reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Witam Was :)
Jak samopoczucie ?
Moja mała wierci się praktycznie non stop , idzie zobaczyć na brzuchu jak zostawia ślady po sobie - nóżka , stópka... słodkie ... ;)
Uwielbia słodkie no i wczoraj napiłam się z moim R karmi żurawinowe to tak szalała że myślałam że zaraz wyjdzie ;)
Dziś śliczny poranek na śląsku , dzieci w szkole , R pojechał pozałatwiać swoje sprawy w urzędzie a ja zaraz zabieram się za sprzątanie i gotowanie obiadu bo po południu idziemy do teściowej na 60 ;) .
Wizytę mam 12 maja . Mi lekarz zaznaczył na ostatniej wizycie w piątek że od tej pory będziemy widywać się co 2 tydzień , prywatnie chodzę .. ale koszty nie grają roli bo lekarz głównie patrzy na mój stan po dwóch cięciach . Jeśli będzie taka konieczność cc zrobi mi już 37 tygodniu . No byle wytrwać jeszcze 6 tygodni ...

reklama
kurcze nie wiem co się ze mną dzieje najpierw budzę się miedzy 4 a 5 i nie mogę zasnąć taczam się po tym łóżku jak szalona a potem jak zasnę to budzę koło 10 czuje się rozbita i nic się nie chce.........

u nas dziś słonecznie ale temp. średnio na jeża w sumie lepiej tak niż miało by lać ;-) Karolinka zazdroszczę takich przyjemnych odczuć ja czuje uderzenia i kręcenie się ale jeszcze rączki czy stópki nie zaobserwowałam ale mam nadzieję już nie długo:-)

hej
Ja dziś odzyskałam dobry humor, wprawdzie gardło lekko pobolewało rano ale po katarze nie ma śladu - Enter dobra kobieto dzięki za balsam kochany - jest boski!!!!! :-):-):-)
dzis zupka z jarmużu i moze zrobie na 2 danie młode ziemniaki, jajko sadzone i mizerię :-) mniammmmmm
Ewcia zazdroszczę wyjazdu :-) udanego Wam życzę
Karolina ja nie czuję co to czy nóżka czy rączka w 1 ciąży też nie rozróżniałam ;-) grunt, że się rusza ;-) a u mnie też coraz częściej no i lubi taką muzę jak mama to sobie czasem tańczymy ;-)
Madziuula u mnie róznie z budzeniem w nocy - dziś spałam w miarę dobrze - tzn 2 pobudki były a czasem to i 5-7 pobudek, ale wstaje codziennie o 7 bo do p-la starszaka zaprowadzam więc nie wysypiam sie - w ogóle nie pamiętam kiedy ostatnio spałam choćby do 9!!1:szok::-D aaaaa wiem jak Mati był u dziadków na noc w zeszłym roku ;-):-D:-D:-D

hej
Ja dziś odzyskałam dobry humor, wprawdzie gardło lekko pobolewało rano ale po katarze nie ma śladu - Enter dobra kobieto dzięki za balsam kochany - jest boski!!!!! :-):-):-)
dzis zupka z jarmużu i moze zrobie na 2 danie młode ziemniaki, jajko sadzone i mizerię :-) mniammmmmm
Ewcia zazdroszczę wyjazdu :-) udanego Wam życzę
Karolina ja nie czuję co to czy nóżka czy rączka w 1 ciąży też nie rozróżniałam ;-) grunt, że się rusza ;-) a u mnie też coraz częściej no i lubi taką muzę jak mama to sobie czasem tańczymy ;-)
Madziuula u mnie róznie z budzeniem w nocy - dziś spałam w miarę dobrze - tzn 2 pobudki były a czasem to i 5-7 pobudek, ale wstaje codziennie o 7 bo do p-la starszaka zaprowadzam więc nie wysypiam sie - w ogóle nie pamiętam kiedy ostatnio spałam choćby do 9!!1:szok::-D aaaaa wiem jak Mati był u dziadków na noc w zeszłym roku ;-):-D:-D:-D

dasz przepis na zupę? :) ja mam już składniki na ogórkową kupione, a na kuchence właśnie fasolka po bretońsku dochodzi.
jeszcze się zastanawiam nad jakimś ciastem, ale jakoś nie mam pomysłu na żadne. może babeczki trzasnę...

ja ostatnio mniej się w nocy budzę (tylko raz w sumie) i się cieszę, bo to ciągłe wstawanie mnie dobija.

U mnie sukces, 2 noc z rzędu a ja ani razu nie wstałam na siku! :szok:
Od 7 miesięcy nie bylo takich rarytasów :D

Ja już byłam na zakupach, u księgowej i w rossmanie. Nie wiem czy wiecie ale teraz jest -49% na wszystkie akcesoria do oczu ( tusze, cienie, eyelinery itp.. ) Promocje fajne bo sporo można zaoszczędzić :)
Co do mojej małej to wczoraj tak się czaiłam żeby nagrać film jak mnie podkopuje ale nie dało rady. Jak tylko włączałam kamere to przestawała a po jej wylączeniu nadrabiała ;D Incognito normalnie ..
Ja tym czasem coś z wierzchu ogarne bo o 14 lece zrobić ostatni raz pazury a popołudniu jedziemy kupić farby bo jutro wielkie malowanie ;) Znaczy się, zobaczymy .. może zrobimy co mamy zrobic i uciekniemy na jakieś ryby :D

Olga napiszę przepis na wątku kulinarnym, prosta zupka i smaczna :-)
Muffiny uwielbiamy wszyscy - mam taki fajny przepis na muffiny z jabłkami, mogę tez wrzucić tak za godzinkę ;) fasolkę też bym zjadła hmmmmm
Martyska WOW!!! chciałabym przespać całą noc ;)
A z tym czajeniem się to Mati robił to samo, jak włączaliśmy kamerę to cisza a tak to szaleństwo na całego :-D
ogarniam szafę Matiego... masakra jak on rośnie!

Ja dopiero skończyłam jeść śniadanie heh :> Jak czytam ile niektóre z Was już dziś zrobiły to mam kompleksy :) Ale przynajmniej jako tako się wyspałam dziś.

Jezu a ja dzis liczylam to przed zasnieciem wstalam na siku 11 razy :/ a potem maksymalnie co dwie godz pobudka :/ normalnie sie wykoncze niedlugo :/:(

U mnie to tak falami idzie.. miałam gorszy okres ostatnio, że wstawałam nawet po 6 razy, a dziś w nocy tylko raz przed samym zaśnięciem i nad ranem raz i dospałam do 11 :> Nie wiem od czego to zależy (od ułożenia małej??) bo piję raczej tyle samo...

reklama
Do góry