reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Witam

ja sie dogadalam z terpaeutką mlodego ze nadrobimy zajecia aby juz w czerwcu bylo luzno.

Zobilam dzis zamowienie w 5-10-15 na ciuszki dla Filipka, chcialam jeszcze dla starszych ale rozmiarow nie bylo.

Dzis na rekolekcjach spotkalam kolezanke byla z corcia urodzona w styczniu taka sliczna kruszynka i obiecala mi ciuszki i wanienke ze stelazem bo jej juz wyrasta

Fajnie ze Wam farby ze sklepu pasują ja niestety nie mogłam jakos trafić na właściwa. Zawsze mi cos w kolorze nie pasowało.

Powiem Ci, że zawsze mówiłam że blondu sama nie będę robić żeby jakieś żółtko mi nie wyszło no ale ile razy wróciłam od fryzjera to zawsze było coś nie tak, a kupe pieniędzy zostawione. Byłam w 3/4 solanach w moim miescie i kiszka dlatego od teraz o swoje włosy dbam sama. Dopuki nie wypadną :-)

Witam dziewczyny . Mnie też troszkę czasu nie było .. choroba dzieci teraz moja .. ból wszystkich kości i zero poprawy ...samopoczucie mam do kitu .. We wtorek mamy już wizytę - zazdroszczę wszystkim mamom co znają płeć maluszka... i mogą kupować ciuszki ..
Muszę doczytać zaległe wątki .. żeby być w temacie .

hey dziewczyny dzięki za gratulacje jak to mój tata mówi to tylko rejestracja:-D ale na kościelny jeszcze przyjdzie czas za rok lub 2 :-)

martyśka ja też maluje w domu włosy w zasadzie tylko odrost w salonie 120zł a w domu max 50zł (2 farby mi schodzą) a efekt jak dla mnie taki sam ;-)

z wyprawką to chyba ruszę po świętach będę już na wolnym .....no jeszcze przed świętami idę na wizytę mam nadzieje że potwierdzi płeć bo podobno mój gin ma niechlubną sławę mylenia się w tych sprawach :szok:

ja o położnej też pierwsze słyszę może jak pójdę na szkołe rodzenia to coś się dowiem .........

Powiem Ci, że zawsze mówiłam że blondu sama nie będę robić żeby jakieś żółtko mi nie wyszło no ale ile razy wróciłam od fryzjera to zawsze było coś nie tak, a kupe pieniędzy zostawione. Byłam w 3/4 solanach w moim miescie i kiszka dlatego od teraz o swoje włosy dbam sama. Dopuki nie wypadną :-)
Ja od chyba 13 lat garnie na blond tylko i wyłącznie w domu, z pomocą mamy. I od początku jestem wierna garnierowi. Nigdy się nie zawiodłam. Za to odradzam Palette, miałam po nowej jajecznice. Dodam, że naturalne włosy mam ciemny brąz.

Ja od chyba 13 lat garnie na blond tylko i wyłącznie w domu, z pomocą mamy. I od początku jestem wierna garnierowi. Nigdy się nie zawiodłam. Za to odradzam Palette, miałam po nowej jajecznice. Dodam, że naturalne włosy mam ciemny brąz.

Własnie to mnie zdziwiło, że pomimo ciemnego odrostu farba bez problemu zlapala. A jakiego koloru używasz ? ;)

Garnier color sensations 113. Te nazwy tych serii się co jakiś czas zmieniają, ale jak dla mnie to ciągle to samo i to samo na głowie wychodzi. Był Belle color, potem zrobili 100% color itp. a i tak zawsze jest, przynajmniej u mnie, ok na włosach.

reklama
Dziewczyny dzięki za informacje o tym badaniu glukozy...kurcze, czyli od 20 nic do jedzenia..no i zjadłam niedawno 1 kasztanka, mam nadzieję, że to nie popsuje wyników;-)...trochę zaczęłam się niepokoić tą cukrzycą ciężarnych, zwłaszcza koniecznością diety, bo mnie właśnie z 4-5 m-cy ciąży zajęło dojście do ładu z jedzeniem- najpierw wymioty, a potem nie mogłam się przyzwyczaić, że tak szybko robię się głodna, wcześniej potrafiłam cały dzień funkcjonować na śniadaniu, jabłku i obfitej kolacji..
Co do położnej, obowiązkowe są tylko jej wizyty w połogu, trzeba będzie ją sobie wybrać, jak nie teraz to po porodzie podobno dają formularz do wypełnienia, tak mi mówiła koleżanka. Ja zapisałam się do szkoły rodzenia, która jest bezpłatna, jeśli wybierze się "u nich" położną. A że akurat pracują tam panie z pobliskiego szpitala, w tym 2 które mi wcześniej polecano, więc skorzystam. Zamierzam się z nią spotkać kilka razy, ale chyba pod koniec ciąży, żeby mnie nauczyła czegokolwiek z pielęgnacji noworodka, bo na szkołę rodzenia załapałam się na bardzo późny termin i obawiam się, że nie dotrwam w ciąży do końca zajęć.. :-p
No i co do bóli- mnie na razie doskwiera ból w prawym biodrze, czasem aż mam problem z podniesieniem się szybko z łóżka/fotela. Ale i tak nie narzekam, bo z racji skrzywienia z kręgosłupem obawiałam się, że będzie dużo gorzej.

Do góry