowników są cały czas, każdy pracodawca jeczy, ze nie ma ludzi. Generalnie chodzi o wyspecjalizowanych pracowników w jakiejś konkretnej branży.
Jeszcze jest szansa na założenie własnego biznesu i skorzystanie z dotacji, ale tego od ręki też sie nie dostaje.. Choć alternatywa jest i papiery można sobie szykować.

Chybra - to co? Remont na ukończeniu? Zazdroszczę [emoji4]

Linoone - zazdroszczę tego omijania fryzjera - rozumiem, że nie farbujesz włosów? (chyba, że sama?). I Ty jeszcze biegasz??? [emoji33]- Podziwiam

Xatu - witaj u Nas [emoji5]. Na kiedy masz dokładnie termin?
Mi tez średnio raz w tygodniu bądź co dwa leci konkretna fontanna z nosa. Ale wyniki morfo są idealne.. Więc - mam się nie martwić, taka moja uroda w tej ciąży.

Kasiulka - fajna ta sałatka! [emoji3] zazwyczaj robiłam porowo - ziemniaczana z majonezem, więc fajna alternatywa.
Aniek - Twoja wersja również super ciekawa [emoji3].

Ja wczoraj zaliczyłam w końcu III badanie prenatalne. Generalnie miałam 3 podejścia w różnych odstępach czasowych i po różnych dziwnych akcjach (jedzenie słodkiego, chodzenie po schodach, godzinna przerwa na shopping), bo Dzidziolina nie chciała współpracować, i dłuuugo nie można było dotrzeć do serduszka co by wszystko pomierzyc i zbadać. Na wczoraj: wszystkie parametry idealne, ułożona jest pośladkowo, waży 1850 g (32 tc) - czyli typowy średniak względem siatki centylowej.

No nic ide budzić córe (ma na 9:00). Do później [emoji5]

Aaa - u nas dzisiaj piękne słonko. Coś z tymi sandalami aim jest na rzeczy [emoji6]

Tak sobie mysle odnosnie pogody, ze szukając pozytywow na pewno duzo nam lzej niz jakby bylo 30 st. Przerabialam to w drugiej ciazy.
Wiec te co maja termin koncem lipca, moga miec ciezko z tego wzgledu.
Ale prognozy mamy optymistyczne
Alex powodzeni w trasie
Abed zdrowka dla syna, a Tobie sil n wymyslanie zajec
Kasia milego powrotu do UK
Katja u mnie od pewnego czasu codziennie czkawka
Linoone skladaj szafki i lozeczko i wietrz niech ulotni sie meblarski zapach, przed wlozeniem ciuszkow i dziecka
Misia tez sie zgadzam, ze grubasa ma sie cale zycie w sobie, chocby w glowie. Ja mam strasznego. Piekne masz tsh
Aga ladna lobuzarke masz w brzusiu, ciesze sie ze wszystko ok :)

Aga, gratuluję wizyty! Mój pewnie waży teraz podobnie [emoji4]
Mój też uwielbia gwiezdne wojny, batmany itp. Zresztą ja też. Część ubranek dla bobasa kupiłam właśnie z motywami komiksowym i star warsami!
Na szczęście włosów nie farbuje, nie mam takiej potrzeby. Ale jak zaczną się siwe to nie będę miała wyjścia.. [emoji6]

Kasiulka, racja z tą pogoda. Nie wyobrażam sobie chodzić z wielkim brzuchem w upale, nie mogąc złapać tchu.. komoda już wyjęta z opakowania, ale dalej nie złożona. Łóżeczka jeszcze nie mamy.. dopiero za miesiąc będzie. Zastanawiam się, czy w takim razie wózek też wierzyć? Tzn. gondole może samą? Bo na razie zafoliowane wszystko..

Dziewczyny, ja niestety w głowie też ciągle jestem grubaskiem.. dlatego tak się przejmuje każdym kilogramem , ćwiczę i jem na maxa zdrowo.. to nie fajne uczucie. :/

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję wam za wsparcie! Jeszcze chwila a będę miała depresję przedporodową.....

Misia- super wyniki- gratuluję!
Katja - teraz nie czuje czkawek ale moja coreczka miała ciagle w 28-31 tygodniu [emoji3]

Aga - jesteśmy z Gdańska i mój jest przedstawicielem farmaceutycznym. Dość hermetyczne środowisko, mimo tego do tej pory nie bylo problemu z pracą. Teraz dramat... u nas też jest sporo pracy ale raczej trudno gdziekolwiek znalezc coś za wiecej niz 2tysiace a zobowiązań finansowych jest sporo od kredytu począwszy na alimentach kończąc. Wiec praca za 2 tysie odpada [emoji52][emoji22][emoji52]
Ma jeszcze elektroniczne wykształcenie ale daaawno nue pracowal w temacie i musialby zrobic szkolenia. A tu kasa na teraz potrzebna. Ech...
A poza tym gratuluję badań prenatalnych! Ladna waga dzidziola![emoji7]

Xatu - witamy!! [emoji4] ja mam codziennie krwawienie przy smarkaniu [emoji16]

Aniek - współczuję kościelnych spotkań. ... brrrr... osobiście się cieszę że wymiksowalam się kiedyś z kościoła i te chrzciny i komunie mnie nie dotyczą. Przynajmniej na razie [emoji3][emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

W gdańsku w końcu słonecznie - szał ciał - 2 stopnie ale juz inaczej niż wczoraj - byla ohydna zima.
Milego dziona wszystkim! [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kylesa - no kurcze.. dziwna sprawa z tą pracą męża . Moja Sis np.pracuje na SORze (ma własną działalność i jest na kontrakcie w szpitalu - najczęściej pracuje w weekendy), dodatkowo jest też przedstawicielem farmaceutycznym.
Rok temu wciągla do branży farmaceutycznej nasza kuzynke (która wcześniej działała jako kosmetyczka, a licencjat ma z zarządzania). Obie działają na Rynku.
Twój mąż pewnie uderzał do wszelkich firm z siedzibami w różnych stronach Pl?
Ale jeżeli jest posucha w branży to może rzeczywiście warto się przebranzowic? Kasa z początku może i mała, ale..jest, a w międzyczasie niech szuka tej właściwej [emoji5]

Aniek - chwila moment i będzie po temacie kościelnym [emoji6]. Ja za rok będę przerabiać temat.

Do góry