reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
O rany, dziewczyny trzymam za Was kciuki, oby szybko poszło:-) u mnie cc ze względu na ułożenie pośladkowe. Poprzedni poród też cc, też pośladkowy dzieć. Taka moja uroda:-D.Ciekawa jestem ile tak naprawdę waży, bo dziś lekarz stwierdził, że liczy na ok. 4,500.
Kurcze to nieźle, że dwa razy pośladkowe dzieci... Może faktycznie to wynika z Twojej budowy?

u mnie lekarz mówił, że będzie ok. 4000, mały ważył 3770 (; w ogóle jak tak patrzę po tabelce, to duże dzieciaki nam się rodzą generalnie.

kupiliśmy Bebilon, mam nadzieję, że zaparcia się skończą! a jutro położna, o 8 rano przychodzi... nie da się wyspać (;
A co z karmieniem piersią - już odpuściłaś czy dalej coś próbujesz? Tak pytam z ciekawości.

czegoś takiego to nie rozumiem, przecież to nie tak, że ona zadzwoni, a Ty coś ukryjesz na szybko przed nią... nie powinno się robić takich niezapowiedzianych wizyt, przecież człowiek może w majtach być, spać czy co /:
Ja w ogóle niezapowiedzianym gościom nie otwieram drzwi. W dzisiejszych czasach to cholera wie kto i po co przyszedł. Listonosza znam, kurier to wiem jak ma przyjść, osoby z administracji z jakimiś pismami też znam. Reszta to zawracacze d... i pewnie bym takiej położnej nawet domofonu nie odebrała :> Ale to może też mieć związek z tym, że przez jakiś czas nachodziły nas różne typy z firm windykacyjnych do poprzednich lokatorów i się zraziłam :>

Za to jestem super zadowolona z tej mojej położnej, dzwoni sama z siebie, pyta się co i jak, nawet jakbym potem, za kilka miesięcy jeszcze potrzebowała pomocy to jestem skłonna jej dodatkowo zapłacić żeby przyszła. Poza tym sama byłam świadkiem jak zadzwoniła do niej mama już półrocznego dziecka i pytała o radę, a ona się z nią umawiała, że podjedzie i zobaczy co i jak (nie wiem do końca w czym tam problem tkwił, ale fajnie, że po pół roku od porodu były w kontakcie).

No ale co tu się będę rozwodzić, NIECH SIĘ TO DZIECKO WRESZCIE ZBIERZE W SOBIE I URODZI!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Daję jej czas do niedzieli, a potem obcinam przyszłe kieszonkowe o 5% za każdy dzień spóźnienia :crazy: Nie działa prośba to będzie groźba!

Ostatnia edycja:
A co z karmieniem piersią - już odpuściłaś czy dalej coś próbujesz? Tak pytam z ciekawości.

próbuję odciągać laktatorem kilka razy dziennie, ale prawie nic nie mam i wcale od tego mi laktacja nie ruszyła ):

Ja w ogóle niezapowiedzianym gościom nie otwieram drzwi. W dzisiejszych czasach to cholera wie kto i po co przyszedł. Listonosza znam, kurier to wiem jak ma przyjść, osoby z administracji z jakimiś pismami też znam. Reszta to zawracacze d... i pewnie bym takiej położnej nawet domofonu nie odebrała :> Ale to może też mieć związek z tym, że przez jakiś czas nachodziły nas różne typy z firm windykacyjnych do poprzednich lokatorów i się zraziłam :>

no, dobre podejście :D w ogóle zacznijmy od tego, że jak się ktoś nie zapowiada, to może nie zastać nikogo w domu. ja nienawidzę niezapowiedzianych gości, lubię się do wizyty przygotować najpierw.

A u mnie od wczoraj odchodzi czop śluzowy (brązowy) - myślałam że już się zaczął ten proces w piątek, ale się zatrzymało (do wczoraj).
Skurczów brak, jutro wizyta u lekarza ;)
Trzymajcie kciuki! :)

Patka gdzie tam.... teraz pora na cesarki Klary i Miq. Newsy od Kropki. Potem może wreszcie Malf, dalej Michasia i Thriade, cc Moriam i dopiero my......

]
moje cc planowane na 21 lipca, wiec moze kolejke ustapie :))

madziuuula, klara, kropka- gratulacje !!

mialm dzis ktg, tetno dziecka srednio ponizej 120, ale ogolnie skaczace od 98 do 150 w porywach. Ale lekarz stwierdzil, ze ok. W pon mam sie zglosic do szpitala. Czy trzeba miec jakies zaswiadczenie o ubezpieczeniu(przy wlasnej dzialalnosci)?

Gratuluje wszystkim nowym mamusiom:)

Obawiam się że nie nadrobie postow bo mój synek nie odkleja się od cycka. Pokarm mam od niedzieli jest go coraz więcej ale chyba jest jakiś nietresciwy bo mały oprozni dwa dystrybutory i dalej głodny. Jutro mają mi sprowadzić ********** ponoć jest bardzo dobry na laktacje to może będzie sensowniejszy ten pokarm bo na razie to chyba mało kaloryczny jest.

Olga bebilon w biedronce jest za 55 zł.

Ja po powrocie że szpitala schudlam 9 kg w domu już zeszło 1,5kg jeszcze 6 i wrócę do swojej wagi. Zakupilam dzisiaj sobie pas poporodowy i od jutra się w niego wbijam żeby ta skóra się zaczęła wstępować.

reklama
Ja leżę pod ktg,od rana nadczo,po obchodzie mają mnie wpisać na listę cc
I jestem strasznie głoooodna

Do góry