reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka a robiłaś masaż przed poprzednimi porodami?
Aniek co ty jakie łóżko :) Pojechałam na zakupy, tłum jak nie powiem co dostałam kilka razy wózkiem. Potem upiekłam mięcha, boczek i schab, i zrobiłam mężowi bezmiesne obiadki na jutro :) jutro piekę ciacha :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie. Pewnie już o tym było, ale nie jestem w stanie odszukać.
Jak będziecie ubierały wasze dzieciątka na drogę ze szpitala do domu? Pewnie będzie całkiem ciepło. Moje chłopaki są jesienno-zimowe, to wiadomo, trzeba było naubierać.

Aniek drogą będzie straszna bo najpierw ze szpitala do samochodu 15 metrów a potem z samochodu do domu drugie 15. Myślę że śpiochy wystarcza do tego pieluszka jak będzie ciepło, jak chłodniej to kocyk. Chyba że któraś z mam ma lepszy pomysł.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia Muminka moja położna też mi polecała maść na setki i według niej najlepsza jest z Ziaji, podobno skład ma najlepszy.

Ja w przeciwieństwie do części z Was już się nie mogę doczekać końca ciąży. Zdecydowanie nie należę do osób, które celebrują ten stan. Czuję się ciężko i źle mi z tym, że nie mogę robić wszystkiego tak jak bym chciała. Ehhh jeszcze 3 najcięższe miesiące [emoji53]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

witam
moja glukoza:
na czczo 88
po godzinie 144
po 2 godzinach 132
Mieszczę się w normie według tego co przeczytałam ale porównując wynik Paninki no to już sama nie wiem... A Wy co myślicie?

olej z nagietka do masażu krocza według rad położnej ze szkoły rodzenia najlepiej nadaje się

wczoraj wnerwiła mnie stara baba w Pepco... Była dosyć długa kolejka a ja tylko miałam do skasowania skarpetki. Jak zbliżałam się do kolejki to babka wbiegła przed mnie z pełnym koszykiem. Oczywiście skomentowałam ją głośno że jest żałosna i bała się że kobieta w ciąży będzie przed nią. Nawet się nie odezwała tylko patrzyła na mnie jak biedny kotek na mrozie.

Aha trzymam kciuki za każdy kolejny tydzień!

Pola, misia zdrówka!

Aniek wszystko zależy jaką dokładnie będzie pogoda ale body i polspiochy/ body i pajac i ewentualnie coś do przykrycia.

Ja po wizycie. Synuś dlugonogi podobno waży 1300g (29t0d). Szyjka w badaniu nieznacznie skrócona, Ale na usg długa więc te twardnienia narazie na nią nie wpływają. Ale jakby znowu się to pogorszyło to mam jechać na ip i kroplowki zostają. I tu mnie gin zdziwiła bo mówi że już więcej magnezu się nie wchłonie niż biorę i starać się w razie wu więcej odpoczywac ewentualnie nospa:-/ znowu podpytywalam o sn i cc i dalej mam mętlik. I jeszcze muszę zadbać o nóżki bo na jednej żylaki się powiększać zaczynają. Któraś z Was ma przyjemność chodzić na codzień w tych specjalnych ponczochach?

A z super wieści to wyniki krwi ekstra i nie muszę nic dodatkowo lykac :-)

Inka1985 - wyniki masz w normie. Każda z nas jest inna stąd są normy podane w formie widełek, dlatego nie przejmuj się, że inna osoba ma nieco inne :) bo jest dobrze.

Jeśli chodzi o przepuszczanie w kolejce to już nie liczę na jakąkolwiek uprzejmość bo znieczulica się szerzy. Dzisiaj byłam świadkiem jak pod Lidlem (mam niedaleko pracy) wszyscy oczekiwali na otwarcie a przy otwarciu... normalna dżungla... co z tymi ludźmi się teraz dzieje?....

reklama
Do góry