go0siaczek
Fanka BB :)
Hmmm to może też na święta sobie sprawie prezent
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z tego co ten kolega mówił to te jego żonę masowala na takim krześle, że ona się opierała jakby klatka a brzuch był nie ucisniety. wiadomo warto najpierw zapytać lekarza.Thriade z masażami trzeba uważać! nie mozesz leżeć (bo sie leży na brzuchu), max może sie masować 15 minut i to w odpowiedni sposób. Ja to rehabilitantki chodzę od 14 r.ż. ona mi czasem jak musi to nastawi, babka z dużym doświadczeniem starsza mam do niej pełne zaufanie. Także wytłumaczyła mi, ze w ciąży masaż to ostateczność u dobrego specjalisty. Ona mnie przyjmie jak będzie bardzo bolało ale z ograniczeniami. Lepiej basen zadziała, choć ryzyko infekcji. Ja osobiście byłam w sobote na basenie i na biczach wodnych (jest tam taki tunel wodny) a w piątek dosłownie "gryzłam" juz podłogę i pomogło :-) choć gin kazał unikać. Trzeba wybrać mniejsze zło.
Angi właśnie miałąm napisać gdzie jesteś? :-) A moze bys posmarowała kremem z wit. E Oliwce te wargi.
Ewczis nie wiem co to.
kurde to niezłe zamieszanie. Robie krzywą jakoś za tydzień, mam nadzieję że nic nie wyjdzie bo pilnowanie diety nie jest moja specjalnością :/ właśnie napisałam do męża, żeby mi kupił jakieś ciacho po pracyWitam w tem piękny dzien
Ja od rana zabiegana bo młoda od 6 nie spi, pozniej zbierałam sie do szpitala. Pozniej apteka zeby kupić te paski do glukometru i odebrać glukometr, po drodze zakupy i do domu.
No wiec byłam w tym szpitalu, najpierw rozmowa z położna i słuchanie tętna płodu, pozniej pogadanka nt diety cukrzycowej, mierzenia cukru glukometrem. Rozmowa z lekarzem i po ranie posiewu do badań. Pozniej każda z nas dostała receptę na paski. Glukometr w aptece za darmo. Ja w związku z tum ze ten cukier miałam za niski tez mam zapisywać sobie poziom cukru, pilnować por posiłków i nawet jak sie w nocy obudzę do małej to zjeść cos małego zeby poziom glukozy utrzymać na właściwym poziomie.
kurde to niezłe zamieszanie. Robie krzywą jakoś za tydzień, mam nadzieję że nic nie wyjdzie bo pilnowanie diety nie jest moja specjalnością :/ właśnie napisałam do męża, żeby mi kupił jakieś ciacho po pracy