reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

hej posiadaczki chlopcow w brzuszku w ktorym tygodniu wasi lekarze powiedzieli wam ze to jednak chlopak? ja jak bede u lekarza teraz bedzie to 22 tydzien, moja gin nie powiedziala nam jeszcze co to ale tez nic nie wykluczyla bo pepowina wszystko zaslonila, my mamy nadzieje ze to chlopiec ale ludzie mowia ze jesli jeszcze nie wiemy to to dziewuszka. jak myslicie jest jeszcze szansa ze zobaczymy za tydzien na monitorku jajeczka? :)

Moj synek ujawnil sie dopiero w 28 tygodniu. Wczesniej tez albo odwrocony albo pepowina zaslaniala. I mam synka :)

reklama
Ewczis,moja znajoma ma taki przypadek (pisałam już o tym):wpisane ma po prenatalnych PRAWIDŁOWE GENITALIA MĘSKIE.....i urodziła DZIEWCZYNKE....u mnie akurat wszystko od 12tc sie zgadzało....teraz nie wiemy.... i gin powiedział,że to przede wszystkim na przeplywach wewnętrznych sie sprawdza.

Paczki murzynki :D pierwszy I ostatni raz robilam haha chociaz mojemu S smakuja lol

Mili są cud malina ;)

Mili ;-)

Angi,
czyli Twoja królewna dzielnie znosi pobyty w przedszkolu, tak? mnie czeka adaptacja od września.....boje się tego strasznie :-(

Tak jestem i nie jestem zaskoczona tz ona jest kontaktowym i bardzo żywym dzieckiem i szybko zawiera przyjaźnie ale zaskoczona jestem że tak lekko podchodzi do totalnie obcych pań :/ :) wszyscy stopują moją euforię że jeszcze kryzys może przyjść ;) ale jestem dobrej myśli.

Wiecie ja podeszłam do przedszkola jako do nagrody, że to jest coś na co jak by "zapracowała" dobrym zachowaniem itd fajnie jest korzystać z tych dni adaptacyjnych w - nie ważne jakiej placówce za free bo wtedy i tak rodzice są obok i można pokazać, wytłumaczyć dużo. Fakt ja nie korzystałam byłam tylko na otwarciu przedszkola u kuzyna Ł. we wrześniu i udało się na tej bazie zbudować wspaniałe wspomnienie miejsca radości i zabawy ;) nom tak to by wyglądało jeśli chodzi o moje przygotowanie. Można a przynajmniej działa u mnie jako "szantaż " gdy już przesadzi na mega maxa tekst typu "Jak dalej tak będziesz robić nie pójdziesz do przedszkola" u nas działa. Nie wolno i to miałam nawet w materiałach z przedszkola, używać zwrotu typu "Jak będziesz grzeczny to jutro będziesz miał wolne od przedszkola" albo "zostawię cię w przedszkolu i nie wrócę jak będziesz dalej tak robił" co mnie trochę zdziwiło że tak rodzice mogę argumentować no ale cóż...

Wiecie że ja dzisiaj jeszcze ani jednego pączka nie zjadłam :D

erzsebeth strasznie się napaliliście na tego chłopaka chyba ;) jak wam się nie ujawni możecie iść do innego gina by to wam sprawdził lub też potwierdzi lub zaprzeczy daną płeć. Słuchanie takich rzeczy że już się nie ujawnią jajka cóż nie którym po porodzie się ujawniają ;) o albo eee znikają :) :D

angi wawa, to poprostu czysta ciekawosc hehe ale fajnie powiedziand, napalilismy sie na chlopaka :) nie ktore z was wiedzialy juz w 12 tygodniu, moja kumpela rodzi miesiac pozniej niz ja i tez juz wie a to uparte stworzenie we mnie, charakterek po mamusi ;) nie chce sie ujawnic, nie chodzi o to ze bedziemy zawiedzeni jak bedzie dziewczynka, poprostu chcielibysmy wiedziec na co sie nastawiac ;) a gadam tak o chlopcu bo w rodzinie nie ma ani jednego w wieku ponizej 15 lat a dziewczynek w ciagu 4 lat urodzilo sie szesc wiec bylby rodzynek :) chociaz najbardziej chcemy zdrowej dzidzi bez wzgledu na plec :)

My też tak naprawdę nie wiemy :) dowiemy się może za 2 tygodnie na prenatalnych :p bo dziś się nie pokazało dzieciątko :p spało sobie i nie przeszkadzało mu nic :p lekarz mnie tylko najpierw zestresował bo powiedział, że niemrawy jakiś ten nasz dzieciaczek, a potem włączył głos i nie słychać było serduszka to miałam chwilowy zawał, ale zaraz znalazł i mówi, że jest ok, że sobie śpi :p a potem mi zmierzył ciśnienie i wyszło 145/75 i mówi, że za wysokie,a ja, że mnie zestresował :p to mam teraz w domu sobie mierzyć przez jakiś czas i zapisywać dla niego :p
No i nie mam zdjęcia :( a maleństwo wszystkie wymiary w normie, zapamiętałam tylko wagę 223g :)

reklama
Mili pączusie są boskie :-)
Angi ja też nie zjadłam paczka i wcale misie nie chce...:no:
Ewczis,moja znajoma ma taki przypadek (pisałam już o tym):wpisane ma po prenatalnych PRAWIDŁOWE GENITALIA MĘSKIE.....i urodziła DZIEWCZYNKE....u mnie akurat wszystko od 12tc sie zgadzało....teraz nie wiemy.... i gin powiedział,że to przede wszystkim na przeplywach wewnętrznych sie sprawdza.
enter na jakich przepływach - wytłumacz mi prosze bo nie czaję...
pojechałam na zakupy i ... czuję sie świetnie :-D chodziłam powoli i spokojnie i ...znów nic dzidzi nie kupiłam:zawstydzona/y: nie mam weny za nic, a w pepco zero wyprzedaży, muszę podjechać do tego drugiego, bo ono mniejsze i ludzie tak nie wykupują, a w tym w centrum handlowym wszystko wykupią. Ale kupiłam w 5 10 15 Mateuszowi piękną kurtkę przecenioną z 179.90 na 79,90 na następną zimę i ciuszki dla synka znajomych bo pojedziemy ich odwiedzić :-)

jutro mam zamiar zrobić rybkę - filet z dorsza (jakiegoś tylko nie wiem zapomniałam, ale smaczny jak nie wiem co - mój tata pracuej w hurtowni ryb i mi przywozi rybki) tylko chciałam w parowarze zrobić a brakuje mi weny.
Moze coś macie sprawdzonego?

Do góry