reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Bardzo możliwe że tak jest :) dziewczyny a jak zamierzacie przyzwyczajać wasze maleństwa ?
Do zupełnej ciszy i chodzenia na paluszkach czy wręcz przeciwnie ?

ja bym chciała żeby hałas nie przeszkadzał bo trudno jest ciągle chodzić na paluszkach i wszystkich uciszać jak się jeszcze samemu nie mieszka......... mojej kuzynki 4-misięczna córcia smacznie spała w nosidełku przy świątecznym stole a wiadomo jak to w święta rodzina przy stole za cicho się nie zachowuje

reklama
Też bym chciała żeby hałas nie przeszkadzał .
Wiadomo mając dzieci w domu nie ma ciszy i spokoju .
Pamiętam jak moją córkę budził każdy szelest ale wtedy była sama , mieliśmy własne mieszkanie i jakoś tak pieściłam ją na każdym kroku .
Z drugim chciałam żeby było inaczej ale i tak wróciłam do tego żeby dziecko miało cichutko w domu gdy śpi ..
Teraz bym chciała troszkę go do hałasu przyzwyczaić mimo że własny pokoik będzie mieć to i tak wiem że idealnej ciszy mieć nie będzie .

Masz kominek ? Zazdroszczę Ci bo ze mnie jest zmarzluch okropny ;) najchętniej to bym zimą wcale z domu nie wychodziła ;)
Gdzieś przeczytałam że dzieciaczki w brzuszku bardzo lubią odgłos odkurzacza czy suszarki ... :-):tak:
Mój malec śpi ale wcześniej jak piłam kubusia to wariował :tak: bardzo się cieszę że ta ciąża zdrowo się rozwija ale i tak obawy będę pewnie miała do końca póki nie przytulę swojego trzeciego skarba

mam :-) z jednej strony fajna rzecz bo cieplo i mozna sie wygrzac ale z drugiej strony to palenie codzienne i sprzatanie wszedzie popioł az sie czlowiekowie odechciewa.
ja mam 2 psy wiec watpie zeby w spokoju zasypialo w szczegolnosci ze czesto szczekaja :tak: mysle ze juz malenstwo sie przyzwyczailo do ich szczeków

Ale zescie sie rozpisaly ;) ubranka pewnie bede miala wszystkie chyba ze chlopak sie okaze ale na lato wystarczy, jakies drobne rzeczy itd to kupie ;) Tak mysle ze jak okaze sie ze chlopiec to powstawiam wam na sprzedaz zestawy dla dziewczynki :) lub na all :) mam nadzieje ze o minie mnie to latanie i bedzie dziewoja ;) he he juz jutro sie najprawdopodbniej dowiem :-))) ahhhh mam nadzieje ze sie ujawni :-))

Ale zescie sie rozpisaly ;) ubranka pewnie bede miala wszystkie chyba ze chlopak sie okaze ale na lato wystarczy, jakies drobne rzeczy itd to kupie ;) Tak mysle ze jak okaze sie ze chlopiec to powstawiam wam na sprzedaz zestawy dla dziewczynki :) lub na all :) mam nadzieje ze o minie mnie to latanie i bedzie dziewoja ;) he he juz jutro sie najprawdopodbniej dowiem :-))) ahhhh mam nadzieje ze sie ujawni :-))

To jak u mnie dziewczynka to chetnie cos poodkupuje :)

Co do usypiania to ciekawe Oliwia usypiala przy wszystkom przy tv, przy odkurzaczu przy rozmowach, nagle dzwieki jej nie zrywaly a teraz to sama sie wyrefilowala na lekki sen :/ a i w ciagu dnia przez calutlie lato spala na dworze zime zreszta tez bo zimy nie bylo jakos strasznej wiec dzwieki z dworu i od ulicy.nie ronily.na niej wrazenia ;)

Hej dziewczynki ;) a macie już wybrane imionka dla dzieciaczków ? Ja będę miała chlopczyka i myślimy z partnerem żeby był Natalian ;)

reklama
Do góry