reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

ja się próbuje zmusić i ide myć zęby a potem się położyć moze coś z tego wyjdzie, a maluszek mi w tym nie pomaga bo kopie jak szalony
a tak z innej beczki pamiętam jak w 1 ciąży z dziewczynami z forum siedziałyśmy do 2 -3 i gadki szmatki ;-) ale był jeden szkopuł - nie miałyśmy starszych dzieci i spało sie do 9-10 potem :-D:-D:-D

reklama
Do mnie wszystko sie przylepia w ciazy ... A wizyte u diabetologa mam jutro ... Szczeze nie wiem co mnie czeka tam... Ja probuje ogolem to leze w lozku zawsze jak nic nie robie .. A czuje sie dobrze tak jak przed to zdziwily mnie takie wyniki...ale dam rade ...

Dzień dobry.
Znowu długie spanie 21:30-6:30, ale jakoś tego nie czuję. Synek miał dziś chyba najlepszą noc w swoim życiu, dwa razy coś się wiercił, ale wystarczyło, że się przytulił i spał dalej, bez cycusia i bez picia wody! Tylko szkoda, że zaczął tak krótko spać w nocy - 9,5 godziny, do tego w dzień 1-2 godziny, to w sumie mało jak na 2 lata bez 2 miesięcy. Choć w sumie starszy też nigdy nie był jakimś śpiochem i podobnie na dobę sypiał w tym wieku. Dobrze chociaż, że zmiana czasu była i że ja nie mam problemów ze spaniem, bo bym nie dała rady.

Klaudia - też myślę, że nie ma co się obrażać, facetom zawsze wydaje się, że z dziećmi siedzieć i być w ciąży to łatwizna. Na pewno Twój chce dobrze. Po prostu porozmawiaj z nim, że chcesz, żeby został i że wolisz, żeby wyjechał, jak już będziesz 100% sprawna i ułożysz sobie czas z dwójką. Mój mąż też wyjeżdża, nie będzie go od początku lipca do połowy sierpnia, ale nie mamy wyboru. Mama i teściowa będą mi pomagać, ale boję się, jak to będzie. Najciężej to zniosą dzieci, bo my się raczej nie rozstajemy i tęsknić będą. Na szczęście mąż nie jedzie daleko (2,5 godziny samochodem) i na pewno kilka razy nas odwiedzi.

U nas tradycyjnie też chowanie czekoladowych jajek, ale pewnie kupimy te firmy Lind. A dziś robię z mamą mazurki, już nie mogę się doczekać:)

witam się z rana!
smile.png

jestem zła bo musiałam iść w tym deszczu z Krystianem i Wiktorią do zerówki niby ok 500m ale tak wieje że szok, przeszłam 200m i sąsiadka wzieła mi Wiki bo tak bo nikt inny się nie ztrzymał.. Masakra jakaś a chodzą niby razem do klasy..

Chce już mieć auto bo mąż mi wziął bo sadzą truskawke i zbiera ludzi po drodze.. wr.. POGODA jak na wiose okropna zimą tak nie było jak teraz... :confused:

Muszę dojść do siebie bo po tym porannym spacerze brzuch mnie zaczął boleć..

Ewczis trzymam kciuki za wizytę! daj znać po!

Wlasnie Kagusia! Ja tez dzis bez auta bo w naprawie a jest taka wichura i deszcz ze poprosilam kolezanke zeby nas do przedszkola podrzucila... ale najgorsze ze moje dziecko idzie dzis do kina z przedszkolem. Ja nie wiem ale wywieje normlanie te dzieci :(

Kurde patrze przez okno i drzewa normalnie w pół sie zginają od wiatru az dudni... serce mi pęka jak to moje dziecko pojdzie na piechote do tego kina...

Ja tez kiepsko spalam znowu, ale nie wchodziłam tu bo myślałam, że nikogo nie ma:) u nas tez wieje ale dużo mniej niż to co się słyszy np. o Wielkopolsce. W sumie w Krakowie jak wieje np. Halny to wszyscy się cieszą, bo powietrze lepsze :/

U nas zajączek zostawia podrozrzucane w ogrodzie albo w domu w zaleznosci,po śniadaniu.....

Kati,moje dzieci tez chorowaly i chorowaly ciągle i ciągle i wreszcie podałam Zinnat,antybiotyk i odpukac,nareszcie jest cisza i spokój.....teraz podaje im minerały i Wit c z solgara i smaruję nos balsamem kochanym

Kati,jajeczka czekoladowe są na rynku w Gammie...

Klaudia, Kati,a ja znow ciągle bym spała,chociaż zdarza się przerwa w nocy,gdy siusiu trzeba iść...

Potwornie boli mnie spojenie dokładnie na środku i pod lewa łopatka co promieniuje aż pod zebra....

Ewczis,bedzie dobrze,moja koleżanka tez miała taką wizytę,dostała menu i częściowo sie dostosowywala...

U nas jak na razie czadu z wiatrem nie ma....wczoraj okropnie wiało.....

Ja dzis wizyte mam po południu....

reklama
Do góry