reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczyny a jak u Was z seksem?
chce Wam się bardzo czy już mniej?
bo mi szczerze jakby mniej, nie umiem sobie dogodnej pozycji znaleźć, jedynie na łyżeczki jest w miarę ok

reklama
Kati moje libido ostatnimi czasy jest bliskie zeru. Nie dość że pozycji nie mogę sobie znaleźć to jeszcze najzwyklej w świecie poprostu mi sie nie chce :-(

U mnie słabo powiem szczerze.. Jakoś naczytałam się, że w drugim trymestrze wzmaga się libido, a u mnie wręcz odwrotnie... Ruchy młodej w trakcie też nie ułatwiają sprawy, boję się o bruszek i ciężej mi się skupić na przytulankach :) Ale nie robię z tego tragedii, są inne "zabawy" :-D:rofl2:

moje libido ma się dobrze, tylko te moje wielkie cycki, które oparły sie na brzuszku i ogromne brodawki mnie zniechęcają przed rozbieraniem:baffled:
a już w trakcie to jest miło:zawstydzona/y::-D
a maluch się uspokaja jak my "teges" a po szleje na maksa ;-)

Dokładnie też czytałam że w 2 trymestrze wzmaga sie ochota na seks a tu lipa. Ja chyba też podświadomie boję się o małego, wiem że mu nic się nie stanie ale to jest chyba silniejsze.

Dla mnie właśnie jeśli chodzi o te sprawy :) to nie ma co patrzeć na jakieś takie ogólne mądrości typu "wtedy się bardziej chce, wtedy mniej", bo każdy jest inny i inaczej podchodzi do pewnych spraw. Ja też chyba podświadomie nie potrafię się zrelaksować mając tam w środku dziecko :) Mimo, że też wiem, że wszystko w porządku, szyjka ok itp... Też jakaś taka niezgrabna się czuję z tym brzuchem, jak się przekręcam na bok czy coś to jak wieloryb :D

dziewczyny ja miałam identyczne obawy w 1 ciąży teraz zniknęło i mi się chce tylko te niewygodne pozycje...:confused:
a mój M. podchodzi identycznie jak przedtem, ze tak dziwnie bo w środku dziecko... to się ostatnio odwróciłam placami i powiedziałam nie patrz na brzuch i wyłącz myślenie ;-)

U nas znów celibat przez skurcze. Przez te różne przygody w tej ciąży to i libido bliskie zeru, bo mam stresa, że coś się stanie. Jak wspomnę pierwszą ciążę to obecnie całkowita odwrotność. Wtedy bezstresowo szaleliśmy, a teraz....

reklama
My w pierwszej ciąży od pewnego momentu to tylko na łyżeczki, a z moim libido od lat jest niestety kiepsko, są lepsze momenty, ale dzieci, wieczorne zmęczenie i zapracowanie męża tego nie ułatwiają. Staram się mobilizować, bo w trakcie to zawsze fajnie się robi, a mężulo ma potrzeby:)))

Znowu synek obudził się o 6, po czym zasnął, ale ma lekki sen się wierci cały czas, a ja już nie mogę zasnąć, bo mi się siku chce, a boję się ruszyc, żeby małego nie obudzić (chcę żeby pospał jak najdłużej i starszego mi hałasami nie obudził).

Do góry