reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Mamapatryka dobre są też pestki dyni. Moje dzieci profilaktycznie co pół roku są przeleczone w kierunku pasożytów.

Też już czytałam o tym ale nie wiem czy nie robi różnicy suszone a świeże pestki
Młody też dostaje raz na jakiś czas bo już miał w zeszłym roku ( ciągle miał kaszel katar wysypki) a to okazały się owsiki Po odrobaczeniu zdrów jak ryba

reklama
Też już czytałam o tym ale nie wiem czy nie robi różnicy suszone a świeże pestki
Młody też dostaje raz na jakiś czas bo już miał w zeszłym roku ( ciągle miał kaszel katar wysypki) a to okazały się owsiki Po odrobaczeniu zdrów jak ryba

mogę Ci powiedzieć z doświadczenia wypruwacza dyń (; że to jest ta sama pestka i ma takie same właściwości. świeże trzeba wydobyć z tej białej łupinki i w środku masz to, co się potem suszy. nie wiem czy z tego mojego bredzenia coś rozumiesz :D

Witam,słoneczko rozpieszcza więc na szybko piszę i zaraz wybywamy z domu:tak:
Spózniłam się wczoraj na wizytę na szczęście na szybko mnie zbadał jeszcze między pacjentkami:zawstydzona/y:Płci nie poznałam,ale dzieć wspaniale rozwijający się jest tydzień starszy,waży 300 g i spał na badaniu:-Dzdj zapomniałam,moje wyniki bez zmian(gorzej nie jest uff) więc przepisał żelazo bo teraz zapotrzebowanie będzie jeszcze wzrastać.Ogólnie pewnie było by dłużej i lepiej ale przez spóżnienie nie miał już dla mnie tyle czasu ech następna wizyta 12 marca więc ja połówkowe będę mieć 22 tydzień.
Pozdrawiamy;***

Ewczis,moja znajoma ma taki przypadek (pisałam już o tym):wpisane ma po prenatalnych PRAWIDŁOWE GENITALIA MĘSKIE.....i urodziła DZIEWCZYNKE....u mnie akurat wszystko od 12tc sie zgadzało....teraz nie wiemy.... i gin powiedział,że to przede wszystkim na przeplywach wewnętrznych sie sprawdza.
U mnie lekarz zagląda dzidzi między nogi i na tej podstawie określa płeć ;-)
Przepływy też bada ale chyba sprawdza wtedy czy zamknęła się już jakaś zastawka w serduszku - już dokładnie nie pamiętam.

Nigdy nie jadłam świeżych - zawsze tylko suszone. :-)

Sprawdź może będziesz mogła zażyć jakieś leki homeopatyczne.

Ja połówkowe będę miała w 21 t 5dni. Lekarz mi mówił że lepiej zrobić później ok 22 tyg niż wcześniej przed 20. Myślę że 4 dni nie zrobią różnicy, a każdy dzień to dzidzia będzie większa i lepiej będzie widać przepływy itd.

Dziewczyny w którym tc poczulyscie pierwsze ruchy dziecka?

Badanie polowkowe mam 2 dni przed 20 tc, więc co lekarz to zwyczaj.
Przepraszam za brak polskich znaków ale pisze z telefonu i za żadne skarby nie chce mi ich dodać:-)

Klaudia81.81 może poczulas ale nie wiesz, że to to. Zastanawiałam sie właśnie jak to na początku jest czy czuć jakby coś cię uwieralo, a może jak na głód "przelewanie wody" w brzuchu, czy od razu poczulyscie kopniaki i wiedzialyscie, że to jest to.

reklama
To moja druga ciaza i niby powinnam wiedziec czy to pozatym bardzo staram sie cos poczuc :/ zaczynam sie troche martwic a wizyta dopiero 27 :/

Do góry