reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Kati,nie mam pojęcia,tak mi wytłumaczył ginekolog specjalista od USG....gdy podczas badania w 13tyg usłyszałam,że ma skrzyzowane nogi,więc wypalilam,że w takim razie płci nie poznamy,a on wytłumaczył mi właśnie sprawe przepływów,z których tylko tyle zapamiętałam.... w poprzedniej ciąży widział je w 12tc,w 20pytal czy znamy płeć i dodał,że skoro w 12 powiedział,że to dziewczyna to tak jest i dopiero wtedy przeszedł do USG.

reklama
I wczoraj mężu dał mi znowu do myślenia, już imię dla córci wybrane, w brzuszku mieszka Emilka atu mówi do mnie wiesz Emma też może być :szok: mi potwornie to imię podobało się jeszcze przed ciążą, a już oszalałam na jego punkcie po reklamie "aa to jest Emma" heh ale on zawsze reagowała nieee, skąd ta zmiana. Pytałam mojej małej mądrali i tak bosko wymawia Emma, że płakać się chce, ciekawe co dziadki by powiedzieli, "cóż za wymysł"

Pieczecie pączki?

Mi się to imie kojarzy tylko z tą reklamą gdzie facet pokazuje żonie różne mozliwości tabletu z takim przeciąganym "Emmaaa", a potem siedzi na wc i woła "Emma", a ona mu wsuwa pod drzwiami tablet ze zdjeciem rolki papieru hihihihi - najlepsza reklama ever:-)
Ale żebym nie była taka mądra - nie mam żadnego pomysłu na imię córki:sorry:

Alcia powiedziala kozie bobki buahahahaha

Boska!:-D:-D:-D

hej posiadaczki chlopcow w brzuszku w ktorym tygodniu wasi lekarze powiedzieli wam ze to jednak chlopak? ja jak bede u lekarza teraz bedzie to 22 tydzien, moja gin nie powiedziala nam jeszcze co to ale tez nic nie wykluczyla bo pepowina wszystko zaslonila, my mamy nadzieje ze to chlopiec ale ludzie mowia ze jesli jeszcze nie wiemy to to dziewuszka. jak myslicie jest jeszcze szansa ze zobaczymy za tydzien na monitorku jajeczka? :)

W ciąży z synkiem powiedział mi jakoś w szóstym miesiacu, wcześniej synek zasłaniał się i mogliśmy oczy wypatrywać do woli:sorry:
Moja kolezanka ma termin na czerwiec, zagrożona ciąża wiec usg co dwa tygodnie i ani raz dziedzic nie raczył pokazać co tam ma:-p

Częstujcie się i moim wypiekiem, ja dwa bez pudru zjadłam:
IMAG0164.jpg

Aa, second- handy nadal polecam, wydałam 26zł:

IMAG0163.jpg

Załączniki

• IMAG0164.jpg
    IMAG0164.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 41
  • IMAG0163.jpg
    IMAG0163.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 41
mili najlepsze pączki jakie widziałem ever:-D

klaudia najlepiej zapytaj gina czy możesz bo każda ciąża jest indywidualna i tobie może pozwolić a komuś innemu nie......

dziewczyny kiedy zapisać się na połówkowe 26 lutego to będzie równo 22tc czy 2 marca to będzie 22tc i 4 dzień bo gdzieś mi się obiło o uszy że połówkowe najlepiej do 22 tc zrobić i mam dylemat???????:eek:

My też tak naprawdę nie wiemy :) dowiemy się może za 2 tygodnie na prenatalnych :p bo dziś się nie pokazało dzieciątko :p spało sobie i nie przeszkadzało mu nic :p lekarz mnie tylko najpierw zestresował bo powiedział, że niemrawy jakiś ten nasz dzieciaczek, a potem włączył głos i nie słychać było serduszka to miałam chwilowy zawał, ale zaraz znalazł i mówi, że jest ok, że sobie śpi :p a potem mi zmierzył ciśnienie i wyszło 145/75 i mówi, że za wysokie,a ja, że mnie zestresował :p to mam teraz w domu sobie mierzyć przez jakiś czas i zapisywać dla niego :p
No i nie mam zdjęcia :( a maleństwo wszystkie wymiary w normie, zapamiętałam tylko wagę 223g :)

No nie dziwię sie, zawał jak nie wiem ale dobrze że wszystko ok :) ehh no i czekamy dalej he he jak się wkurzę to sama strzele focha na bąbla i dopiero pozwolę mu się ujawnić po porodzie oo i niech mu/jej się troszkę głupio zrobi za zabawę w chowanego ;)

erzsebeth kuzynce meża mówili przy 2 ciaży do 8 m-ca ze drugi chłopak a na ostatnim usg okazało sie, ze dziewczyna i urodziła sie Angelina :-)
enter
przepływy kojarzą mi sie tylko z krwią, dalej nie rozumiem ale co my mozemy oni są specjalistami.
Wiecie co sprawdziłam, i Mati miał taki sam FHR w 12 tyg 164 a ten bobas 163 czegos tam. Zobaczymy czy to chłopak też ? ;-)
klaudia nie mam pojecia nie mam orbitreka wie c sie nie wypowiadam zapytaj gina swojego.
Nikita smacznie wyglądają :-) ja sobie Ciebie pozyczę i też mi coś fajnego w SH poszukasz ;-)
madziuula ja bym poszła szybciej, w 1 c miałam w 19 tyg i 6 d i było ok
mam na coś smaka i nie wiem na co...pomóżcie...

U nas w 14 tyg 5 dz dzidzia pokazała płeć, na usg było widać i jąderka i siusiaka lekarz powiedział, że na 100% synuś. A jeśli o zachcianki chodzi mam wieczną ochotę na lody i pomidory:)

reklama
Byłam dziś na zajęciach fitness. Super sprawa, czuję się świetnie! Były dziewczyny nawet z bardzo dużymi brzuszkami i dawały radę. Trochę się zmachalam, ale liczę że kondycja szybko się polepszy;)

Ostatnia edycja:
Do góry