reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Głupol ze mnie ale uwierzcie że to było silniejsze .. teraz mam wyrzuty sumienia... :wściekła/y:

Karola wiecej surowego mieska nie jedz ;) ale pociesze Cie moze troszke bo nam na studiach Pani Profesor mowila, ze w ciazy bywa tak, ze na cos sie ma mega apetyt np. na wino czerwone i ze w takiej sytuacji mozna pozwolic sobie na pol lampki wina bo to moze oznaczac, ze organizm kobiety czegos konkretnego potrzebuje i w taki sposob sie tego domaga.

Wiecie co dziewczyny chyba nie miałam tego badania robionego ale przypomniało mi się że moja mama tak wcinała połowę ciąży tatar i braciszek jest zdrowy :tak: Monia pewnie coś w tym jest.. wiadomo że codziennie się tego nie jada tylko "zachcianki" to ja mam baardzo rzadko a jak już przyjdzie.. to .. o... na takie nie wskazane w ciąży rzeczy.. :no: zrobię sobie badania w tym kierunku.. pewnie mnie to uspokoi

Ekrany i dziecko, cz. I | MamaDu.pl ciekawy artykul na przyszlosc. Prof. Cieszynska tez prezentuje podobny poglad a w metodzie krakowskiej obowiazkowym elementem jest wykluczenie wysokiej technologii. Ja to popieram, a Wy?

Ja to mam sprawdzone w praktyce ;)
jako mama dużych już chłopaków - moi zawsze mieli limitowany czas kompa - na weekend po 1 h ,tv maksymalnie 20 min ...jako maluchy nie mieli włączanych wcale ...
teraz nie ma problemu -nie ma powrotów ze szkoły i ślęczenia przed tv i kompem
komórki służą tylko jak sami gdzies wychodzą i mają się zameldować
były książeczki ,malowanie,puzle ....byś może dlatego Starszak czytał jak miał lat 4 ;)
jestem tez przeciwniczką wszelkich zabawek grających typu fisher price ....
siła tkwi w prostocie ;)

reklama
Wiecie co dziewczyny chyba nie miałam tego badania robionego ale przypomniało mi się że moja mama tak wcinała połowę ciąży tatar i braciszek jest zdrowy :tak: Monia pewnie coś w tym jest.. wiadomo że codziennie się tego nie jada tylko "zachcianki" to ja mam baardzo rzadko a jak już przyjdzie.. to .. o... na takie nie wskazane w ciąży rzeczy.. :no: zrobię sobie badania w tym kierunku.. pewnie mnie to uspokoi

Ciężko mi uwierzyć, że nie miałaś badań na toxo...to chyba standard, powtarza się je około 2-3 razy w ciąży. Tak jak pisałam wcześniej toksoplazmoza w ciąży to naprawdę nie żarty... Zjadłaś to zjadłaś, zrób badania tak jak piszesz i idź i nie grzesz więcej ;)

Do góry