reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Witam Was :)
Jak samopoczucie ?
Moja mała wierci się praktycznie non stop , idzie zobaczyć na brzuchu jak zostawia ślady po sobie - nóżka , stópka... słodkie ... ;)
Uwielbia słodkie no i wczoraj napiłam się z moim R karmi żurawinowe to tak szalała że myślałam że zaraz wyjdzie ;)
Dziś śliczny poranek na śląsku , dzieci w szkole , R pojechał pozałatwiać swoje sprawy w urzędzie a ja zaraz zabieram się za sprzątanie i gotowanie obiadu bo po południu idziemy do teściowej na 60 ;) .
Wizytę mam 12 maja . Mi lekarz zaznaczył na ostatniej wizycie w piątek że od tej pory będziemy widywać się co 2 tydzień , prywatnie chodzę .. ale koszty nie grają roli bo lekarz głównie patrzy na mój stan po dwóch cięciach . Jeśli będzie taka konieczność cc zrobi mi już 37 tygodniu . No byle wytrwać jeszcze 6 tygodni ...

reklama
kurcze nie wiem co się ze mną dzieje najpierw budzę się miedzy 4 a 5 i nie mogę zasnąć taczam się po tym łóżku jak szalona a potem jak zasnę to budzę koło 10 czuje się rozbita i nic się nie chce.........

u nas dziś słonecznie ale temp. średnio na jeża w sumie lepiej tak niż miało by lać ;-) Karolinka zazdroszczę takich przyjemnych odczuć ja czuje uderzenia i kręcenie się ale jeszcze rączki czy stópki nie zaobserwowałam ale mam nadzieję już nie długo:-)

hej
Ja dziś odzyskałam dobry humor, wprawdzie gardło lekko pobolewało rano ale po katarze nie ma śladu - Enter dobra kobieto dzięki za balsam kochany - jest boski!!!!! :-):-):-)
dzis zupka z jarmużu i moze zrobie na 2 danie młode ziemniaki, jajko sadzone i mizerię :-) mniammmmmm
Ewcia zazdroszczę wyjazdu :-) udanego Wam życzę
Karolina ja nie czuję co to czy nóżka czy rączka w 1 ciąży też nie rozróżniałam ;-) grunt, że się rusza ;-) a u mnie też coraz częściej no i lubi taką muzę jak mama to sobie czasem tańczymy ;-)
Madziuula u mnie róznie z budzeniem w nocy - dziś spałam w miarę dobrze - tzn 2 pobudki były a czasem to i 5-7 pobudek, ale wstaje codziennie o 7 bo do p-la starszaka zaprowadzam więc nie wysypiam sie - w ogóle nie pamiętam kiedy ostatnio spałam choćby do 9!!1:szok::-D aaaaa wiem jak Mati był u dziadków na noc w zeszłym roku ;-):-D:-D:-D

hej
Ja dziś odzyskałam dobry humor, wprawdzie gardło lekko pobolewało rano ale po katarze nie ma śladu - Enter dobra kobieto dzięki za balsam kochany - jest boski!!!!! :-):-):-)
dzis zupka z jarmużu i moze zrobie na 2 danie młode ziemniaki, jajko sadzone i mizerię :-) mniammmmmm
Ewcia zazdroszczę wyjazdu :-) udanego Wam życzę
Karolina ja nie czuję co to czy nóżka czy rączka w 1 ciąży też nie rozróżniałam ;-) grunt, że się rusza ;-) a u mnie też coraz częściej no i lubi taką muzę jak mama to sobie czasem tańczymy ;-)
Madziuula u mnie róznie z budzeniem w nocy - dziś spałam w miarę dobrze - tzn 2 pobudki były a czasem to i 5-7 pobudek, ale wstaje codziennie o 7 bo do p-la starszaka zaprowadzam więc nie wysypiam sie - w ogóle nie pamiętam kiedy ostatnio spałam choćby do 9!!1:szok::-D aaaaa wiem jak Mati był u dziadków na noc w zeszłym roku ;-):-D:-D:-D

dasz przepis na zupę? :) ja mam już składniki na ogórkową kupione, a na kuchence właśnie fasolka po bretońsku dochodzi.
jeszcze się zastanawiam nad jakimś ciastem, ale jakoś nie mam pomysłu na żadne. może babeczki trzasnę...

ja ostatnio mniej się w nocy budzę (tylko raz w sumie) i się cieszę, bo to ciągłe wstawanie mnie dobija.

U mnie sukces, 2 noc z rzędu a ja ani razu nie wstałam na siku! :szok:
Od 7 miesięcy nie bylo takich rarytasów :D

Ja już byłam na zakupach, u księgowej i w rossmanie. Nie wiem czy wiecie ale teraz jest -49% na wszystkie akcesoria do oczu ( tusze, cienie, eyelinery itp.. ) Promocje fajne bo sporo można zaoszczędzić :)
Co do mojej małej to wczoraj tak się czaiłam żeby nagrać film jak mnie podkopuje ale nie dało rady. Jak tylko włączałam kamere to przestawała a po jej wylączeniu nadrabiała ;D Incognito normalnie ..
Ja tym czasem coś z wierzchu ogarne bo o 14 lece zrobić ostatni raz pazury a popołudniu jedziemy kupić farby bo jutro wielkie malowanie ;) Znaczy się, zobaczymy .. może zrobimy co mamy zrobic i uciekniemy na jakieś ryby :D

Olga napiszę przepis na wątku kulinarnym, prosta zupka i smaczna :-)
Muffiny uwielbiamy wszyscy - mam taki fajny przepis na muffiny z jabłkami, mogę tez wrzucić tak za godzinkę ;) fasolkę też bym zjadła hmmmmm
Martyska WOW!!! chciałabym przespać całą noc ;)
A z tym czajeniem się to Mati robił to samo, jak włączaliśmy kamerę to cisza a tak to szaleństwo na całego :-D
ogarniam szafę Matiego... masakra jak on rośnie!

Ja dopiero skończyłam jeść śniadanie heh :> Jak czytam ile niektóre z Was już dziś zrobiły to mam kompleksy :) Ale przynajmniej jako tako się wyspałam dziś.

Jezu a ja dzis liczylam to przed zasnieciem wstalam na siku 11 razy :/ a potem maksymalnie co dwie godz pobudka :/ normalnie sie wykoncze niedlugo :/:(

U mnie to tak falami idzie.. miałam gorszy okres ostatnio, że wstawałam nawet po 6 razy, a dziś w nocy tylko raz przed samym zaśnięciem i nad ranem raz i dospałam do 11 :> Nie wiem od czego to zależy (od ułożenia małej??) bo piję raczej tyle samo...

reklama
Do góry