reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

A tak z innej beczki... dostalam dziewczyny jakiejs wysypki na udach i w okolicach łokci ale po bokach. To sa takie male czerwone krostki. Te na rekach bardzo swedza. Co to moze byc???

reklama
No wlasnie... nie do pomyslenia a ten zdziwiony o co mi wogole chodzi :mad: i nawet jak mu ktos wybije to z glowy to sama mysl ze na to wpadl jest przykra...

dziewczyny, faceci myślą inaczej niż my, nie można tego tak odbierać. dla Ciebie to jest przykra informacja, ale on właśnie w ten sposób pokazuje, że się przejmuje dzieckiem i chce mu zapewnić lepszy byt. trzeba najpierw porozmawiać, a nie się obrażać i w głowie sobie zadawać pytanie, czy się dobrze zrobiło, wychodząc za tego faceta. to nie jest wobec niego fair.

Ewcia bidulo do Ciebie wszystko co złe to się przyczepia..

U nas dopiero właczyli prąd. Przerwa przez 4 h ;/ taaki wiatr że pozrywał wszystko w cholere.. eh

Dzieki dziewczyny wczoraj o 23:20 zostałam ciocia :D mały ma 49 cm i waży 2350 gramm. Jaki malutki ale urodził się ponad dwa tygodnie za wcześniej.
Miłego dnia :)

Ale maleństwo :)) oj myślę że te 2 tyg i tak nie wiele by mu dały na wagę ;) Najważniejsze by zdrowo rósł a wzrostem i wagą szybciutko nadrobi. Gratulacje :)))))))))))))))

Witam
patka gratulacje dla Was :-) 2 tyg to donoszone dziecko, Mati był 3 tyg przed i nie zakwalifikowali jako wcześniaka ale miał 3570 i 54 ;-)

Ale mam ostatnio denny humor... a wczoraj Mati dał mi tak popalić, ze mialam dość. Nie wiem czy ma teraz jakiś skok rozwojowy ale mam nadzieję, ze to sie niedługo skończy.
Ktoś pytał pomidorki mam w donicach właśnie koktajlowe, koperek i pietruszkę też, sałatę póki co też ale mam taką malutką szklarnie tu u teściów 2x1,5 m około i tam będzie sałata, seler, pietruszka no i ziółka w połowie

O ja. Na pewno był 3 tyg przed terminem? Moja w 40 tc z om 3710 więc na pewno w terminie miała byś sporo ponad 4kg ;)

Patka gratulacje :)
ja po glukozie -wstrętna była ,ale da się przeżyć ...dla mnie najgorsza była ta pierwsza godzina -było mi niedobrze,gorąco i spac mi się chciało....
potem juz coraz lepiej ;)
Makabrę przeżyłam w Medicover przy okazji tego badania ,bo przyszły dwie dziewczyny -koleżanki ,jedna w ciazy wysokiej z krwawieniem takim ,że ślad za nią szedł ....okazało sie ,że koleżanka ją odwoziła do pracy i jak ta wysiadła juz z samochodu ,potoczył jej sie samochód i popchnęła ja tak niefotunnie ,że upadła na brzuch ....
po badaniu ,które miała błyskiem okazało się ,że dziecko żyje ,ale najprawdopodobniej łożysko sie odkleiło bo krew lała się z niej strumieniem ....zaraz było pogotowie,nosze ,bieganina ,krew podłączona ,nogi wyżej .....i przerażenie w oczach tej dziewczyny......
także w każdym momencie trzeba uważać ...

byłam dziś popodglądac mojego Żaba ...i ginka nie widziała jeszcze tak ruchliwego dziecka ,jest większy niż czas ciąży :)
byle tak dalej :)

miłego dnia -mimo pogody ,która mnie z lekka przeraża ,bo jedziemy na Wielkanoc w góry ,a ja mam juz letnie oponki ;)

O Boziu współczuje tym dziewczynom. Odpukać w złym obrocie sprawy :( żal między nimi pozostanie :( Masakra mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy.

Jakos przytlacza mnie ta ciazowa glukoza ...jestem zalamana bo nie wiem co moge a czego nie jesc ..

Ewcia będzie dobrze Dziewczyny piszą że wynik nie jest najgorszy i że dieta nie jest aż taka zła :) na pewno wiedzą co piszą :) A jak Ty się ogólnie czujesz? Oszczędzasz się? Kiedy wizyta?

co sie stalo z suwaczkami ze ich nie ma?

Dzieki dziewczyny za rady ja mam wizyte w czwartek to wszystko powiem.
Nadodatek mnie nadgarstek lewej reki boli....

Może zrób mocz jeszcze ogólny do wizyty czwartkowej. I zwracaj uwagę czy swędzą cie nogi i ręce jakoś wybitnie. Myślę że najprawdopodobniej po prostu organizm zatrzymał wodę ale zawsze warto dmuchać na zimne ;)

Mój mąz wlasnie zadowolony oznajmil ze jest super okazja zeby pojechal za granice od maja do konca lipca...

No ja mam termin na 15 lipca.... takze jego wtedy nie bedzie. Nie wyobrazam sobie tego..

Mysle ze sama tesciowa go ochrzani jak sie pochwali tym pomyslem ... ale mowie.. sam pomysl... nie do pomyslenia :banghead:

No cóż pomysł z wyjazdem słaby. Przekaż mężowi że przez forumowe "koleżanki" został ten jego pomysł obalony ;) Nie martw się na zapas, po prostu przedobrzył. Na jarał się a jeszcze dobrze nie przemyślał jak ważne są minusy. Pogadaj, napuść teściową ;) Opamięta się... zobaczysz :) A Ty nie denerwuj się. Faceci już tacy są. My wijemy gniazdo oni to gniazdo utrzymują :D

Kasia przechwaliłam CI ostatnio moją córę :/
My też już chore. Byłam dzisiaj u dwóch lekarzy, jeszcze się zdążyłam ostro wkurzyć.
Pierwszy (nie lekarz Oliwi na państwówce, był wolny-lekarki Oliwi nie było dziś) od razu zalecił antybiotyk. W zasadzie z marszu. Więc dałam spokój pojechałam do lekarki mojej takiej na "zaś" prywatnej z podejściem że antybiotyk to konieczność aby potwierdzić diagnoze (Oliwia do tej pory nie brała antybiotyku nie ukrywam ze też trochę strach przed jakąś reakcją alergiczną mną kierował) Oliwia od miesiąca rano kaszle (z nie długimi przerwami) nie wykluczyłam teorii tamtej lekarki ale, ale.. moja lekarka przepisała co innego. Powiedziała ze osłuchowo jest czysta a kaszel to dlatego iż non stop łapie katary :/ Faktycznie nic po za katarkiem lżejszym czy mocniejszym nie było. Żadnych temperatur czy jakiś innych perypetii. Więc się wkurzyłam bo straciłam czas na przychodnie państwową i 100 zł jestem w plecy za wizytę prywatną :/ Jeśli do "po świętach" nie minie dostałyśmy skierowanie na rentgen, ehhhh

A tak z innej beczki to robicie na świta jakies paczki dla dzieci lub zabawy ?

Wymyśliłam w tym roku że kupimy jajka niespodzianki i po malutkim pluszaku i po chowamy. Zależy jaka oczywiście będzie pogoda. Jak ładnie to na dworze jak nie, to w domu. Ponieważ będzie 6-cioro maluchów już chodzących tak 1-3 lata to z rodzicami mogą po szukać ;) Mam nadzieję że się przyjmie he he
U nas było na Wigilie zabawa dla dzieci z sianem i drobnymi, uuuuwwwiiieelbiałam :D he he

No do mojego synka w nocy z soboty na niedziele przyjdzie zajaczek i zostawi mu paczke :) a jesli bedzie pogoda to mam zamiar pochowac w ogrodku czekoladowe jajka dla niego i ma z koszyczkiem ich szukac :)

Angi no mój gin powiedział to samo, ze w terminie miałby ponad 4 kg i mogłabym mieć problem naturalnie go urodzić, ale M. jak sie urodził też miał ponad 4 kg. Widocznie rodzę zdrowe duże dzieci ;-)
Bidulka Oliwka mój też od miesiaca katar i kaszel ale teraz już taki zatokowy, ze nie dało rady bez antybiotyku...:-( mój pediatra też bardzo nie antybiotykowy ale co mus to mus.
Co do prezentów też chcemy dać mały w niedzielę rano pod krzaczek (jak pogoda dopisze) :-)
klaudia fajny pomysł z tymi jajkami do zbierania :-) A te czekoladowe jajka to jakie kupujesz?

No w sumie to nie moj pomysl tylko synka bo widzial cos takiego w bajce i sam mnie spytal czy tak u nas bedzie :) mam zamiar kupic takie nieduze jajeczka na wage w kolorowych papierkach tak zeby bylo ich dosc sporo :) widzialam je juz u na w sklepie - wielkosci duzych cukierkow czekoladowych

pomysł fajny moze skopiujemy ;-)
widzę, ze Ciebie też dopadła bezsenność, ja nie umiem zasnąć a jutro pewnie będzie rano kicha jak Mati wstanie o 7 ...

reklama
Do góry