reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Co do ubranek to starszy syn był chrzczony jak miał 2 miesiące. Nosił 62. Młodszy ma 5 tygodni i juz ledwo się mieści w 62, wiec też radzę poczekać jak najbliżej terminu. Upatrz sobie coś i kup przed samymi chrzcinami.

reklama
Robimy chrzest 13 września i zastanawiam się jaki rozmiar ubranka kupić dla małej. Aktualnie nosi 56/62 z przewagą 62. Ale to jeszcze miesiąc więc może lepiej wziąć 68?
Doświadczone mamusie proszę o podpowiedź, jaki rozmiar nosiły wasze 2 miesięczne dzieciaczki?? ;-)

Moja urodziła się drobna w niedziele skończyła miesiąc i body 56 już za małe,my chrzciny mamy 30 sierpnia,wtedy mała będzie miała 1,5 miesiąca i zamawiałam.jęk sukienkę 62 ale jest spora i w sumie stópki będą jej w stawać,w kolorku kremowo złotym :)

Załączniki

• 1439907534544.jpg
    1439907534544.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 53
Thriade ja też dziś idę prywatnie do pediatry bo i moja pocharkuje.....
Okazało się, że mała jest okazem zdrowia :) Gardełko, uszy, nosek, płucka itd wszystko czyste :) Za kupki mamy dicoflor w kroplach dawać - dawałam jej już wcześniej jak brałam antybiotyk, więc nawet mam w domu. W aucie i w przychodni pięknie mi usnęła, potem wróciłam do domu, zapakowałam w wózek i jeszcze pospała na spacerze. Pierwsze dłuższe spanie od rana, a teraz się obudziła, pojadła i znowu mękoli, ale tatuś już wrócił z pracy więc z radością mu przekazałam naszego mękołka. Boli mnie łeb z niewyspania.. dzisiejszy dzień to znowu wiszenie na cycku co godzinę. Udało mi się ją odłożyć ze dwa razy do łóżeczka - na max 20 min... ehhh.. pocieszam się, że to minie!!!

Mam pytanko, bo mały mi od wczoraj strasznie się pręży a dokładnie tak po karmieniu ok pół godziny prostuje nóżki z piskiem wręcz popłacze do minutki dwóch i sie uspokaja i tak do godzinki a czasem krócej. Kolki to nie są bo Mati je miał i wyglądają inaczej. Dodam, że wczoraj skończyłam antybiotyk (miałam zapalenie piersi i sutka) i mały nie dostawał nic. Moze to byc z tego?
Thriade a co to ten dicoflor?

klaudia ale kolka to nieutulony płacz minimum przez pół godziny non stop. A to jakby mu coś po jelitkach jeździło i takie spięcia ma. Przy kolce dziecko nie uspokoi sie przytulane tylko szumy np suszarka są w stanie go uspokoić a mojego uspokoje przytulając albo dziś masowałam mu brzuszek jak leżał w wózku i też sie uspokoił... nie wiem już

Mam pytanko, bo mały mi od wczoraj strasznie się pręży a dokładnie tak po karmieniu ok pół godziny prostuje nóżki z piskiem wręcz popłacze do minutki dwóch i sie uspokaja i tak do godzinki a czasem krócej. Kolki to nie są bo Mati je miał i wyglądają inaczej. Dodam, że wczoraj skończyłam antybiotyk (miałam zapalenie piersi i sutka) i mały nie dostawał nic. Moze to byc z tego?
Thriade a co to ten dicoflor?

Dicoflor to probiotyk - w szpitalu jak brałam antybiotyk na pęcherz i karmiłam piersią to pediatra kazala dawać małej. To jest w formie kropelek, daje się raz dziennie 5 kropli.

klaudia ale kolka to nieutulony płacz minimum przez pół godziny non stop. A to jakby mu coś po jelitkach jeździło i takie spięcia ma. Przy kolce dziecko nie uspokoi sie przytulane tylko szumy np suszarka są w stanie go uspokoić a mojego uspokoje przytulając albo dziś masowałam mu brzuszek jak leżał w wózku i też sie uspokoił... nie wiem już
Moja też ma takie "krótkie kolki" - najczęściej kończy się tym, że w końcu robi kupę i jest zadowolona :D Wydaje mi się, że po prostu właśnie coś mu jeździ po jelitach, ale nie są to jakieś mega wzdęcia i dlatego daje się uspokoić. Ewentualnie jakiś nadmiar wrażeń?

reklama
Do góry