reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

zabka brązowe plamienie jest ok, może się zdarzyć, nie jest to powód do niepokoju. Trzeba się marwtić czerwonym! Więc nie denerwuj się, pojedziesz do lekarza i on Ci to samo powie :D
W pierwszej (drugiej) ciąży byłam na hotline z gin, bo wcześniej poroniłam,więc z byle gówienkiem dzwoniłam....

asiulek ja też dziś zasypiam, ale to od pogody chyba jednak...i głowa mnie boli...
'
A ja wczoraj przepłakałam całyyyy wieczór.... powiedzieliśmy teściowej o ciąży i co usłyszałam "ojezu,jestem przerażona, to straszne..."... dalej nie słuchałam, wyszłam....

Dziewczyny, które mają małe dzieci , mam do Was pytanie - bo mi chyba hormony na mózg padły ....dziś obudziłam się z akcją...o jezuuu, a jak Wiki przyjmie rodzeństwo, a jak będzie zazdrosna, a jak za mało czasu będę mieć dla niej.... itd itd.... i dodatkowo zaczełam myśleć czy możliwe jest pokochanie drugiego dziecka tak jak pierwszego...bo ja mam świra na punkcie Wiki... moja mama mówi, że ta miłość sama przychodzi i mam się nie marwić.... jezu,może jestem złą matką, że w ogóle tak myślę....

reklama
Ja dziś wróciłam z tygodniowego l4 do pracy na popołudniową zmianę i nagle bum jakieś dziwne zebranie na temat dni wolnych i wielu innych rzeczy.. Szczerze obawiam się o moją prace i nie wiem kiedy będzie odpowiedni moment do powiedzenia im o mojej ciąży :baffled:
Kochane powiedzcie mi jak to jest z okresem chronionym - umowe mam do 1 lipce a termin porodu na 17 lipca- więc czy po całym okresie l4 będzie mi się należał urlop macieżyński ??

michalina_ch - zobaczysz, że pokochasz swoje maleństwo tak samo mocno jak i pierwsze ~Nie masz się czego obawiać :*

Zabka - &&&& będzie dobrze :)

Michalina - współczuje reakcji teściowej, ja to bym chyba też płakała, sama się jakoś boję powiedzieć swoim :p A maleństwo napewno pokochasz tak samo jak pierwsze :)

Ninex Poca chcecie moje nudnosci? Masakra dzis z rana bliskie spotkanie z toaleta, a w pracy te zapachy... :( mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej :)
MamaPatryka my idziemy 25 na usg I mam nadzieje zobaczyc serduszko :) a teraz w srode do GP by umowil mnie z polozna
Wichurka czuje sie dokladnie tak samo..
Zabka trzymam kciuki! Mialam takie brazowe plamienia z ala I mialam nakaz lezenia przez 2tyg
Michalina mam takie same mysli. To jest chyba naturalne na pewno nie bedzie latwo na poczatku ale damy rade. A milosc wystarczy nam dla calej gromadki :) olej tesciowa :p

Witam wtorkowo córcia zarządziła pobudkę o 5.30 ....masakra oczy mi się kleją kawą się ratuje żeby przetrwać do jej drzemki:sorry2:
Mili mdłości przygarnę żeby choć trochę się ciążowo poczuć,za wymioty podziękuję przeżylam w pierwszej ciąży lekarz mnie pocieszał że mam wysoki poziom "hormonu ciąży" czy jakoś tak i ciąża jest silna nie wiem czy działało ;P siły w końcu przejdą......też mam wizytę 25 o 18 na 20 nie miał miejsc już trudno większa szansa na zobaczenie fasoli z bijącym serduchem.
Michalina współczuję teściowej zachowała się jak nie czuły potwór,też bym się popłakała w końcu to nowe życie tworzysz a nie ma nic wspanialszego wystarczy popatrzeć na swoje dziecko,prawda? i nie martw się chyba wiele z przyszłych ponownych mam martwi się o starszą pociechę nie unikniemy wielu rzeczy ale zawsze jest jeszcze tata i to chyba na początku będzie najtrudniej potem już z górki przynajmniej tak się pocieszam;) my kombinujemy jak najwięcej wolnego dla taty żeby zapewniał rozrywki młodej w końcu będzie to lato,a ja będę się jej poświęcać jak młodsze łaskawie pozwoli;D
Zabka kciuki zaciśnięte!daj znac co się dzieje jak będziesz mogła.
Martyska rany tyle badań już na początku ciąży....szybko się zapomina ile trzeba krwi 'upuścić' brrr
dobra więcej nie pamiętam;P idę ogarnąć trochę rozgardiasz....

Michalina Moja teściowa zareagowała słowami: ,, Noooo... Jestem w szoku!" Olałam temat, bo szkoda sobie psuć nerwy. Tylko szkoda mi było mojego B., bo bardzo go to zabolało. Już jest ok. Oczywiście teściowa dzwoni co drugi dzień, żeby zapytać jak się czuje itd. Nie mogę powiedzieć, bo jest u Zosi na każde zawołanie.Jeśli tylko poproszę z wyprzedzeniem to zawsze przyjedzie. Ale już kiedyś też usłyszałam, że "ona jest coraz starsza...".

Zosia spała 12 godzin- od 20 do 8 :-D Były co prawda 2 pobudki, ale szybko zasnęła. Zjadłyśmy śniadanko i zaraz się zabieramy za przygotowanie ciasta na racuszki. Na 14 wizyta u lekarza, a potem pojedziemy na Zochny balet. Nie chodzi do przedszkola, więc niech chociaż wyjdzie na chwilkę do dzieci.
Aaaaaaaaaaaaaa.... Jutro idziemy na Disney on Ice :-DDobrze, że spojrzałam w kalendarz, bo zupełnie mi wypadło z głowy.

no a mnie czeka w niedziele powiedzenie moim przyszlym tesciom ze beda dziadkami;p tzn nie ja bede mowic ale i tak mam stresa^^ chociaz mysle ze bedzie ok bo sa naprawde ok ludzmi ale tak czy siak bede sie stresowac:p

reklama
Do góry