reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

a moja N. wlasnie kilka dni temu nauczyla sie na brzuch przewracac- na razie na jedna strone,ale juz nawet raczke spod siebie wyciagnie. na samym brzuchu dlugo z kolei nie wytrzyma 5-10 min i marudzi, po polozeniu na plecki znow sie przekreca i tak od nowa..:)

madziuula- my tylko kp,czasem sluz w kupce,ale innych objawow brak, od poczatku tak bylo, wiec nie zglebialam tematu, ale ide w przyszlym tyg na szczepienie, wiec podpytam. a od siebie ci napisze-podaj probiotyk-na pewno nie zaszkodzi.ja okresowa obu podaje

reklama
Cześć dziewczyny

Dawno nie zaglądałam i nadrobiłam tylko trochę. Ciężko mi znaleźć czas bo podłapałam pojedyncze zlecenia i robię jak mam chwilkę.

Wyczytałam że Wam włosy wypadają - po pierwszym porodzie leciały trochę, ale jak skończyłam karmić piersią to dramat dosłownie, garściami wypadały, połowe objętości mój kucyk stracił, obcięłam na króciutkie bo bałam sie wyłysieć :-S Teraz też lecą i już się boje co będzie po skończeniu karmienia :O

Moja Jula to szaleniec maly - od miesiąca usiłuje stanąć na nogi jak się ją podnosi! Któreś z Waszych maluszków tez tak robi? Ja ją biorę pod pachy, a ona nogi sztywne i próbuje ustać na nich, jak sie ją trzyma tak żeby czuła podłoże stopami to przeszczęśliwa i twardo stoi, łobuziara mała!

Thriade u nas też jeszcze nie dawno na brzuchu wytrzymywał duuużo krócej. Stopniowo było to 5-10-15 minut, aż nagle bum i może leżeć i leżeć.

Nikita mój nie staje na nóżkach, raczej balansuje, ale ogólnie go nie stawiam i nie będę dopuki sam nie wstanie.

Moriam gratulacje przewrotek. Moi starsi też dokładnie tak robili na brzuchu jęczeli to ja ich na plecy, a oni od razu spowrotem na brzuch, hehe.

Właśnie mi też od jakichś 2 tygodni masakrycznie włosy lecą, są wszędzie! Ale przez całą ciążę i teraz po nic mi nie wypadało. Jeszcze chwilę temu to miałam tyle włosów co chyba nigdy wcześniej:) Nie przejmuję się tym wypadaniem, w końcu się unormuje.

dopisuje sie do klubu lysiejacych :( u mnie masakra, wlosy nosze spiete teraz a i tak sa wszedzie,przy myciu czesaniu, wychodza garsciami..
po pierwszej ciazy tez to przerabialam. Teraz nic nie biore,licze ze samo przejdzie w swoim czasie :)

Ewcia pewnie ze tak! A ja glupia tak ske stresowalam :D
A najgorsze jest to że dwa dni pod rząd mała po kąpieli przed spaniem niechce jeść l. Zjada jakieś 30/40ml i wysuwa językiem butelkę i niechce więcej. W ogóle wcoraz wieczorem jakąś dziwna aria byla, i dzisiaj od rana jakas marudna jest.
Nikita u nas nóżki tylko na chwilKE prostuje

Dziewczyny, ale numer! Mój szkrab nie ma jeszcze żadnego zęba, ale ostatnio wszystko na to wskazywało - cały czas coś w buzi, smoczka zaczął non stop trzymać gdzie wcześniej nie chciał wcale, ale zaglądałam a tu nic nie widać. Dzisiaj zajrzałam dokładniej i... zaniemówiłam. Idą wszystkie trójki! Guzy takie jak starszak miał z dzień może dwa zanim się przebiły. Już wiem czemu ostatnio taki marudny i płaczliwy...

Mój nawet polubił leżenie na brzuchu i okres się dookoła ale obracać się jeszcze nie umie. Zęby tez mu idą na dole strasznie marudny płacze i ma spuchnieta na dole :-(

reklama
dziewczyny, jak u was z podawaniem warzyw? chodzi mi o proporcje jedzenia, ile już dajecie, ile mleka do tego? bo u nas na razie ok. 50 g warzywa + 90 ml mleka, a normalnie 150 ml mleka.

no i do tej pory było jedzone: marchewka, brokuł, kalafior, a dziś doszła dynia, jutro testujemy zielony groszek. jeszcze zamówiłam z ciekawości białą marchewkę i pasternak z HIPP. w ogóle jestem zdziwiona, bo naprawdę mało jest pojedynczych warzyw w słoiczkach, często są z ziemniakiem albo w ogóle mieszanki warzywne. a teraz niestety kiepski sezon akurat na warzywa w sklepie /:

Do góry