reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

witajcie poniedziałkowo!

piszecie, że u was brzydko i ponuro, a u mnie dziś piękne słoneczko :).normalnie aż chce się zrobić wagary od pracy ;P....

co do twardnienia brzucha, to chyba normalne, że po całodniowym wysiłku staje się większy i twardszy.też tak mam, że wieczorem wydaje się wręcz duuużo większy niż rano.ale wiadomo, lepiej wyjaśniać takie kwestie z lekarzem :)

dziś mam luźniejszy dzień w pracy i zaczęłam się troszkę rozglądać za wózkiem :).

WÓZEK JEDO FYN MEMO 2014 3W1 PRODUKT POLSKI 100% (5088557095) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

kolor 276 lub 280, ewentualnie 356

co sądzicie???

super, zwłaszcza kolor 280 tez będę szukała w takim odcieniu, dla mnie ten niestety trochę za drogi;/

reklama
erzsebeth nic nie poradzisz. Jedni mają taką chorobę genetyczną inni inną, a jeszcze inni po prostu nie wiedzą. Trzeba trzymać kciuki, żeby dzieciaczek nie zachorował (dziewczynki też mogą zachorować, ale bardzo rzadko się to zdarza) albo był chociaż w grupie, która zachoruje po 70 roku życia :) U nas babcia przekazała mojej mamie i jej bratu trombofilię, która może spowodować m.in. zator płucny (tak było u mojej mamy, jak jeszcze nie wiedziała o chorobie), który w wielu przypadkach jest śmiertelny. Ja nie odziedziczyłam, ale moja kuzynka już tak (ma małego synka, ale jeszcze nie wiadomo, czy też nosi mutacje).

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.

Polecam wózki Jedo.

U mnie na niske ciśnienie sprawdza się kawa i spacer (nawet 15 min) z psem.

My czekamy na gości - za godzinę będą, wiec przez tydzień rzadko będę zaglądać.

dziewczyny, znalazłam na allegro chusteczki nawilżające z pampersa FRESH CLEAN Z ALOESEM, 24 opakowania po 64 sztuki za 99,00 +przesyłka 15.00.... w jakiej cenie są teraz takie chusteczki w sklepach? czy to się opłaca? jeżeli któraś zainteresowana to piszcie, poślę linka prv, bo nie wiem czy tutaj wolno nam wrzucać linki....

poczytaj co Sroka mówi o chusteczkach nawilżanych, raczej bym Pampersów nie kupowała: Sroka o....: Chusteczki nawilżane

dziekuje wam wszystkim razem i kazdej z osobna za slowa otuchy, nie moge przeciez caly czas myslec o jednym i sie dolowac, aktualnie jestem juz w pracy i was troche podczytuje ;)

u mnie wietrznie i zimno....
ja po wizycie ciśnienie nadal niskie, 2 kg na plusie, serduszko slicznie bije a maly fikal koziolki i nie dal zobaczyc co ma miedzy nózkami...zdjec nie mam bo lekarka nie daje wszystko jest w karcie, nastepna wizyta za dwa tyg , a za tydzien mam połówkowe:-)

Erzsebeth masz prawo sie bac, ale wiesz przynajmniej czego sie boisz, wiekszość z nas nosi cos w sobie i nawet nie wie co....

maf fany wozek i tez mi sie podoba 280 ale cena toszke nie na moją kieszeń

Erzsebeth chyba wszystkie Cię tu rozumiemy że się boisz ale skoro to choroba genetyczna to jedyne co możesz dla swego maluszka zrobić to być dobrej myśli i wierzyć że Twoje dzieciątka będzie w tych 50 % w których choroba się nie ujawni może i to głupie i naiwne ale ponoć siła sugestii i pozytywne myślenie może zdziałać cuda :tak:

malf świetny wózek i mówisz że solidny to na pewno wezmę go pod uwagę przy zakupie:-)

u mnie dziś słonecznie ale zimno wiatr taki mroźny że brrrrr.............

umówiłam się na połówkowe wstępnie na 26 luty na 18:00 to bedzie 22tc równo ale jeszcze może zmienię na 2 marca poniedziałek bo ostatnio też byłam na koniec miesiąca wieczorem i jakiś kocioł był u lekarza.........

cześć dziewczyny!
ja po dzisiejszej wizycie jestem średnio zadowolona .. maluszek zwinął się w kłębek nie szło go pomierzyć ani potwierdzić płeć.. dobrze że choć było widać serduszko to mnie uspokoiło.. ładnie biło.. nie mam nawet fotki i tak musze czekać do 16 marca..ah.. waga od początku ciąży +1.8kg

Kagusia33 maluszek na pewno niedługo ujawni swoją płeć, chociaż rozumiem Cię doskonale ja też nie mogłam się doczekać by dowiedzieć się kto mieszka w moim brzuchu:-) Mój synek za to na ostatnim usg zakrył obiema rączkami twarz i przez całe badanie jej nie odkrył. Mój mąż skomentował to, że nie będzie lubił pozować do zdjęć po mamusi:-D

na początku ciąży dowiedziałam się że na 80proc chłopiec ale lekarz dzisiaj miał potwierdzić.. ale mimo jego starań nie udało się.. szkoda że nie wiem jaki duży jest.. z tego co zrobił wyszło że warzy prawie 40dag i jest ponad 2 tyg starszy ale mówił że napewno nie jest dobrze zmierzony bo nie może ani nóżek ani brzuszka uchwycic

reklama
Do góry