reklama
miq
Fanka BB :)
Robimy chrzest 13 września i zastanawiam się jaki rozmiar ubranka kupić dla małej. Aktualnie nosi 56/62 z przewagą 62. Ale to jeszcze miesiąc więc może lepiej wziąć 68?
Doświadczone mamusie proszę o podpowiedź, jaki rozmiar nosiły wasze 2 miesięczne dzieciaczki?? ;-)
Moja urodziła się drobna w niedziele skończyła miesiąc i body 56 już za małe,my chrzciny mamy 30 sierpnia,wtedy mała będzie miała 1,5 miesiąca i zamawiałam.jęk sukienkę 62 ale jest spora i w sumie stópki będą jej w stawać,w kolorku kremowo złotym
Załączniki
Okazało się, że mała jest okazem zdrowiaThriade ja też dziś idę prywatnie do pediatry bo i moja pocharkuje.....
michasia30
Gdybyście martwily się tym dlaczego wasz maluszek stał się nagle marudny,a wcześniej taki nie był,często płacze i gorzej śpi tu jest odpowiedź ;-)
Skoki rozwojowe dziecka - Dzidziusiowo.pl
Skoki rozwojowe dziecka - Dzidziusiowo.pl
Mam pytanko, bo mały mi od wczoraj strasznie się pręży a dokładnie tak po karmieniu ok pół godziny prostuje nóżki z piskiem wręcz popłacze do minutki dwóch i sie uspokaja i tak do godzinki a czasem krócej. Kolki to nie są bo Mati je miał i wyglądają inaczej. Dodam, że wczoraj skończyłam antybiotyk (miałam zapalenie piersi i sutka) i mały nie dostawał nic. Moze to byc z tego?
Thriade a co to ten dicoflor?
klaudia81.81
Kati u mojego tak kolka wyglada wlasnie...
klaudia ale kolka to nieutulony płacz minimum przez pół godziny non stop. A to jakby mu coś po jelitkach jeździło i takie spięcia ma. Przy kolce dziecko nie uspokoi sie przytulane tylko szumy np suszarka są w stanie go uspokoić a mojego uspokoje przytulając albo dziś masowałam mu brzuszek jak leżał w wózku i też sie uspokoił... nie wiem już
Mam pytanko, bo mały mi od wczoraj strasznie się pręży a dokładnie tak po karmieniu ok pół godziny prostuje nóżki z piskiem wręcz popłacze do minutki dwóch i sie uspokaja i tak do godzinki a czasem krócej. Kolki to nie są bo Mati je miał i wyglądają inaczej. Dodam, że wczoraj skończyłam antybiotyk (miałam zapalenie piersi i sutka) i mały nie dostawał nic. Moze to byc z tego?
Dicoflor to probiotyk - w szpitalu jak brałam antybiotyk na pęcherz i karmiłam piersią to pediatra kazala dawać małej. To jest w formie kropelek, daje się raz dziennie 5 kropli.
Moja też ma takie "krótkie kolki" - najczęściej kończy się tym, że w końcu robi kupę i jest zadowolonaklaudia ale kolka to nieutulony płacz minimum przez pół godziny non stop. A to jakby mu coś po jelitkach jeździło i takie spięcia ma. Przy kolce dziecko nie uspokoi sie przytulane tylko szumy np suszarka są w stanie go uspokoić a mojego uspokoje przytulając albo dziś masowałam mu brzuszek jak leżał w wózku i też sie uspokoił... nie wiem już
klaudia81.81
Nie wiem sama Kati.. moja mama mowi ze to kolka
reklama
asienka.k1