reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Michasia- mój mały miał identycznie. Zrobiłam to badanie kału i wyszła nietolerancja laktozy. Z tym, ze zielone kupy (tylko jeśli chodzi o kolor) są ok jeśli nie ma innych objawów czyli kwaśnego zapachu, piany czy śluzu bądź bólów brzuszka, a dzidzia dobrze przybiera na wadze. Mój mały na ogół miał kwaśne Czasem bardziej czasem mniej a czasem wogole (choć rzadko). Zielone jeśli nie ma innych niepokojących objawów mogą być reakcja na inne produkty z twojej diety albo mm. Mój Maluszek urodził sie z waga 4200 dziś po 10 tyg wazy 6 kg. Jest tylko na piersi, a wiec przybiera b. dobrze co nie wskazuje na inne problemy pokarmowe prócz tej laktozy.. Ale to opanowujemy delicolem. Moja pediatra zaleciła do ukończenia 3 miesiąca i pózniej próba z karmieniem bez delicolu. Mam nadzieje, ze będzie ok. Dokładnie w Waszym przypadku pewnie chodzi rownież o te inne produkty z Twojej diety. Gdyby to była tylko laktoza Malutka by przejawiała inne dodatkowe objawy niet. Laktozy czyli te kwaśne kupki, bóle brzuszka itp

reklama
Michasia- mój mały miał identycznie. Zrobiłam to badanie kału i wyszła nietolerancja laktozy. Z tym, ze zielone kupy (tylko jeśli chodzi o kolor) są ok jeśli nie ma innych objawów czyli kwaśnego zapachu, piany czy śluzu bądź bólów brzuszka, a dzidzia dobrze przybiera na wadze. Mój mały na ogół miał kwaśne Czasem bardziej czasem mniej a czasem wogole (choć rzadko). Zielone jeśli nie ma innych niepokojących objawów mogą być reakcja na inne produkty z twojej diety albo mm. Mój Maluszek urodził sie z waga 4200 dziś po 10 tyg wazy 6 kg. Jest tylko na piersi, a wiec przybiera b. dobrze co nie wskazuje na inne problemy pokarmowe prócz tej laktozy.. Ale to opanowujemy delicolem. Moja pediatra zaleciła do ukończenia 3 miesiąca i pózniej próba z karmieniem bez delicolu. Mam nadzieje, ze będzie ok. Dokładnie w Waszym przypadku pewnie chodzi rownież o te inne produkty z Twojej diety. Gdyby to była tylko laktoza Malutka by przejawiała inne dodatkowe objawy niet. Laktozy czyli te kwaśne kupki, bóle brzuszka itp

Dzięki za odzew :-D
No właśnie ona ma więcej objawów,zielone,kwaśne kupki,czasem że sluzem,czasem pieniste.Czasem wymioty,czasem ulewanie strawionym mlekiem,gazy,bóle brzuszka,prezy się przy robieniu kupki. Jest tylko na moim mleku ale przybrala bardzo ładnie bo w 7 tyg ważyła 1050g więcej niż waga urodzeniowa. Zamówiłam już ten Delicol. I czekam.

Michasia nie ma za co dziękować :-) ja niejednokrotnie korzystałam z Waszych rad i dzięki temu mogłam normalnie funkcjonować nie panikujac ;-) Wasze forum ma działanie iście terapeutyczne! Jak dla mnie oczywiście ;-)
A i mój Małych rownież ulewa, wymiotuje itp. Na to mamy zalecony nutriton. Mieszam ten proszek z woda albo swoim mlekiem i podaje łyżeczka przy karmieniu. Z reguły 2-3 razy dziennie i pomaga :-)

jak ubieracie dzieciaczki w taka pogode?
ja wiecznie mam z tym problem :)

w domu bodziak plus półśpiochy
na dworze bodziak plus pajac , albo bodziak ze spodniami i cieniutki kocyk , dziś rano było b.zimno to był bodziak ,spodnie dresowe ,skarpety i bluza polarowa...no ale ja zimny wychów stosuje ...i ciągle słyszę,że ale dlaczego to dziecko nie ma czapki ,dlaczego takie nie ubrane ....

dziewczyny karmiące -jaką antykoncepcje stosujecie ? pytam bo dziś byłam u ginki na kontroli i nie wiedziałam co wybrać sobie ..:)
bierzecie jakieś witaminy ?
mnie strasznie ostatnio stawy bolą -myślę ,że to od noszenia młodego .
Muszę wyciągnąć z czeluści mej pracowni piłkę do ćwiczeń .

w domu bodziak plus półśpiochy
na dworze bodziak plus pajac , albo bodziak ze spodniami i cieniutki kocyk , dziś rano było b.zimno to był bodziak ,spodnie dresowe ,skarpety i bluza polarowa...no ale ja zimny wychów stosuje ...i ciągle słyszę,że ale dlaczego to dziecko nie ma czapki ,dlaczego takie nie ubrane ....

dziewczyny karmiące -jaką antykoncepcje stosujecie ? pytam bo dziś byłam u ginki na kontroli i nie wiedziałam co wybrać sobie ..:)
bierzecie jakieś witaminy ?
mnie strasznie ostatnio stawy bolą -myślę ,że to od noszenia młodego .
Muszę wyciągnąć z czeluści mej pracowni piłkę do ćwiczeń .

Kurde tez mam problem z antykoncepcja :/ wróciliśmy do najprostszego rozwiązania - prezerwatyw ://. Lekarka mi mówiła ze niby są tabl dla karmiących ale sama nie bardzo polecała - w końcu to hormony. Nie wyobrażam sobie żeby jednak coś przenikalo jej z mlekiem także póki karmie taki pomysł przyszedł nam do głowy :)

Witaminy biorę cały czas te co ciąży bo one są również dla karmiących. Zaczęły mi wypadać włosy w tym tygodniu :(

Co do ubierania, najczęściej bodziak plus śpiochy / polspiochy. Na spacer daje na to bluzę albo kocyk. Czapek tez nie lubię upss nawet po kąpieli nie dawałam :/ za to ubieram jej na zewnątrz opaskę :)

Tak wracając do tematu,doczytalam że dieta matki nie ma wpływu na ilość laktozy więc w zasadzie można jeść wszystko,w granicach rozsądku oczywiście. A jeśli dieta coś zmieni to alergia pokarmowa na coś co zjadłam a nie nietolerancja. Ile w tym prawdy...?cebula czosnek i kalafior, czyli dieta mamy karmiącej (znowu) | Małgorzata Jackowska
Kurcze serce mi się kraje jak pomyślę co te dzieci za doświadczenia "naukowe" muszą przechodzić...:-o

Ostatnia edycja:
ehh..czytam was i chyba za cieplo ja ubieram- w domu body z dlugim rekawkiem +cienka bluzeczka na dlugi rekaw + geterki i skarpetki, na dwor kolejna warstwa na to-spodenki i bluza i kocyk, no i zakladam czapke. ale wychodze na spacer po 8 i sama podobnie sie ubieram, no bez czapki i kocyka of course :)

ehh..czytam was i chyba za cieplo ja ubieram- w domu body z dlugim rekawkiem +cienka bluzeczka na dlugi rekaw + geterki i skarpetki, na dwor kolejna warstwa na to-spodenki i bluza i kocyk, no i zakladam czapke. ale wychodze na spacer po 8 i sama podobnie sie ubieram, no bez czapki i kocyka of course :)

zdecydowanie za ciepło ubierasz do mieszkania, moim zdaniem także na dwór, przecież mała ma na sobie 4 (!) warstwy :szok:

reklama
Klaudia chodzi Ci o tzw spiralę ?? U nas koszt 500 zł ale nie wiem co robić bo organizm może to odrzucić i wtedy 500zł pojdzie do kosza. Ja jak dostane okres to zaczynam brać tabletki anty..
A ja mam pytanie z innej beczki, kiedy zaczynacie czytać maluchom ??:tak:

Do góry