reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

U was w Medicover robią takie porządne usg położnicze (z przepływami itp.)? Bo właśnie tak jak pisałam wyżej, u nas w żadnym z 3 medicoverów nie mają do tego sprzętu i prawie wszyscy robią prywatnie.

tak, ale wszyscy odsyłają na te "duże" USG do Szpitala Medicover w WIlanowie, bo tam jest właśnie dobry sprzęt i sprawdzają te wszystkie przepływy itd. w innych punktach robią tylko te standardowe USG (taki szybki pogląd na każdej wizycie).

a przeciwciała mam zapewne dzięki kotu (;

reklama
jeszcze trzy miesiace ja sie coraz bardziej mecze, juz nie chodzę a sie toczę

Wiosna w koncu przyszla i mozna sie wygrzewac na sloneczku odrazu lepiej:-)

tak, ale wszyscy odsyłają na te "duże" USG do Szpitala Medicover w WIlanowie, bo tam jest właśnie dobry sprzęt i sprawdzają te wszystkie przepływy itd. w innych punktach robią tylko te standardowe USG (taki szybki pogląd na każdej wizycie).

a przeciwciała mam zapewne dzięki kotu (;
kurde a ja od dziecka mialam stycznosc z kotami roznymi i tymi dzikimi i swoimi bo wiadomo jak to na wsi pelno kotow a ze ja je kocham to obcowalam z nimi caly czas i co dupa przeciwcial nie mam.. no ale coz:)

Ja jestem straszną maniaczką jeżeli chodzi o zwierzęta. Już w podstawówce chodziłam do schroniska jako wolontariuszka pomagać. Przeciwciała miałam już w pierwszej ciąży i dzięki temu mój synuś również je przejął ode mnie :-)

Karolina,trzeba być dobrej myśli...
Badania na toxo w tej ciąży mialam robione na samym początku,w poprzednich później,ale to w sumie każda powinna mieć zrobione.

Ja jutro też glukoze mam...."uwielbiam"...

Kunda, ja się mecze gdy zbyt często się schylam....gdy mam buty na koturnie i cały dzien w nich zasuwam...pod łopatka mnie boli....i też mecze sie b.szybko....

Dziewczyny,ja nadal czuje mała na pecherzu,nic w górę sie nie przesuwa,dobrze,że kopniakow mocnych nie dostaje tylko delikatnie mnie zaczepia,ale czemu od początku na pęcherzyki to nie wiem.....

Martyska, karolina trzymam kciuki, będzie dobrze! :)

Ja dziś byłam na glukozie, na szczęście u nas można z cytryną, i miałam tylko pobranie na czczo i po 2 godz, ale i tak 4 wkłucia bo żyły uciekały :szok: a na wymioty mnie rwało ojojoj, ale dałam radę.... wyniki prawidłowe :-D:-D

reklama
Cześć Dziewczyny :-) Łączę się z Wami w bólu i jutro też idę na obrzydliwą glukozę. Usg w poniedziałek. Toxoplazmozę oznaczałam ostatnio po raz drugi. Nie mam przeciwciał.

Do góry