reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Mamapatryka dobre są też pestki dyni. Moje dzieci profilaktycznie co pół roku są przeleczone w kierunku pasożytów.

Też już czytałam o tym ale nie wiem czy nie robi różnicy suszone a świeże pestki
Młody też dostaje raz na jakiś czas bo już miał w zeszłym roku ( ciągle miał kaszel katar wysypki) a to okazały się owsiki Po odrobaczeniu zdrów jak ryba

reklama
Też już czytałam o tym ale nie wiem czy nie robi różnicy suszone a świeże pestki
Młody też dostaje raz na jakiś czas bo już miał w zeszłym roku ( ciągle miał kaszel katar wysypki) a to okazały się owsiki Po odrobaczeniu zdrów jak ryba

mogę Ci powiedzieć z doświadczenia wypruwacza dyń (; że to jest ta sama pestka i ma takie same właściwości. świeże trzeba wydobyć z tej białej łupinki i w środku masz to, co się potem suszy. nie wiem czy z tego mojego bredzenia coś rozumiesz :D

Witam,słoneczko rozpieszcza więc na szybko piszę i zaraz wybywamy z domu:tak:
Spózniłam się wczoraj na wizytę na szczęście na szybko mnie zbadał jeszcze między pacjentkami:zawstydzona/y:Płci nie poznałam,ale dzieć wspaniale rozwijający się jest tydzień starszy,waży 300 g i spał na badaniu:-Dzdj zapomniałam,moje wyniki bez zmian(gorzej nie jest uff) więc przepisał żelazo bo teraz zapotrzebowanie będzie jeszcze wzrastać.Ogólnie pewnie było by dłużej i lepiej ale przez spóżnienie nie miał już dla mnie tyle czasu ech następna wizyta 12 marca więc ja połówkowe będę mieć 22 tydzień.
Pozdrawiamy;***

Ewczis,moja znajoma ma taki przypadek (pisałam już o tym):wpisane ma po prenatalnych PRAWIDŁOWE GENITALIA MĘSKIE.....i urodziła DZIEWCZYNKE....u mnie akurat wszystko od 12tc sie zgadzało....teraz nie wiemy.... i gin powiedział,że to przede wszystkim na przeplywach wewnętrznych sie sprawdza.
U mnie lekarz zagląda dzidzi między nogi i na tej podstawie określa płeć ;-)
Przepływy też bada ale chyba sprawdza wtedy czy zamknęła się już jakaś zastawka w serduszku - już dokładnie nie pamiętam.

Nigdy nie jadłam świeżych - zawsze tylko suszone. :-)

Sprawdź może będziesz mogła zażyć jakieś leki homeopatyczne.

Ja połówkowe będę miała w 21 t 5dni. Lekarz mi mówił że lepiej zrobić później ok 22 tyg niż wcześniej przed 20. Myślę że 4 dni nie zrobią różnicy, a każdy dzień to dzidzia będzie większa i lepiej będzie widać przepływy itd.

Dziewczyny w którym tc poczulyscie pierwsze ruchy dziecka?

Badanie polowkowe mam 2 dni przed 20 tc, więc co lekarz to zwyczaj.
Przepraszam za brak polskich znaków ale pisze z telefonu i za żadne skarby nie chce mi ich dodać:-)

Klaudia81.81 może poczulas ale nie wiesz, że to to. Zastanawiałam sie właśnie jak to na początku jest czy czuć jakby coś cię uwieralo, a może jak na głód "przelewanie wody" w brzuchu, czy od razu poczulyscie kopniaki i wiedzialyscie, że to jest to.

reklama
To moja druga ciaza i niby powinnam wiedziec czy to pozatym bardzo staram sie cos poczuc :/ zaczynam sie troche martwic a wizyta dopiero 27 :/

Do góry