reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

no, ja w sumie od początku jestem zaprogramowana na to, że to będzie dziewczynka i Ida, więc mam nadzieję, że tak właśnie będzie (; na razie mówimy "gumiś", a moja mama standardowo "fasolka" :D

no, przygotowałam, a czy go wezmą pod uwagę to się okaże. dlatego też wybieram pomiędzy takimi szpitalami, które mają najwięcej pozytywnych opinii. zresztą ja jestem awanturna, więc jakby co będę gryźć i kopać (;

l
my też na córkę się "zaprogromowalismy heheh"
ja co do wyboru szpitala nie ma za dużego pola manewru, albo tu gdzie rodziłam córkę - gdzie nie słuchali głosu matki i o mały włos straciłam dziecko, ale maja super oddział neonatologiczny albo szpital 40 km dalej gdzie maja certyfikat "rodzic po ludzku" ale nie maja odziału dla dzieci i w/w wiozą do tego pierwszego;/

reklama
my też na córkę się "zaprogromowalismy heheh"

macie zgodność, bo mój TŻ cały czas twierdzi, że to będzie chłopak i będą razem grali w piłkę (;

ja co do wyboru szpitala nie ma za dużego pola manewru, albo tu gdzie rodziłam córkę - gdzie nie słuchali głosu matki i o mały włos straciłam dziecko, ale maja super oddział neonatologiczny albo szpital 40 km dalej gdzie maja certyfikat "rodzic po ludzku" ale nie maja odziału dla dzieci i w/w wiozą do tego pierwszego;/

no tak, ja mam przywilej dużego miasta. a myślałam, żeby na czas okołoporodowy do jakiegoś większego miasta pojechać? nie wiem jak to u Ciebie logistycznie wygląda, czy masz w ogóle możliwość, ale może jak gdzieś jest "super hiper ekstra" szpital, to warto tam ruszyć?

macie zgodność, bo mój TŻ cały czas twierdzi, że to będzie chłopak i będą razem grali w piłkę (;

no tak, ja mam przywilej dużego miasta. a myślałam, żeby na czas okołoporodowy do jakiegoś większego miasta pojechać? nie wiem jak to u Ciebie logistycznie wygląda, czy masz w ogóle możliwość, ale może jak gdzieś jest "super hiper ekstra" szpital, to warto tam ruszyć?
nie, mąż nie ma "parcia" na syna, oboje chcemy drugą córkę
a szpitala nie ma jakiegoś cudownego, ale teraz sobie myślę, że jestem mądrzejsza, i wiem co robić to dam radę, i na pewno gdzieś w połowie ciąży pofatyguje się do szpitala i poproszę o wgląd w papiery bo jestem ciekawa co tam nawpisywali, na pewno nie ma słowa, że zgłaszałam, że po kroplówce dziecko się inaczej zachowuje...

ja po wizycie dzidzius rosnie choc jest mlodszy ale to bylo wiadomo, serduszko bije tylko klopot z lozyskiem wiec mam lezec nie dzwigac i odpoczywac. Mam juz karte ciązy i leki i mam sie umowic na prenatalne...

ja po wizycie dzidzius rosnie choc jest mlodszy ale to bylo wiadomo, serduszko bije tylko klopot z lozyskiem wiec mam lezec nie dzwigac i odpoczywac. Mam juz karte ciązy i leki i mam sie umowic na prenatalne...
no to mamusia odpoczywamy i nogi do góry

Hej,Ja od rana w rozjazdach dopiero teraz udało mi sie na d*** usiąść:-D a tu jak zwykle produkcja hurtowa postów to tyle co zapamiętałam odpiszę:zawstydzona/y:
Nanulinka kciuki za betę&&&&&&&&
Kunda to odpoczywaj,Leż i byle do końca ciąży!

Gratki udanych wizyt już powoli prenatalne się zbliżają,potem będzie z górki i tylko wyprawka nam w głowie:tak:My o imionach nie myślimy,jakoś tak wg mi ta ciąża nie zaprząta głowy zbytnio,może dlatego że kolejna...hmmm raczej uważam że wszystko w swoim czasie nastąpi;-)
Dobra lecę kończyć obiad,bo mężulek zaraz będzie.

kunda to odpoczywaj, odpoczywaj :-)

miq My też jesteśmy nastawieni na drugą córeczkę- Marysię :-D A chłopiec... Nie wiem...

Przyjechałam z pracy i zjadłyśmy obiad. Ubieram Zochne, bierzemy sunie i pójdziemy na małe "osiedlowe zakupy";-)

Aaaaa!!!! I umówiłam się już na genetyczne- 30 grudnia:-D:-D:-D

Kunda odpoczywaj :) będzie dobrze.
My o imionach też nie myslimy. Z synem w szpitalu podjęliśmy decyzje.
Ninex ja też teraz mam inne podejście się o tej ciazy :) z synem latałam co chwilę na usg teraz czekam cierpliwie na wydarZenia :)

witajcie:) my też jeszcze nie myślimy o imionach.. ja do tej ciąży też podchodzę na luzie.. czas mi szybko leci, a w poprzednich strasznie mi się dłużyło:) ja teraz wypiłam herbatkę z cytrynka bo przeziębienie mnie łapie i idę troche ogarnąć mieszkanko:)

reklama
Oho, ja to pełną liste imion wykonałam od najbardziej do najmniej chcianych :D
: Lena, Maja, Matylda, Julia, Nadia, Oliwia, Marcelina, Klara, Emilia
A chłopcy : Błażej, Filip, Alan, Fabian, Bartek, Hubert, Igor, Oliwier

Mam ich wypisanych aż tyle żeby Tomek miał z czego wybierać i w razie żeby wybierać imiona z listy która mi się podoba :-) cwana bestia :-D
Ja już koczuje w pracy, szef się nie kręci to nawet nie będę miała jak go zaczepić żeby się " pochwalić " .. wrr :baffled:

Do góry