reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja po angielsku czyli skojarzona 5w1, pneumokoki i rotawirus. Wyboru nie miałam chyba, że w ogóle nie szczepić a taka opcja w gre nie wchodzi. Sporo na ten temat ostatnio szperałam i tak są różne wersje, ale lekarze którzy głośno zaczęli mówić o powiązaniu szczepionek skojarzonych z autyzmem zaczęli w dziwnych okolicznościach umierać więc tak na wszelki wypadek wolałabym nie skojarzone...

reklama
5w1 i moj biedak mial krzyk mozgu po nim placz przez caly dzien od szczepienia i w nocy drrzenie nog ... Szczeze bym wybrala wsio osobno ale ze to wczesniak to dostal 5w1 za free ...

Dzis po raz pierwszy syn dal popis na co go stać... wrzask niemiłosierny, aż się krztusił . niczym nie dało się go uspokoić. w desperacji wpakowaliśmy go w fotelik i sru na dluuugi spacer(oczywiście już w gondoli). mały się zresetował i znów mam aniołka.:-)

No ja właśnie też chcę 5w1+WZW za 3 tygodnie zaszczepić. Rota + pneumokoki to lekarka powiedziała, że po 3 tygodniach od tego szczepienia.

A tak z innej beczki - gardło mnie coś boli ;( co mogę possac? Strepsils? Na ulotce piszą, żeby z lekarzem konsultować, ale może któraś z was już konsultowala? Martwię się żeby mi się to nie rozwinęło w infekcję bo byłby to 3 mój antybiotyk w ciągu 3 miesięcy.

Mnie bolało gardło brałam streosils i psiaka tamtun Verde i takie cukierki z tamtun Verde tez ssalam plukalam tez gardło solą i piłam dużo herbaty z cytryna i sokiem malinowym ba szczęście mi przeszło.
Byłam u pediatry na szczęście ma sam katar tylko gardło i płuca czysciutkie gdyby się pogorszylo to znowu przyjść.

reklama
Do góry