reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Hej, Dziewczyny polecacie jakąś aplikacje ciążowa na telefon?
I jeszcze jedno pytanie szukam kogoś kto szyję firany na wymiar. Korzystała któraś z usług którejś firmy przez neta?

reklama
Dzień dobry.
U mnie ostatni dzień wzgędnego spokoju. Moje starsze dziecie od poniedzialku w domu bo ferie wiec dzis korzystam i lece do SH :) Pojadłam śniadanko, kawkę kończe i uciekam. A potem porządki.

Ja też nie mam żadnego wgłębienia na brzuchu.Przynajmniej nie zauważyłam.
Mój brzuch za to płata mi figle i już sama nie wiem czy rośnie czy nie. Ile razy zaczynam robić zdjecie to stwierdzam że tam nic nie ma :szok:. Za to wieczorami mam wzdęcia, brzuch pobolewa, ciężko mi do tego stopnia że czuje trud z przewróceniem sie w łózku z boku na bok.

Miłego dnia mamusie.

Asienka,ja mam aplikacje,mogę polecić Ci ASYSTENT CIAZOWY SPROUT i MOJA CIAZA.na telefon sciagnelam sobie również forum baby boom

Avalka,mnie też wieczorami pobolewa....u mnie widać....spory jest już brzuch

Pani.olga, przeczytaj proszę uważnie to, co napisałam zanim zarzucisz mi "brak sensu" albo "odwrotną logikę". Otóż o dziecku w wieku mojego mówi się, że jest w drugim roku życia, a nie w pierwszym. Określenie, że "ma rok" jest zbytnim uproszczeniem z medycznego punktu widzenia, bo czego innego lekarz oczekuje po rocznym dziecku, a czego innego po 20 miesięcznym. Podobny schemat liczenia stosuję do tygodni ciąży. Proste.

A i sorry za szczerość, ale odnoszę wrażenie, że bardzo lubisz autorytarnie wypowiadać się o wielu kwestiach, nawet jak nie do końca masz pojęcie, o czym piszesz. Może to tylko moje wrażenie.

nie zaznaczyłaś nigdzie, że liczenie wieku ciąży jest jak liczenie wieku dziecka do konkretnego momentu. po prostu porównałaś to do wieku, a to po pewnym momencie przestaje mieć sens i robi się zupełnie na odwrót. nie słyszałam nigdy, żeby ktokolwiek mówił o rocznym dziecku, że jest "w drugim roku życia" - zawsze mówią, że ma rok. może to taka uroda moich znajomych, widać u Ciebie jest inaczej.

no i cieszmy się, że Ty masz o wszystkim pojęcie :) wszak nie każdy może być taki obeznany. EOT.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja po prostu od momentu kiedy usłyszałam od lekarza dokladny wiek mojej Dzidzi,mówię że to np. 18 tydz i 2 dni. Tak też mowie lekarzowi który o to pyta. Nic nie dodaje nic nie zaokraglam. I mam po problemie :-)
Znajomym kiedy pytają tez tak mówię. Polecam!!!
Miłego dnia dziewczyny :-)

Witam sie z rana. Jestem zalamana od 3 dni mam okropne nudnosci I wymioty :( glowa nom stop boli!
Ja zawsze mowie tak sami jak Michasia dzis mam 18t1d :)
Milego :)

Hej

Ja od wczoraj chodzę strasznie załamana:-(

Młody przyniósł ze sobą z przedszkola owsiki i mnie zaraził:-(

Wczoraj cały wieczór przepłakałam a dziś po prostu się z tym pogodziłam bo wiem że nie mogę brać leków na to cholerstwo i muszę naturalnie działać
Cały dzień mi dziś zejdzie na praniu wygotowywaniu sprzątaniu WSZYSTKIEGO

Młody dostał na noc lek a ja od dziś ogórki kiszone kapusta czosnek cebula :no:

reklama
dziewczyny kiedy zapisać się na połówkowe 26 lutego to będzie równo 22tc czy 2 marca to będzie 22tc i 4 dzień bo gdzieś mi się obiło o uszy że połówkowe najlepiej do 22 tc zrobić i mam dylemat???????:eek:

ja mam połówkowe jakoś w 21 tygodniu, ale lekarz mówił, że to warto zrobić tak później, właśnie ok. 21-22, a nawet później, to też się nic nie stanie. ale pewnie co lekarz, to inny zwyczaj :) tu któraś dziewczyna nawet mówiła o połówkowym ok. 25 tygodnia, o ile dobrze pamiętam.

Do góry