reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

U was w Medicover robią takie porządne usg położnicze (z przepływami itp.)? Bo właśnie tak jak pisałam wyżej, u nas w żadnym z 3 medicoverów nie mają do tego sprzętu i prawie wszyscy robią prywatnie.

tak, ale wszyscy odsyłają na te "duże" USG do Szpitala Medicover w WIlanowie, bo tam jest właśnie dobry sprzęt i sprawdzają te wszystkie przepływy itd. w innych punktach robią tylko te standardowe USG (taki szybki pogląd na każdej wizycie).

a przeciwciała mam zapewne dzięki kotu (;

reklama
jeszcze trzy miesiace ja sie coraz bardziej mecze, juz nie chodzę a sie toczę

Wiosna w koncu przyszla i mozna sie wygrzewac na sloneczku odrazu lepiej:-)

tak, ale wszyscy odsyłają na te "duże" USG do Szpitala Medicover w WIlanowie, bo tam jest właśnie dobry sprzęt i sprawdzają te wszystkie przepływy itd. w innych punktach robią tylko te standardowe USG (taki szybki pogląd na każdej wizycie).

a przeciwciała mam zapewne dzięki kotu (;
kurde a ja od dziecka mialam stycznosc z kotami roznymi i tymi dzikimi i swoimi bo wiadomo jak to na wsi pelno kotow a ze ja je kocham to obcowalam z nimi caly czas i co dupa przeciwcial nie mam.. no ale coz:)

Ja jestem straszną maniaczką jeżeli chodzi o zwierzęta. Już w podstawówce chodziłam do schroniska jako wolontariuszka pomagać. Przeciwciała miałam już w pierwszej ciąży i dzięki temu mój synuś również je przejął ode mnie :-)

Karolina,trzeba być dobrej myśli...
Badania na toxo w tej ciąży mialam robione na samym początku,w poprzednich później,ale to w sumie każda powinna mieć zrobione.

Ja jutro też glukoze mam...."uwielbiam"...

Kunda, ja się mecze gdy zbyt często się schylam....gdy mam buty na koturnie i cały dzien w nich zasuwam...pod łopatka mnie boli....i też mecze sie b.szybko....

Dziewczyny,ja nadal czuje mała na pecherzu,nic w górę sie nie przesuwa,dobrze,że kopniakow mocnych nie dostaje tylko delikatnie mnie zaczepia,ale czemu od początku na pęcherzyki to nie wiem.....

Martyska, karolina trzymam kciuki, będzie dobrze! :)

Ja dziś byłam na glukozie, na szczęście u nas można z cytryną, i miałam tylko pobranie na czczo i po 2 godz, ale i tak 4 wkłucia bo żyły uciekały :szok: a na wymioty mnie rwało ojojoj, ale dałam radę.... wyniki prawidłowe :-D:-D

reklama
Cześć Dziewczyny :-) Łączę się z Wami w bólu i jutro też idę na obrzydliwą glukozę. Usg w poniedziałek. Toxoplazmozę oznaczałam ostatnio po raz drugi. Nie mam przeciwciał.

Do góry