reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

my wczoraj byliśmy u mojej babci, potem na szkole rodzenia i na koniec u mamy A., jeszcze mieliśmy zajść do znajomych z mojej pracy na parapetówkę, ale już nie wystarczyło siły ): jakoś dziś lub jutro chcę spakować w końcu torbę do szpitala.

z drobiazgów do dokupienia to mi brakuje gazików jałowych, soli fizjologicznej do nosa i szlafroka, ale już wszystko namierzyłam i wiem, gdzie kupię, tylko niech pensja wejdzie (;

reklama
Jak robiłam zakupy w gemini i kupowałam wodę do nosa właśnie to nie mogłam pojać czemu disnemar to bestseller, jak woda innego producenta 4x więcej w tej samej cenie. Ja wzięłam tę tańszą:)

Ewa, może płaci się za firmę a może skład był inny. Niektóre wody mają w składzie różne dodatki. Nie pamiętabm tylko czy to lepiej czy gorzej. Ja kupuje zwykła sol fizjologiczna w ampułkach po 5 ml. Dobra do noska i przemywania oczek. A dla starszakow do inhalacji.

Kurde alez mi dzis ciezko. Boli mnie brzuch i przy kazdym ruchu czuje sie jak słonica :/ a pogoda piekna tylko co z tego :/

W najblizszym tygodniu maja byc zdecydowanie wyzsze temperatury, wiec chyba juz mocno poczujemy koncowke ciazy.

U nas sezon truskawkowy rozpoczety. Kluski na parze z sosem truskawkowym byly dzis serwowane :-) Poza tym leniwa niedziela, bo wczoraj zbyt dlugo spacerowalam po Łazienkach i moje spojenie mocno to odczulo.

Ja dziś po spacerze nie mogłam zdjąć obrączki :/ Nie powinnam była jej zakładać, ale kurczę od tylu lat zakładam, więc z przyzwyczajenia, nawet się nie zastanawiając ją zaraz rano po wstaniu założyłam. Umordowałam się nieźle pod zimną wodą z mydłem, żeby ją ściągnąć, bo palce miałam nieźle opuchnięte :/ Żeby było śmieszniej, to stopy nawet mi tak nie spuchły.

Ostatnia edycja:
Kupiłam spray izotoniczny Unimer. W Disnemarze jest w składzie jeszcze jakiś chlorek.

Ja już ze dwa tygodnie temu zdjęłam obrączkę na dobre. Teraz czuję, że paluchy mam spuchnięte, a do tego jeszcze po żelazie mam zaparcie i przez to jakaś taka zapchana jestem ogólnie, ech.

Dzień udany i aktywny, a tu jak zwykle weekendowe pustki.

Do jutra:) Jutro dzień dziecka i muszę jeszcze spakować prezenty dla chłopaków. Dostaną dzwig załadunkowy do drewnianej kolejki i ptasie mleczka:)

reklama
No jutro dzien dziecka :) moj nie pojdzie do przedszkola bo bierze antybiotyk na zatoki ale za to zostanie ze mna i dostanie fajny prezent :)

Do góry