reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczyny produkujecie jak szalone ale czytam tyle ze zdycham i nie nadążam odpisywać. Wlasnie meza wysłalam po kebaba takiego z frytkami bo straszna ochotę miałam ale i tak wyładował w wc...
Co do badań to ja jade jutro i juz liczyłam ile mnie to bedzie kosztować bo nie mam żadnych skierowań, wiec 240 zł.

reklama
Wichurka ja pokusiłam się na sałatkę po żydowsku na kolacje i tez już wylądowała w Wc...
co do badań to rozumiem twój ból.. ja 139 i jeszcze 3 badania przedemną :crazy:

Martyska te badania to i tak bez grupy krwi bo mam i bez cytomegalii bo zrobie pozniej. Tyle ze ja musze jeszcze zrobić TSH i ft4.
Ja to sie teraz chyba herbaty napije i zjem jogurcik ;)

Wy tu o jedzeniu. A ja schudlam juz 2 kilo. Na sama mysl o tym ze mam cos jesc jest mi slabo. Wmuszam wszystko na sile w siebie. A i tak mi niedobrze od rana do wieczora. A luteina podjezykowa to jakis horror.

Co do badan ja tez chodzilam prywatnie. Ale jednak poszlam do lekarza innego na NFZ i dostalam skierowanie na badania. Doplacilam sobie tylko za ft4.

Fajnie Wam dziewczyny, że co chwilę macie jakieś badania jakieś usg sparwdzają czy wszystko dobrze a tu w anglii to chyba jakiś horror.
Fajnie, że możecie posłuchać serduszka ale z drugiej strony cały czas pewnie się martwicie bo co rusz to nowe badania i jak one wyjdą.
Mnie pozostaje tylko czekać i czekać dopiero 2 grudnia mam pierwsze pobranie krwi a gdzie tam do usg :dry:
Najbardziej dziwi mnie to, że położna uwierzyła na słowo, że jestem w ciąży :D Żadnego sprawdzenia, nawet nie pytała czy test zrobiłam... :D
A co jak okaże się, że (odpukać) ciąży nie ma? Zrobiłam oczywiście 4 testy ale chyba jestem jakąś wariatką i wyobrażam sobie jak musiałabym tłumaczyć np w pracy gdzie musiałam powiedzieć ze względów bezpieczeństwa, że jednak nie jestem w ciąży i to był błąd :D

zabka, dreamgirl, trzymam kciuki za pomyślny rozwój wydarzeń

Patka, piękny teścik, na pewno dzidzia i serduszko niedługo się pojawią

Witam kolejne nowe lipcówki! Dużo nas, nie? :-D

Współczuję mdłości wszystkim wymiotującym, u mnie tylko pojawia się lekki dyskomfort, jak jestem głodna. Ale wieczory teraz przesypiam codziennie i chodzenie do pracy jakoś mnie bardziej męczy (idę 2 km w jedną stronę jeszcze przez ten tydzień). Ja się coraz bardziej stresuję, czy wszystko ok z ciążą, przez wzgląd na wcześniejsze poronienie i zawodowe narażenie na różne wirusy/bakterie.

2 grudnia mam wizytę i mam nadzieję, że pani dr machnie mi szybkie usg mimo że to będzie wizyta na nfz. Miłej nocy, bez pobudek! ;-)

A ja się tak po przestawiałam że prawie 2 nocy a ja jak młody bóg, a rano beton :(

Swoją drogą nie mam żadnych mdłości ani wymiotów póki co w pierwszej ciąży miałam mdłości i wpierniczałam jak szalona :/ baardzo dużo mi przybyło ehhh obawiam się że w drugiej może być podobnie :-(

Paulla dobrze Cię rozumiem - mnie to czekanie wykańcza. Mi tez uwiezyli tylko na słowo bez żadnego pobrania krwi na potwierdzenie :/
U mnie na razie bezobjawowo, żadnych mdłości ani wymiotów, jedynie piersi bolą a juz bym wolałaiec te mdłości to bym przynajmniej była spokojniejsza.
Może mi któraś powiedzieć gdzie jest ta lista z wizytami?? Kto ja prowadzi?

reklama
Witam w ten ponury dzień,a opady śniegu u nas zapowiadali;( no nic jeszcze sobie poczekam.
Super że tyle nas już i cześć do wszystkich nowych przyszłych mam;)
Zabka,dreamgirl kciuki dalej zaciśnięte i czekamy na wieści ,mocno wierzę że wszystko będzie dobrze.
Paulla a Ja właśnie bym wolała taki system w Polsce,siostra mieszka w Anglii i sobie chwali(dwa razy rodziła w Polsce raz tam) i nie panikuj jak nie krwawisz to nie ma powodu do zmartwień:tak:
Vivienne kciuki zaciśnięte:tak:
Ewelak napisz jak występ i jak Zosia wytrwała za drugim razem?
Powtarzam się ale współczuję wymiotującym,może rennie pomoże?,tak jak mój lekarz radził.
Aniq Michalina Ją prowadzi wystarczy napisać do niej priv.
Kurczę Mikołaj się zbliża A Ja dalej nie wiem co córce sprawić,macie już jakieś typy podzielcie się błagam to może coś podpatrzę,plissss...

Do góry