reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
spać ...takie mam motto na dziś

od rana lekkie wkurzenie na moich najstarszych ....wydarłam sie na nich na dzień dobry .
dziś zaczynam akcje pranie dla Kornelka ....
no i nadal nie mam wózka ,bo się napaliłam na coś co jest poza moimi możliwościami ( choc w z zasadzie z rozsądku rezygnuję z nowego)...licze ,że uda mi sie w dobrej cenie używany kupić
miłego dnia dziecka dziewczynki

ja dziś pierwszy raz od jakiegoś tygodnia się budziłam w nocy na siku. w ogóle mam zaparcia przez żelazo i brzuch mam przez to taki pełny od gazów, beznadziejne uczucie /:

U mnie dziś piękna pogoda, ale ja też jakąś niewyspana, kilka razy w nocy też wstawałam... ale kupię sobie dziś truskawki bo mi się marzą na dzień dziecka I będę szczęśliwa ;-) ;-)
Olga ja mam podobnie z tym żelazem, też czuje się taka pełna ciągle, chociaż staram się raz dziennie odwiedzać toaletę z 2 :p wspomagamy się ziołami, jogurtami, owocami i Zielona herbata jakoś rusza :p

hej
trochę mnie nie było ale mam zapalenie zatok i angine, angina zelżyła ale zatoki trzymają achhhhh
do tego Mateusz miał 4 urodzinki i było co robić
dziś wizyta ciekawe czy maluch głową już w dół?

Angi co do Kundy
[*] jak zdecydujecie tak zrobimy, na pewno chcę sie dołączyć. nie wiem czy dziś zdążę jeszcze sie dołożyć ale poslij namiary ok - będę wdzieczna
Co do nacinania krocza - byłam nacieta, położna zapytała sie czy moze naciąć bo dziecko duże zgodziłam sie bolało kilka dni ok 2-3, a potem już ok, używałam tantum rosa i duuuużo wietrzyłam co chyba działało najlepiej, dyskomfort był lekki przy pierwszym seksie ale mam cierpliwego i delikatnego męża ;-) potem do teraz wszystko ok. Nietrzymania moczu nigdy nie miałam.
Thriade położna którą wybierasz to ona przyjdzie i zobaczy dziecko i ciebie. Ja mam w ogóle pomieszane wszystko, lek. rodzinnego tego co od dziecka, pediatrę innego w innej przychodni, a położną jeszcze z innej :-) jest wybór to sie wybiera :-)
Olga ja miałam super położną co przyszłą chyba z 5 razy i mogłam do niej nawet dzwonic w weekend z problemem a ona zawsze odpowiadała pogadała, doradziła, wsparła - super babka, teraz też ją biorę :-)
Kasieńka witaj :-) ja mam w ogóle jakoś nisko brzuch w tej ciąży w 1 mam wrażenie, ze był dużo wyzej
Zulugulka &&&&&&&&&&& zacisniete trzymaj nogi razem ;-)
Gurek jak egzamin? mam nadzieję, że wszystko ok
Karolina oszczędzaj się!
dziewczyny ja też sie spokuje moze w weekend czerwcowy teraz... w 1 ciąży spakowałam rzeczy w 35 tyg i torba leżała tylko 2 tyg a żona kuzyna urodziła w 35 tyg i nie zdążyła torby spakować wiec lepiej niech leży...
Michalina uważaj na siebie i odpoczywaj
miq&&&&& za wizytę

Dzis mi jest od rano gorąco!!!! a nie mogę sie tak porozbierać bo ten mega katar mam jeszcze achhhh

Beznadziejna noc, wstawałam znowu chyba z 5 razy na siku :/ A rano ktoś kosił trawę, potem jakiś sąsiad nie mógł odpalić auta i piłował przez chyba 30 min, potem jakiś inny sąsiad wyrzucał butelki do kosza na szkło - mamy na przeciwko bloku - miał ich chyba k**** 20, potem o 8 (a wstajemy o 9 gdzieś) zadzwonił pracownik, potem tradycyjne tłuczenie się mojej sąsiadki z góry (to już odrębny temat) i po prostu mysłałam, że mnie szlag trafi. Efekt taki, że jest wpół do 12, siedze w piżamie i jestem makabrycznie niewyspana :confused2:

kati83 dobrze, że już do nas wracasz :) Egzamin zdany na 6 :) Ulga straszna, bo już nie muszę o tym myśleć i mogę skupić się na mieszkaniu i wyprawce. W środę obniżył mi się brzuch, w czwartek miałam skurcze krzyżowe. Od niedzieli jest lepiej, ale trochę mam stresa, bo to jeszcze 8 tyg, a brzuch nisko. Astma mi się nasiliła. Poza tym ok. W moczu nie było cukru w powtórnym badaniu.
Jak Twój kręgosłup?

A co z ewelak????? Bo nie zauważyłam, żeby pisała coś ostatnio, a przecież ona z krótką szyjką i szwem. Martwię się.

Michalina trzymaj się. Niezłą akrobatkę masz w brzuchu.

reklama
Kati dzięki za kciuki, zdrowiej kobieto:-). Gurek gratulacje, 6 nie pogadasz;-). Mój mąż bardzo sie przejął moja krótką szyjka skacze koło mnie na paluszkach, wczoraj wieczorem nawet obiad na dzisiaj ugotowal, kanapeczki na śniadanie w lodówce. A ja cóż mi zostało innego leze i nadganiam zaległości filmowe.

Do góry