reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

ja kiedyś farbowałam włosy na czerwono, ale za dużo roboty. naturalny kolor mam może niezbyt szałowy, ale jestem chyba za leniwa na farby (;

a po wizycie wyszło, że mam niedokrwistość i muszę łykać żelazo ): za to reszta wyników ok, maluch ok i szyjka 'długa ładna' (;

reklama
Kropka nie martw sie na zapas tym badaniem. Pójdziesz, zrobisz i zobaczysz co Ci wyjdzie. Ciąża to taki dziwny stan wlasnie. Tez wcześniej mogłam funkcjonować nie jedząc zbyt regularnie, a teraz nie da sie. Jedzenie co trzy godziny bo inaczej aż mi niedobrze z głodu, cukier spada, słabo mi i kręci sie w głowie.

Dziewczyny ,czy Was też bolą plecy ?
Ja dziś trochę połaziłam i nie daje rady tak mnie krzyż i plecy bolą...

poza tym wiosna panie Sierżancie:)

Kati,a to położna środowiskowa można wybrać z całkiem innej przychodni niż z tej,do której się nalezy? Gdzie to załatwia?

Wichurka to jest takie uczucie,mialam tak pod koniec poprzedniej ciąży.

Martyska,mi też się popsula,odinstalowalam,potem zainstalowalam i znów działa....

Martyska,nie trafiłaś do właściwego fryzjera po prostu. Ja sobie chwałę profesjonalne farby niedostępne na sklepowych półkach.

Madziula kupę kasy placilas za odrost....

Kati,a to położna środowiskowa można wybrać z całkiem innej przychodni niż z tej,do której się nalezy? Gdzie to załatwia?

Wichurka to jest takie uczucie,mialam tak pod koniec poprzedniej ciąży.

Martyska,mi też się popsula,odinstalowalam,potem zainstalowalam i znów działa....

Martyska,nie trafiłaś do właściwego fryzjera po prostu. Ja sobie chwałę profesjonalne farby niedostępne na sklepowych półkach.

Madziula kupę kasy placilas za odrost....

Całkiem możliwe, że nie trafiłam na żadnego dobrego fryzjera. Może i dlatego, że mieszkam w nie dużym mieście i wyboru niema zbyt dużego. I również za zrobienie odrostu + podcięcie końcówek płaciłam od 120-150 zł. Puki co oszczędzam w domku :D

Jakoś dziwnie się czuje, niby jestem zmęczona ale jakoś ciężko mi się oddycha ( trudno mi westchnąć.. ) w twarz gorąco, wszędzie indziej zimno. Głowa ćmi.. hm :no:

co do farbowania to po latach prób wrocilam znowu do chny i jestem bardzo zadowolona.

ja bylam ostatnio w przychodni ale nic nie mowili o wizytach poloznej wiem ze po porodzie przychodzi raz czy dwa

Bardzo dużo,u nas ok 90zl za całą usługę jeżeli mówimy o odroscie samym..... i też miekszam w niewielkim mieście,Ale na szczęście profesjonaliści u nas są! :D

Kunda,jak ja byłam to też ani słowa o poloznej i jej nowych obowiązkach.

ja dzis odwazylam sie zafarbowac na rudy kolor :-) teraz tylko musze sie przyzwyczaić
przez kilka lat mialam platynowy blond i tez zawsze sama sobie farbowalam odrosty szkoda kasy na fryzjera :tak:
a po farbowaniu robilam albo szamponem fioletowym zeby zlikwidowac zółty odcien albo szamponetka mrożny blond

Ja nie orientuję się bo nie farbuję :p swoje mam praktycznie czarne i narazie mi pasują :p miałam za nastolatka wyskoki z czerwonymi lub blond pasemkami i raz sobie rozjaśniłam na brąz, ale wolę swoje :p

Udało się nam złożyć komodę,stoi i się wietrzy.... teraz mogę szaleć z ubrankami :p
20150318_180040.jpg

Załączniki

• 20150318_180040.jpg
    20150318_180040.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie Kati ale pozwolę sobie odpowiedzieć :) Tak, składasz deklarację z wyborem położnej, nie ma to nic wspólnego z wyborem lekarza rodzinnego. Zazwyczaj wybiera się w tej samej przychodni (z wygody itp), ale może być dowolna.

Do góry