reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Anita kciuki za dobry wynik[emoji16]

Pola już bez porządnej kanapki nie wyjdę;) może to z nerwów, nie cierpię tłumów w sklepach. Zdrówka! Nic nie rób tylko zdrowiej:)

Aniek już dużo nam nie zostało, dasz radę:*

Ewella no masakra teraz jest.. za godzinę czeka mnie druga część, ale jadę do Auchana po kilka rzeczy których nie kupiłam. Tam jest więcej przestrzeni a u nas ludzi nie ma bo on upada:D my nie myjemy okien, w maju malujemy to bez sensu:)

Kika dobrze że pojechałaś przynajmniej jesteś spokojniejsza.

Aniek skoro piszą żeby nie używać to bym nie używała:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
cześć :)

Aniek wyniki nie wiem kiedy będa, zresztą oni to wysyłają do mojej położnej a wizytę mam 25 kw. Może też wyślą do mnie bo ostatnim razem tak było.
Co do syropu z cebuli u mojego on nie przejdzie :D Wypił wczoraj łyżkę ale pomimo że miał zatkany nos to nie mógł wytrzymać hehe Trudno, będzie dla mnie syropek bo ja od wczoraj też kaszlę i mam bolące gardziołko. A skarpetki złuszczające jak dla mnie to fenomenalna sprawa. Kurcze, w zeszłym roku moja mama kupowała na allegro chyba z 40 sztuk bo baby w jej pracy się na nie składały hehe i one były oparte na składnikach naturalnych, jak czytałam skład przed użyciem to mi się podobał a ja mam obsesje na tym punkcie - muszę jej zapytać z jakiej firmy to było to wam wrzucę linka. W każdym bądz razie stópki miałam jak pupka niemowlaka przez bagatela pół roku!

Madzia i jak się czujesz w PL?:) Jak pisałaś o tych wypadkach to mi się przypomniała nasza podróż do PL na Boże Narodzenie. Samochodem jechaliśmy i było super szybko gładko dopóki nie dojechaliśmy do Polski :/ W Polsce nie umieją ludzie jezdzic, wypadek za wypadkiem, zamiast od granicy jechac 2 gdz to jechaliśmy 5, każdy każdego wyprzedza bo każdemu się spieszy no ale jak jest korek to to nielogiczne bo i tak za daleko nie ujedzie. Wiele tych samochodów, które nas wyprzedzały stały pózniej rozbite na poboczach.

Dziś przylatuje moje przyszła może teściowa. Wczoraj dzwoniła, że zorganizowała wysyłkę wszystkich rzeczy dla dziecka, które są w Polsce wraz z łóżeczkiem, które i tak zamierzam uzywać dopiero póżniej bo narazie mamy taką przystawkę chicco next to me. Dobrze zrobiła, przynajmniej kasy nie będziemy musieli na to wydawać. Załatwiła takiego prywatnego przewoznika, który stanowczo za dużo ją skasował pomimo tego, że ja mogłam załatwić jej to za połowę ceny, no ale jak lubi szastać kasą to nie będę się wtrącać:)

pumelova koktajle szybko przelatują przez żołądek. Codziennie jem raczej obfite śniadanko, które mnie długo trzyma. Np dziś jestem po jajeczniczce z 4 jaj :D

Abed udanej studniówki.
Aniek chociaż dla dzidzi się udało coś nabyć też dobrze :)
Kasiulka tata się nauczył jak wycinać od kosmetyczki-podologa bo strasznie przeżył sciaganie paznokcia :) taki klin z boku wycina.
Paninka piękne wyniki gratuluję.
Madziazt witamy w Polsce, żebyś wiedziała co się w Warszawie działo na drogach. Tragedia była. Fajnie że zakupy się udały.
Udanych wizyt.
Pola długo Cię już męczy to choróbsko. Zdrowiej już bo ile można.
Kika cieszę się że wszystko ok. Mnie boli dziś brzuch ale po wczorajszym przezarciu.
Kasia szacun z 4 jaj bym nie wcisnęła :)
A u mnie od rana jakiś katar się przyplatal. Wczoraj poszłam z buta na spotkanie 3,9 km bo wszystko stało. Szłam 45 min a padało i wiało. Może mnie coś owialo ale nie czułam bo ciepło się ubrałam.
Miłego dnia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek42 - chodzi chyba o to, że niektóre substancje mogą przenikać znacznie głębiej niż naskórek aż do skóry właściwej, która jest dobrze ukrwiona, a jak Ci dojdzie do krwiobiegu to też i może do dziecka. Ja z tego co widziałam na opakowaniach (zerknęłam z czystej ciekawości) to rzeczywiście było napisane : niewskazane u kobiet w ciąży. Może jednak pomyśleć o tej kosmetyczce ?

Madziazt - witaj w PL ! :D

A ja mam kolejną nowinkę, a mianowicie w szkole rodzenia Panie położne bardzo chwaliły i radziły, aby od około 30 tygodnia ciąży smarować sutki maścią z lanoliną, aby uchronić je przed pękaniem i nadmiernym złuszczaniem. Czy ktoś to praktykował i mógł polecić jakąś dobrą maść z lanoliną ??

Lanoline czysta z tego co sie orientowalam robi medela. Purelan zawsze mam na poczatku karmienia
Ale przed karmirniem jak pisze Aim linomag z apteki ma lanoline i wazelinke tylko

Ale tak mysle czy olej kokosowy lub oliwa z oliwek nie wystarcza. Ja zamierzam uskutecznic masaz krocza (odc miedzy pochwa a odbytem)

Ostatnia edycja:
Może faktycznie macie rację z tymi skarpetkami, jeszcze to przemyślę. Jutro spotykam się z koleżanką, ona jest położną i kosmetologiem. Podpytam co o tym myśli?

Pumelova odnośnie zakupów, poszłam dziś do mleczarni i była spora kolejka 9-10 osób. Nikt mnie nie przepuścił, nawet panie ekspedientki, bardzo zawsze uprzejme na to nie wpadły:no: mało tego, jak od drzwi podchodziłam do kolejki, to taka starsza kobieta dosłownie podbiegła, żeby stanąć przedemną. Masakra!

Kasia to trzymam kciuki za wyniki.
Jak będziesz mogła, to napisz jakie te skarpetki zamawiałyście, jestem ciekawa.
Za syropem z cebuli też nie przepadam, ale jak trzeba, to trzeba.
Cieszysz się, że teściowa przylatuje, czy raczej nie bardzo?;)

Misia od razu do łóżka, zdrowiej szybko.

Mamusia_Muminka o lanolinie na sutki w ciąży nie słyszałam. Jak smaruję wieczorem brzusio oliwką, to i piersi smaruję. Jak miałam na początku karmienia popękane sutki, to lekarka radziła, że można smarować bepanthem maść i nawet nie trzeba ich przed kolejnym karmieniem jakoś specjalnie szorować, bo dziecku to nie zaszkodzi. Wystarczy gazą z przegotowaną wodą przetrzeć.

Kasiulka też pomyślałam o masażu krocza, muszę się doszkolić w tym temacie.
Przed poprzednim porodem też słyszałam o okładach z kawy, ale sama nie stosowałam:mad:

reklama
Do góry