reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Karolina mi też się tak dzieje i to dosyć często, robi się taki twardy brzuch, ale tylko w jednym miejscu, pierwszy raz to po prawej stronie w połowie między pępkiem a łonem a teraz robi się tak na dole, brałam nospę na godzinę przechodziło i potem znowu. We wtorek idę do lekarza to się zapytam czy jest się czym denerwować czy to normalne.

reklama
Ale mamy nie zły rozkład tygodnia hu hu :) Dziewczyny nie wczytywałam się zbytnio bo Oliwka mi się chyba pochorowała. Martwię się bo ma szczekający kaszel jutro muszę ogarnąć wizytę, będzie zawiedziona bo do przedszkola jej nie zaprowadzę. Obstawiam albo oskrzela albo zapalenie krtani :/ oby się myliła w końcu lekarzem nie jestem :(.

Sprawdźcie proszę czy nikogo nie zapomniałam dopisać i niech odezwie się już do mnie na pw.
Trzymam mocno, mocno, mocno kciuki za wizyty już nie mogę doczekać się info o dzidziusiach ;)

Buziaki do juterka :*

A 1990 gratuluje zareczyn

Ja nie moge szybko i pod gorke chodzic bo zaraz sie meczę ...wczoraj zanim doszlam do kościola to dyszalam jak lokomotywa.
a brzuszek czasami mi twardnieje ale nie tak bardzo narazie jeszcze jestem na dyphastonie ale zobaczymy co dzis powiedza bo ide na wizyte

heloł
melduje, ze jade do położnej po wyniki cytologii na 10.30 na wizytę, odezwę się około południa
&&&&&&&&&&&& za resztę wizyt
czemu dziś tak brzydko a wczoraj było już tak przyjemnie...

Cześć Dziewczyny!!!

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty- czekam na zdjęciach maluchów:-)

Ale dzisiaj wieje... Okropnie zimno przez to. Zaraz muszę się zebrać, bo na 10.30 pediatra.

Co do twardnienia brzucha to ja czuje czasami jak dużo chodzę, że mi się napina. O wszystko trzeba pytać lekarza, bo to jest niebezpieczne:-( W I ciąży w 30tc na rutynowej wizycie lekarz zadał mi pytanie- czy nie czuje napięcia w brzuchu i czy nic mnie nie boli. Mówię, że czasami się napina, ale to właśnie po wysiłku. Pojechaliśmy do domu po torbę i od razu ze skierowaniem do szpitala, bo okazało się, że szyjka skróciła mi się z 3,5 cm do 8 mm, a do tego rozwarcie na 2 cm... Od razu leki, sterydy dla Zochy i strach.
Trzeba o wszystko pytać lekarza- od tego jest, żeby każdą naszą wątpliwość rozwiać.

Hej!
3 mam kciuki za wizyty :)
Niedziela taka piękna była, a dziś juz co ? Szaro buro i na dodatek mrozo.. wczorajsze niedziela szybko zleciało, byłam u bratanicy na jej 2 urodzinach :) wieczorem brat odwiozl nas do domu bo mój samochód stoi na kanale i czeka na wymianę silnika bo rozerwalo nam korbowod.. :( szkoda słów. Tym czasem ja podnoszę swój gruby zadek z fotela i biorę się za sprzątanie, od dziś zaczynam każde pomieszczenie po kolei wraz z myciem szafek szaf i innych :)
Ehh, wczoraj wyszły mi kolejne dwa rozstępy na nogach :/ szkoda slow.
A wczoraj jak byłam na tych urodzinach, to mała prawie cały dzień się kręciła, a brzuch miałam taki twardy może dlatego mogłam ja tak dobrze wyczuć..
Ściskam cieplutko, odezwę się wieczorem bo jeszcze dziś czeka mnie dentysta na 15 i L4 musze dostarczyć do pracy :*

Hej dziewczyny :)

A u nas słoneczko :) jak na złość :( Oliwia wkurzona że ho ho,bo nie poszła do przedszkola, noc na rzęsach. W pewnym momencie tak się wtuliła we mnie w nocy że myślałam ze sama się rozpuszczę taka grzałka z niej byłą :/ a na czole ciepła :/ płaczki i pobudki i tak cały week ale wczoraj doszedł szczekający kaszel. O 13:40 idę z nią do lekarza oczywiście ku... prywatnie bo państwowo to na piątek :/ do piątku to chyba do szpitala :/ jeśli ten szczekający oznacza oskrzela, albo krtań ehhh na razie bryka jak młody Bóg ooo mam nadzieję że to nic poważnego bidula.

Dzień dobry,
u nas też szaro-buro i chłodno, do tego wiatr ogromnie wieje.
ja na wage tez nie wchodze póki co, zawsze zapomne a jak już sie waże to tyle co po wstaniu z łóżka bo uważam że sens jest zawsze o tej samej porze gdy jakieś nieduże wartości wchodzą w gre. Może jutro :)
Ja też na 4 pietrze mieszkam bez windy i to sprawia że zachowuje jakąś względna kondycje. Niestety wieczorami jestem nie do życia. Wtedy właśnie mam wzdęcia, uczucie twardninia brzucha i najchetniej bym sie kładła o 21. Za tydzień wizyta,może coś lekarz podpowie.

Angi, do pediatry termin na piątek? Aż nie do wiary, u nas też do specjalistów trzeba czekać ale rodzinny i pediatra to bezwględnie w tym samym dniu, a jak choroba przypada w weekend to bez oporów ide na pomoc doraźną.

reklama
cześć wszystkim, u nas piękne słońce, ale wieje i zimno niemiłosiernie. jadę do księgowej po zaświadczenie, a potem do domu robić ogórkową (;

Do góry