reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Malf gratulacje!!

Ola pokarm nie może być za mało treściwy to są zabobony. Może jest go po prostu za mało, może to wina tego, że podajesz obie piersi w czasie jednego karmienia i jest za mała stymulacja.

GRATULACJE i wyrazy zazdrości dla gotowych mam ;) :p
No ale co tu się będę rozwodzić, NIECH SIĘ TO DZIECKO WRESZCIE ZBIERZE W SOBIE I URODZI!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Daję jej czas do niedzieli, a potem obcinam przyszłe kieszonkowe o 5% za każdy dzień spóźnienia :crazy: Nie działa prośba to będzie groźba!

Mam podobny do Ciebie termin, a więc mamy jeszcze tydzień, żeby się samo rozkręciło, trzymam kciuki, żeby samo się udało, dziecko nie jest głupie, wie kiedy wyjść, to natura ;) Ale wiadomo łatwo mówić, mnie najbardziej wkurzają codzienne smsy, telefony od znajomych "JUŻ" ?:D To najbardziej wpienia. Zwykle to faceci walą największe gafy- w stylu- urodziłaś już? To jest najgorsze. Koleżanki trochę bardziej delikatnie pytają.... Ale i tak częstotliwość moich kontaktów towarzyskich wzrosła o 200% niż jak nie byłam w ciąży :p Czyli- narzekasz na brak towarzystwa, spotkań, imprez- zajdz w ciąże! ;) I mit obalony. A kolejny obalony mit- właśnie pomalowałam paznokcie u stóp- moje ułożenie ciała było dziwne, ale da się? da się. Nie ma rzeczy niemożliwych.

Ja po powrocie że szpitala schudlam 9 kg w domu już zeszło 1,5kg jeszcze 6 i wrócę do swojej wagi. Zakupilam dzisiaj sobie pas poporodowy i od jutra się w niego wbijam żeby ta skóra się zaczęła wstępować.

A co to za pas poporodowy? Jakieś szczegóły, to pomaga, żeby ta skóra szybciej wróciła do "normalności" ?? Łaknę szczegółów ;)

Ostatnia edycja:
Ola zrobiłabym tak, żeby na maksa długo ciągnął opróżnioną pierś, bo wtedy leci sygnał do Twojej głowy, że potrzeba więcej. Może mu początkowe dokarmianie mm rozciągnęło brzuszek i Twoja laktacja się nie rozkręciła jeszcze na tyle, by go zapełnić:)

reklama
Do góry