reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Klaudia chodzi Ci o tzw spiralę ?? U nas koszt 500 zł ale nie wiem co robić bo organizm może to odrzucić i wtedy 500zł pojdzie do kosza. Ja jak dostane okres to zaczynam brać tabletki anty..
A ja mam pytanie z innej beczki, kiedy zaczynacie czytać maluchom ??:tak:

Ja czytam od kiedy się mała pojawiła na świecie...;-)

reklama
Klaudia chodzi Ci o tzw spiralę ?? U nas koszt 500 zł ale nie wiem co robić bo organizm może to odrzucić i wtedy 500zł pojdzie do kosza. Ja jak dostane okres to zaczynam brać tabletki anty..
A ja mam pytanie z innej beczki, kiedy zaczynacie czytać maluchom ??:tak:

Martyska jest taka spirala za 500 ale mi chodzi o taką wkładkę hormonalną chyba Mirena się nazywa. Super skuteczna na 5 lat i zdecydowałam się na nią bo po spirali gin mi mówił że okresy mogą być obfitsze a po tej wkladce rzadkie I skąpe.

witaminy musze zakupic ,
a anty wzięłam recepty na minipigułke cerazette (ale nie wiem kiedy zaczne,bo w zasadzie moge w kazdej chwili ..)

Dałam wczoraj małej ten delicol dwa razy przed ostatnimi wieczornymi karmieniami i noc super, nie prężyła się w ogóle. Nie wiem czy tak szybko zadziałał czy to przypadek, ale dziś po tej nocy wróciłam do świata żywych. Niestety nie może być za dobrze. Mam dziś urodziny, a męża poszczyknęło coś w plecach, że ledwo chodzi. Nie poszedł do pracy a ja do obsługi mam dwójkę :( a miało być tak pięknie.

zdecydowanie za ciepło ubierasz do mieszkania, moim zdaniem także na dwór, przecież mała ma na sobie 4 (!) warstwy :szok:
no niby tak, ale wszystkie cienkie-kocyk i bluza sa cienkie. Ja tmam warstw 3 i kurtke grubsza niz jej bluza i wcale za cieplo mi nie jest :no: w mieszkaniu tez mam podkoszulke i na to koszulke dlugi rekaw . Albo ja taki zmarzluch jestem :)
chociaz moja mama z kolei glowe mi suszy ze mala za cienko ubieram :baffled:

no niby tak, ale wszystkie cienkie-kocyk i bluza sa cienkie. Ja tmam warstw 3 i kurtke grubsza niz jej bluza i wcale za cieplo mi nie jest :no: w mieszkaniu tez mam podkoszulke i na to koszulke dlugi rekaw . Albo ja taki zmarzluch jestem :)
chociaz moja mama z kolei glowe mi suszy ze mala za cienko ubieram :baffled:

no ale pamiętaj, że dziecko nie jest Tobą (; lepiej lekko wychłodzić, niż przegrzać. o tym położne na SR mówiły. rodzice mają tendencję do zbyt ciepłego ubierania, a dziadkowie to już w ogóle. sprawdzaj kark i plecy, to będziesz wiedziała, czy małej nie za ciepło.

Thriade najlepsze życzenia!

U nas "zimny wychów" sie nie sprawdza, mamy wlaśnie paskudny katar od 4 dni :baffled: w te zimne dni Jula miala na dworze body na krotki rękaw, na to pajac i dres, czapeczka, kark byl suchy i lekko cieply - byla ubrana tak jak ja plus czapka i zachorowala :-( Teraz w domu ma body, pajac i owinieta w koc, zmarzluch mój zasmarkany :-( Ale i zimno mam w domu, sama nosze rajtki pod dresem, co to bedzie w zimie :-(

reklama
Do góry