reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Plan porodu jest ok, ale nie koniecznie z tej strony. Nam położna polecała na SR żeby skupić się na kilku podstawowych rzeczach, a ten plan ze strony fundacji ma kilka stron i sama jakbym taki dostała to bym wywróciła oczami. Opowiadała nam tez jak laski tam wypisują, że chcą np. salę jednoosobową porodową, a tylko takie są w danym szpitalu więc po co to pisać. Jednym słowem skupić się na rzeczach, które zależą faktycznie od danej położnej, a nie zaznaczać tam co popadnie :) Mówiła też, że na zwiedzanie szpitala można plan wziąć i za wczasu się dowiedzieć co jest z tego możliwe, żeby potem nie było rozczarowań.

PP podpajączykowe to znieczulenie gdzie nie czujesz nc od pasa w dół, ja miałam je przy cesarce a zzo działa jak blokada czujesz nogi ale nie czujesz bólu dobrze dawkowane tak powinno podobno blokować bóle porodowe że nerwy nie dochodzą do mózgu. Oba są w kręgosłup.

Ze spaniem to i ja mam problem, a dziś w nocy normalnie jak by coś w gardle utknęło i paliło że hej, przepajałam to wodą by zeszło ale swoje się na wstawałam i tak :/

Nie miałam czasu dziś na drzemkę, w ogóle mam już mało czasu na co kolwiek muszę dokończyć wyprawkę itp rzeczy ehhh Nie do końca też przeczytałam wszystkie posty za co was przepraszam. :*

u mnie tez pogoda beznadziejna leje i leje :crazy: ciesze sie ze wczoraj bylam zalatwic uznanie ojcostwa juz mam jeden papierek z glowy :-) co do spania to ja dzis strasznie zle spalam maly dostal o 2 w nocy czkawke takie dziwne uczucie pierwszy raz mu sie to zdarzylo i mam nadzieje ze ostatni.
takie truskawki tez bym sobie zjadal ale u mnie nie ma a w taka pogode daleko sie nie zapuszczam bo mi sie nie chce.
Jutro w koncu wizyta cieakwe ile juz wazy maly brzdac :happy:

Ale czkawka jest potrzebna maluchom,w brzuchu to jedyny sposób na ćwiczenie płuc

u mnie tez pogoda beznadziejna leje i leje :crazy: ciesze sie ze wczoraj bylam zalatwic uznanie ojcostwa juz mam jeden papierek z glowy :-) co do spania to ja dzis strasznie zle spalam maly dostal o 2 w nocy czkawke takie dziwne uczucie pierwszy raz mu sie to zdarzylo i mam nadzieje ze ostatni.
takie truskawki tez bym sobie zjadal ale u mnie nie ma a w taka pogode daleko sie nie zapuszczam bo mi sie nie chce.
Jutro w koncu wizyta cieakwe ile juz wazy maly brzdac :happy:

Wczoraj moja mała pięć razy czkała :-) Dziś na razie raz. Uczucie faktycznie dziwne, ale podobno to zupełnie normalne w 3 trymestrze.

U mnie też pogoda się popsuła i pada od wczoraj z przerwami.....
Co do czkawki to u nas też często ostatnio, ale nie jest to aż takie złe, nie boli, więc wolę to niż bolesne kopy ;-)

Rozpracowuje drugi dzbanek :D

Załączniki

• 1432648501094.jpg
    1432648501094.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Olaf też miewa czkawki :D strasznie dziwna sprawa, ale wolę to, niż jak wypycha stopami w kierunku pleców i mnie wtedy boli cała prawa strona.

odebrałam dziś w końcu zamówione zabawki dla małego :) dwie grzechotki w kształcie kotków i przytulaczka z głową zająca.
jakoś w przyszłym tygodniu zamawiamy wózek, a ja jeszcze muszę parę drobiazgów dokupić, w tym drugą koszulę do szpitala i jednak ten szlafrok, bo mnie przekonałyście tym gadaniem o plamach q;

Do góry