reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

ja tez kupiłam wkladki Lovi ale niestety da mnie sa beznadziejne strasznei mnie drapią i sie rozwalaja a to jestem bardzo zadowolona z wkładek Johnsons Baby sa wyprofilowane i super sie je nosi :-
co do fotelika to ja bym tez nie ryzykowala i wyjmwala dziecka, lepiej zatzymac sie uspokoic i znowu wlozyc :) moj na szczesice zasypia w aucie albo slucha muzyki :)

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie używałam jakiś niemarkowych z drogerii i to był błąd. Tu mam tylko dostęp do babyono na ebayu. Chyba się skuszę. No mogę jeszcze kupić z Tommy tipee...któraś używała?

Ostatnia edycja:
martyska- a to nie tradzik po prostu? takie zaczerwienione ogniska (moze nie az tak) pojawialy sie u nas na policzku po stronie nagrzanej- na ktorej lezala czy przytulala sie do mnie, pozniej to znikalo. Nie przegrzewaj malej, obserwuj, jak tylko na buzce, to raczej nie alergia

michasia- ja mam wkladki MUM, polecam, mam tez muszle, nosze na jednej poranionej jeszcze piersi- niby fajne ale trzeba uwazac, jak zbierze sie mleczko, nie zauwazysz, nachylisz sie -wszystko wylewa sie przez te otworki wentylacyjne-juz pare razy sie tak zalatwilam :( poza tym przy obcislej bluzce moga byc widoczne.
u nas tylko kp, kupki sa rozne.od zoltych przez zielonkawe po brazowawe. jem wszystko. Przy kp to norma. a probiotyk nigdy nie zaszkodzi :)

co do poranionych brodawek, jesli ktoras z was jeszcze z nimi walczy, to polecam olejek z rokitnika! dziala cuda, ja mialam jedna brodawka tak zmasakrowana, ze wisiala nade mna wizja szycia chirurgicznego, nic nie dzialalo, od ok 5 dni smaruje , zgodnie z poleceniem znajomej, olejkiem z rokitnika i juz jest prawie zagojona. polecam na wszellkie ranki, zreszta zastosowan jego jest wiele. o jakies cudo, jedyny minus- ma intensywnie pomaranczowy kolor i brudzi, miedzy innymi dlatego uzywam muszli, do iziolacjileczonej brodawki.

hej dziewczyny piszę sporadycznie bo mamy dalej problem z tym prężeniem, gazami i nie wiem co z tym robić, byłam u lekarza zalecił badanie moczu i usg brzuszka - termin mam na czwartek jutro mocz zawiozę. Ale szczerze mam już dość mały niekiedy popłakuje cały dzień! Ale za to w nocy śpi rewelacyjnie od 21 do ok 2-3 i potem do 6.
Nietolerancja laktozy wykluczona póki co i kolki też... a taki grzeczny jest poza tym

Hej, hej. Ja tak na szybciutko parę słówek, bo mój maluch od wczoraj ma jakiś bunt chyba, bo w dzień zasypia na jakieś 20 minut a później znowu na rączki się domaga a jak nie to ryyyczy...Dobrze, że chociaż w nocy ładnie śpi i mam nadzieję, że w dzień znowu będzie jak wcześniej bo nic nie mogę zrobić. Jak leżę z nim w łóżku ładnie śpi i dwie godziny dopóki tylko nie wstanę... Mija minuta i już płacz...Ale jak jestem przy nim to śmieszek mały się zrobił, bardzo lubi buziaki - po nich śmieje się w głos :)
1.jpg2.jpg3.jpg5.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 48
  • 2.jpg
    2.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 48
  • 3.jpg
    3.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 44
  • 5.jpg
    5.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 53
U nas też ciężko. Starszaki w ogóle nie płakali za młodu, a Stef maks 5 minut sam poleży. Strasznie mi go szkoda biedaczka:( Mam nadzieję, że to szybko minie. Rozważam przejście na ścisłą dietę po powrocie do domu, może pomoże, a na pewno nie zaszkodzi.

Moriam a czemu nie poczytasz starszej z dzieckiem przy piersi?

Kati u nas jest to samo z tym prezeniem się i bakami. Mieliśmy robione badanie krwi, powiew moczu, usg brzucha i wszystko jest ok, a mały jak sie prezyl i baczyl tak jest dalej:-( Byle do tego 3 mca życia potem ma być niby lepiej.

reklama
U nas też ciężko. Starszaki w ogóle nie płakali za młodu, a Stef maks 5 minut sam poleży. Strasznie mi go szkoda biedaczka:(

no ciekawe czego to efekt...

co do wkładek - ja używałam na początku BabyOno, ale te w wersji nocnej, sprawdziły się bardzo fajnie jak mleko leciało, no i są mięciutkie. jak któraś chce, to ja mam niewykorzystaną ponad połowę pudełka, mogę za koszty przesyłki oddać.

Do góry