reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczyny a jak u Was z seksem?
chce Wam się bardzo czy już mniej?
bo mi szczerze jakby mniej, nie umiem sobie dogodnej pozycji znaleźć, jedynie na łyżeczki jest w miarę ok

reklama
Kati moje libido ostatnimi czasy jest bliskie zeru. Nie dość że pozycji nie mogę sobie znaleźć to jeszcze najzwyklej w świecie poprostu mi sie nie chce :-(

U mnie słabo powiem szczerze.. Jakoś naczytałam się, że w drugim trymestrze wzmaga się libido, a u mnie wręcz odwrotnie... Ruchy młodej w trakcie też nie ułatwiają sprawy, boję się o bruszek i ciężej mi się skupić na przytulankach :) Ale nie robię z tego tragedii, są inne "zabawy" :-D:rofl2:

moje libido ma się dobrze, tylko te moje wielkie cycki, które oparły sie na brzuszku i ogromne brodawki mnie zniechęcają przed rozbieraniem:baffled:
a już w trakcie to jest miło:zawstydzona/y::-D
a maluch się uspokaja jak my "teges" a po szleje na maksa ;-)

Dokładnie też czytałam że w 2 trymestrze wzmaga sie ochota na seks a tu lipa. Ja chyba też podświadomie boję się o małego, wiem że mu nic się nie stanie ale to jest chyba silniejsze.

Dla mnie właśnie jeśli chodzi o te sprawy :) to nie ma co patrzeć na jakieś takie ogólne mądrości typu "wtedy się bardziej chce, wtedy mniej", bo każdy jest inny i inaczej podchodzi do pewnych spraw. Ja też chyba podświadomie nie potrafię się zrelaksować mając tam w środku dziecko :) Mimo, że też wiem, że wszystko w porządku, szyjka ok itp... Też jakaś taka niezgrabna się czuję z tym brzuchem, jak się przekręcam na bok czy coś to jak wieloryb :D

dziewczyny ja miałam identyczne obawy w 1 ciąży teraz zniknęło i mi się chce tylko te niewygodne pozycje...:confused:
a mój M. podchodzi identycznie jak przedtem, ze tak dziwnie bo w środku dziecko... to się ostatnio odwróciłam placami i powiedziałam nie patrz na brzuch i wyłącz myślenie ;-)

U nas znów celibat przez skurcze. Przez te różne przygody w tej ciąży to i libido bliskie zeru, bo mam stresa, że coś się stanie. Jak wspomnę pierwszą ciążę to obecnie całkowita odwrotność. Wtedy bezstresowo szaleliśmy, a teraz....

reklama
My w pierwszej ciąży od pewnego momentu to tylko na łyżeczki, a z moim libido od lat jest niestety kiepsko, są lepsze momenty, ale dzieci, wieczorne zmęczenie i zapracowanie męża tego nie ułatwiają. Staram się mobilizować, bo w trakcie to zawsze fajnie się robi, a mężulo ma potrzeby:)))

Znowu synek obudził się o 6, po czym zasnął, ale ma lekki sen się wierci cały czas, a ja już nie mogę zasnąć, bo mi się siku chce, a boję się ruszyc, żeby małego nie obudzić (chcę żeby pospał jak najdłużej i starszego mi hałasami nie obudził).

Do góry