reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

U nas już druga noc z 1 pobudka w okolicach 4-5 i potem aż 7 rano więc też jesteśmy szczęśliwi ;-) oby się utrzymało bo w dzień była strasznie maruda, nie mogłam jej odłożyć. A nic nie dolegalo jej oprócz zmęczenia i jakoś taka była niedojedzona ciągle chociaż sama odrzucala jedzenie a za godzinę lub 2 płacz z głodu. Może to ten skok rozwojowy??

reklama
Ja umowilam dziś mała do lekarza. Od dwóch dni mi charczy, mam wrażenie, że ma w gardle - głos się jej zmienił na taki skrzeczacy. Niech ją sprawdzą i osluchają na wszelki wypadek.
Zrobiła mi też dziś dziwna kupę - żółtą jak zwykle, ale z kilkoma zielonymi kawaleczkami - nie wiem czy powinnam się tym martwić.

Zrobiła mi też dziś dziwna kupę - żółtą jak zwykle, ale z kilkoma zielonymi kawaleczkami - nie wiem czy powinnam się tym martwić.

poczekaj na następną, bo czasem się mogą zdarzać takie niespodzianki :)

a mały wczoraj zjadł o 17.30, potem o 20.30 go wykąpaliśmy, a jak chcieliśmy go nakarmić, to on poszedł dalej spać! i spał aż do 1 i dopiero wtedy zjadł. a następny posiłek o 05.30 :) fajnie, że ma coraz dłuższe przerwy między jedzonkiem i na spanie.

Robimy chrzest 13 września i zastanawiam się jaki rozmiar ubranka kupić dla małej. Aktualnie nosi 56/62 z przewagą 62. Ale to jeszcze miesiąc więc może lepiej wziąć 68?
Doświadczone mamusie proszę o podpowiedź, jaki rozmiar nosiły wasze 2 miesięczne dzieciaczki?? ;-)

Robimy chrzest 13 września i zastanawiam się jaki rozmiar ubranka kupić dla małej. Aktualnie nosi 56/62 z przewagą 62. Ale to jeszcze miesiąc więc może lepiej wziąć 68?
Doświadczone mamusie proszę o podpowiedź, jaki rozmiar nosiły wasze 2 miesięczne dzieciaczki?? ;-)

Zależy od dziecka. Mój wcześniak goni - ma 2 miesiące a już większość ubranek od 0-3 pochowałam za to zaczynamy ubierać od 3-6, ale to ciężko powiedzieć bo rozmiar rozmiarowi nierówny tak samo jak dziecko każde inaczej się rozwija.

Może poczekaj, i na początku września kup, będzie bezpieczniej.
Ja dopiero w połowie października zamówie co bym nie miała psikusa. ;)

Mój dalej się budzi 2 3 razy w nocy i dostał biedny kataru wczoraj jak się obudził nie umiał zasnąć pomimo że mu odciagam dopiero zsnol na mojej klacie i spalismy tak 2 godziny :-) mój ma 2 miesiące i nosi rozmiar 56 i 62 tak pomiędzy teraz jest

My pozdrawiamy z Mazur. Jesteśmy od niedzieli. Mały przespał całą drogę! Nadal straszny z niego maruda, ale jest troszkę lepiej. Ja już standardowo kładę się z nim spać wieczorem 20-22 (z reguły po prostu padam), w nocy pobudki co 2-3 godziny i koło 6 rano wstajemy.

Dziewczyny sfrustrowane KP potem będzie dużo łatwiej i przyjemniej, najgorsze pewnie te 3 pierwsze miesiące, oby przetrwać:))

Thriade ja też dziś idę prywatnie do pediatry bo i moja pocharkuje.....

Olga ty masz jakieś złote dziecko żeby moja tak spała ech marzenie ;-)

U nadal 56 jest ok 62 jeszcze są za długie....

Zamówiłam wczoraj lezaczek-bujaczek tiny love 3w 1 z funkcją spania mam nadzieję że się sprawdzi ;-)

Ewcia zazdroszczę tych mazur :-) no ja mam nadzieję że będzie lepiej z tym kp czasem jest dzień że prawie nie je mm a czasem ciągle jej mało ;-) położna mi poradziła po karmieniu jeszcze odciagac pokarm to wtedy więcej organizm wyprodukuje na następne karmienie tylko kiedy to robić ona zje a zanim zaśnie to też nie tak szybko a w domu też jest tyle rzeczy do zrobienia....

reklama
Moja tez charczy po jedzeniu. Pytałam o to lekarza powiedział ze to nic groźnego wiec nic na to nie daje. Jedynie co zaobserwowalam to tak robi jak zje za dużo i później po charczeniu ulewa.
Co do karmienia jestem od 3 doby życia na samej piersi i wszystko się już uregulowalo. Pokarmu mam tyle ile mała potrzebuje, a jak ściągne to później mnie zalewa mleko :/ także staram się nie ściągać.
Je co ok 3h. Karmie na żądanie także zdarza się w nocy dłuższe przerwy.

Jutro mała kończy 7 tyg i jedziemy nad morze :)

W dodatku dostałam dzisiaj okres!! Wszystko wraca ewidentnie do normy.

Do góry