reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

A dziewczyny czemu farbujecie włosy? Ja najbardziej lubię naturalne włosy, bo w ogóle lubię naturalność:) Nie farbuję się i nie maluję:) Kiedyś w liceum dla zabawy przez chwilę byłam ruda - farbowałam się szamponem, co teoretycznie schodzi. Teraz jak trochę odchowam dzieci czyli za jakieś 3 lata chciałabym się zrobić na blond, ale też na krótko. Poza tym szkoda byłoby mi kasy:))) Do fryzjera nie chodzę od jakiś 12 lat, sporo kasy oszczędziłam;)

Znowu ponarzekam na spanie, młodszy synek wstał 5:30 i obudził starszego, ech. Dobrze że rano nie wychodzimy i sobie mogę odespać, ale i tak mnie to męczy. Już się kładę 21:30.

Miłego dnia!

reklama
Nie wiem czy masz możliwość chodzenia na jakieś zajęcia gimnastyczne, ale one serio pomagają... Ostatnio tydzień temu mnie bolał dół pleców, akurat tego dnia miałam pilates. Ćwiczyliśmy na tych dużych piłkach i jak się wyciągnęłam plecami na piłce, głową w dół to momentalnie mi wszystko przeszło... Normalnie szok! Rozluźnienie, rozciąganie bardzo pomaga!

Thriade-niestety mam kategoryczny zakaz jakiejkolwiek aktywności fizycznej :(,w przyszłym tyg idę do ginki -może zacznie mi powoli odpuszczać -chociaż dla basenu ...a duża piłka jest faktycznie cudowna -mam w domu i czasem samo siedzenie rozluźnia wszystkie mięśnie ..

kasza bulgur jest super! za to komosa mi w ogóle nie podeszła, ma dziwny smak.
ja dziś chciałam iść na wykłady Świadoma Mama, ale w agendzie są same tematy, które mnie mało lub w ogóle nie interesują i teraz się zastanawiam, czy opłaca mi się iść na godzinę na ich warsztaty praktyczne, czy nie lepiej odpuścić, bo i tak to wszystko będzie w szkole rodzenia, którą zaczynam w maju.

Już bliżej niż dalej :p ja też czasem jak sobie pomyślę, że to już TYLKO ok. 16 tygodni, czyli w sumie już niecałe 4 miesiące, to nie wiem kiedy mi to zleciało :p a czas zapierdziela :p zaraz święta, potem majówka, w maju mam obronę inż to też mi zleci, a potem już tylko czerwiec i bum :p

Kochane w jakim proszku bedziecie prac ciuszki dla malenstw ...bo ja mam mega duzo i wlasnie nie wiem w jakim proszku i plynie ...

Oszczędzaj się a nie latasz z żelazkiem :) Ja będe prac w loveli i pewnie w dzidziusiu :)

Wstyd się przyznać, ale placki ziemniaczane robiłam dzisiaj po raz pierwszy w życiu, muszę przyznać że wyszły smaczniutkie:-)

Narobiłaś mi smaka :) muszę zamówienie złożyć u mojej mamy ;) a co ;)

gratuluje wizyt :-)
ja dzisiaj również byłam.. miałam nadzieję że dowiem się kto mieszka w moim brzusku ale dzidzia położona pośladkowo i nic nie widać.. pewnie rodzicom chce prezent zrobić:-) maluszek już waży 620g :-)
po za tym od początku ciąży 4kg na plusie..

A to wy nie będziecie mieli chłopca? Tz czy nie pisałaś już że bedzie facio :)

Witam wszystkie lipcowe mamy,

Dołączyłam właśnie do forum, miło mi będzie dołączyć do tej grupy, bo również spodziewam się malucha na samym początku lipca. Pozdrawiam!

Witaj w naszym gronie :)

Nie -robie zaproszenia zawodowo, mam dwa zamówienia na po 12 sztuk ;)
Klasa mojego syna szła w zeszłym roku do Komunii .

Klara wstaw proszę jeszcze raz swoją stonkę :) Najlepiej z linkiem od zaproszeń :)

My wczoraj z mężem wzięliśmy się za złożenie komody, żeby te ciuszki gdzieś upchnąć, ale po złożeniu 2 szuflad w ciągu 2 godzin wymiękliśmy i będzie składanie na raty :p na szczęście mamy czas :p

Dziś mąż ma dobę w pracy więc ja nie gotuję :p a kurtki wiosenne też powoli zaczynam oglądać, chyba stanie na rozklsozowanym płaszczyku lub jakiejś kurtce ze ściągaczem pod biustem :)
Np coś jak to: Kurtka ciążowa z podszewką z dżerseju • 189.99 zł • Bon prix

lub to: PBaszcz ci|owy Alessia pomaraDczowy - Sweet Mama

Fajna ta kurtka :) Chodź ja akurat postawiłam na ponczo za 50 albo 60 zł ;) szkoda mi kasy na kurtkę już :)

Że znaczy się mam za wysoki cukier bo jem za mało? Niestety ale jest odwrotnie - czym wiecej zjem tym wyższy cukier. Uwierz mi na słowo że to nie takie proste z tymi kaloriami, ważniejszy jest tzw. indeks glikemiczny, a najważniejsza jest właśnie ilość tego co zjadam, wszystko łącznie z masłem mam wypisane co do grama, a dieta ma 1800 kcal. Jesli się jej dokładnie trzymam, to moje cukry oscylują na granicy normy, najmniejsze odchylenie powoduje że cukier skacze powyżej:-( Jeśli dieta nie pomoze to czekaja mnie zastrzyki z insuliny.

Gratuluję! A za wyprawke powoli się bierz, później nie będzie Ci sie chciało jak będziesz ogromna i spuchnięta - trzeba korzystać z tego że zakupy jeszcze sprawiaja nam frajdę;-)

Znajoma która właśnie czeka w szpitalu na swoją córę ;) Miała te zastrzyki z insuliny ze względu na cukier a chuda taka że ho ho

Nadrobiłam ufff ;) ale macie tempo ;)

Jestem teraz trochę bardziej zajęta praktyką więć wybaczcie mi za słabą aktywność :*

Oliwia w przedszkolu. Kurde ma całe wargi od oblizywania bordowe i nad wargami. Jutro o 8:30 idziemy na wizytę. A teraz idę się położyć, niestety my o 23 się położyliśmy, o 1 siusiu o 3:30 siusiu i od 5:30 zabawa z Oliwią do 7:20 aż się za ogarnianie nie wzięłyśmy ehhh katastrofa noc :(

reklama
A dziewczyny czemu farbujecie włosy? Ja najbardziej lubię naturalne włosy, bo w ogóle lubię naturalność:) Nie farbuję się i nie maluję:) Kiedyś w liceum dla zabawy przez chwilę byłam ruda - farbowałam się szamponem, co teoretycznie schodzi. Teraz jak trochę odchowam dzieci czyli za jakieś 3 lata chciałabym się zrobić na blond, ale też na krótko. Poza tym szkoda byłoby mi kasy:))) Do fryzjera nie chodzę od jakiś 12 lat, sporo kasy oszczędziłam;)
U mnie to koszt 13 zł za 6 tygodni więc... :)
Farbuję, bo chcę mieć blond a natura mnie nie obdarzyła :) Nie wiem, dużo bardziej się sobie podobam w tym kolorze... Moje naturalne włosy są takie zwykłe, brązowe i jakieś takie niespecjalne, a podobają mi się zdecydowane kolory (nie koniecznie, czarny, blond, rudy, ale takie wyraziste, głęboki brąz np.). Poza tym, taki zwykły, "słowiański" brąz z wiekiem robi się często myszowaty (nie mówię, że zawsze), a tego efektu to już bym na pewno nie chciała u siebie.

Thriade-niestety mam kategoryczny zakaz jakiejkolwiek aktywności fizycznej :(,w przyszłym tyg idę do ginki -może zacznie mi powoli odpuszczać -chociaż dla basenu ...a duża piłka jest faktycznie cudowna -mam w domu i czasem samo siedzenie rozluźnia wszystkie mięśnie ..
Uuu to współczuję... :( A myślałaś o masażach? Kolegi żona w ciąży chodziła na masaże i bardzo sobie chwaliła - nie wiem czy są jakieś przeciwskazania - na pewno warto z lekarzem skonsultować - tylko trzeba iść do dobrego i doświadczonego masażysty. Ja mam numer do osoby poleconej i jak będą mnie boleć plecy to może skorzystam...

Do góry