Dlaczego położna ubierała dziecko na wyjście? Nie wiem czy to ten powód, ale przeczytałam na blogu jakiejś położnej że ludzie kradną - pewnie o to chodziło żeby szpitalnych ciuchów nie ukraść Ja bym palcem nie tknęła co nie moje, ale ludzie ponoć kradną wszystko - ubranka, pampersy, poduszki do karmienia, nawet używane laktatory i osłonki na pierś, ech...
reklama
kornelia1802
Fanka BB :)
Hej Co do fotelika to najlepiej zapytać w szpitalu gdzie rodzimy i już przecież zawsze można pożyczyć od kogoś na te wyjście??
Ja tez mam zamiar odwiedzić sh ale ja rzadko tam chodzę z braku czasu i nie wiem czy uda się coś upolować, ale będę próbować mam też zamiar na allegro polować na paczki używek
Dziś też zakupiłam 2 body i półśpiochy, mini skarpetki i komplecik kaftanik z śpioszkami, bo byłam z mężem na zakupach i on też chciał mieć udział w kompletowaniu
Ja tez mam zamiar odwiedzić sh ale ja rzadko tam chodzę z braku czasu i nie wiem czy uda się coś upolować, ale będę próbować mam też zamiar na allegro polować na paczki używek
Dziś też zakupiłam 2 body i półśpiochy, mini skarpetki i komplecik kaftanik z śpioszkami, bo byłam z mężem na zakupach i on też chciał mieć udział w kompletowaniu
Klara171
EwciaZ -ale wcale nie trzeba mega dużo płacić za dobre buty....polsie firmy też szyją dobre buty,a poza sezonami można kupić rewelacyjne firmowe super buty typu ecco, geoxy,primigi lub superfity za bezcen -tylko trzeba wiedziec kiedy i gdzie szukać.Nie zaglądam nikomu na nogi , swoim dzieciom kupuje nowe buty-bo tak mam-natomiast ja również sprzedaje używane ,niezniszczone po swoich dzieciakach ( po starszym już nie , bo raczej nikt nie byłby w stanie ubrac butów po nastolatku )
Jesli chodzi o fotelik-wiem ,że dużo wygodniej było mi z fotelikiem przy starszaku -nie był to fotelik ani markowy ani pewnie bezpieczny -nikt o tym w 2001 roku nie mówił nie pisał ,a jak interesowałam sie tym w 2005 roku przy Młodszym to się załamałam .Dobry fotelik można kupić za małe (dla mnie) pieniądze, bo za około 150 zł-tylko tez trzeba wiedziec kiedy i gdzie szukać .
Myślę ,że tyle ile nas tyle zdań .
A każda robi tak jak uważa,jak lubi, lub jak potrzebuje i to w każdej dziedzinie od karmienia piersią po fotelik ....
a tak odchodząc od tematu to tu jeździmy na WIelkanoc ( bo ktos chciał namiar) Pensjonat CHATA CYBORGA. Noclegi Kotlina Kłodzka. Gdzie w góry. Pensjonat CHATA CYBORGA - wakacje w górach, Kotlina Kłodzka noclegi
Jesli chodzi o fotelik-wiem ,że dużo wygodniej było mi z fotelikiem przy starszaku -nie był to fotelik ani markowy ani pewnie bezpieczny -nikt o tym w 2001 roku nie mówił nie pisał ,a jak interesowałam sie tym w 2005 roku przy Młodszym to się załamałam .Dobry fotelik można kupić za małe (dla mnie) pieniądze, bo za około 150 zł-tylko tez trzeba wiedziec kiedy i gdzie szukać .
Myślę ,że tyle ile nas tyle zdań .
A każda robi tak jak uważa,jak lubi, lub jak potrzebuje i to w każdej dziedzinie od karmienia piersią po fotelik ....
a tak odchodząc od tematu to tu jeździmy na WIelkanoc ( bo ktos chciał namiar) Pensjonat CHATA CYBORGA. Noclegi Kotlina Kłodzka. Gdzie w góry. Pensjonat CHATA CYBORGA - wakacje w górach, Kotlina Kłodzka noclegi
Klara171
a jeśli chodzi o buty -dla miłośniczek traperów lub wygodnych sportowych butów zakochałam się w butach Palladium ....
mam trampki-błękitne wysokie ,mega wygodne ,nie mają cieńkiej podeszwy jak tramki tylko specjalną mebranę ....koleżanka pisała mi ,że firma wprowadziła farbki specjalne do farbowania w pralce i co pranie nowy kolor
moje chłopaki mają teraz zimowe i też są zakochani ...jakby co polecam
to taka dygresja
mam trampki-błękitne wysokie ,mega wygodne ,nie mają cieńkiej podeszwy jak tramki tylko specjalną mebranę ....koleżanka pisała mi ,że firma wprowadziła farbki specjalne do farbowania w pralce i co pranie nowy kolor
moje chłopaki mają teraz zimowe i też są zakochani ...jakby co polecam
to taka dygresja
Gurek źle mnie zrozumiałaś, albo moze ja źle napisałam. Krew miałam raz, mocz 2 razy ale wg ulotki co linka wrzuciła Olga to jest ok. Wszystkie inne badania miałam z toxo itp. Moze mi na razie nie dał skierowania na następne bo przed ciążą krótko też robiłam. Ale pewnie teraz dostane znów na badania.
O tej chorobie nie wiedziałam - dzięki przeczytam.
Piszecie o SH - ja nie byłam przekonana dla ciuszków dla noworodka. Ale od ok 9 -mcy jak miała Mati to jak najbardziej, kupuję chetnie i często dla siebie też. Kiedyś kupiłam sobie kurtke skórzaną za 25 zł i jedynym mankamentam była rozerwana w środku podszewka co zszyłam i śmigam do dziś :-)
Teraz jak by była dziewczynka to też tam poszaleję ;-)
Buty Mati miał nowe dobrych marek zostawiłam dla drugiego dziecka. Trampki powyrzucałam, ale kupowałam tylko z Zetpola albo z Befado - żadnych sieciówek!
te butki, które schodził też wyrzuciłam
O tej chorobie nie wiedziałam - dzięki przeczytam.
Piszecie o SH - ja nie byłam przekonana dla ciuszków dla noworodka. Ale od ok 9 -mcy jak miała Mati to jak najbardziej, kupuję chetnie i często dla siebie też. Kiedyś kupiłam sobie kurtke skórzaną za 25 zł i jedynym mankamentam była rozerwana w środku podszewka co zszyłam i śmigam do dziś :-)
Teraz jak by była dziewczynka to też tam poszaleję ;-)
Buty Mati miał nowe dobrych marek zostawiłam dla drugiego dziecka. Trampki powyrzucałam, ale kupowałam tylko z Zetpola albo z Befado - żadnych sieciówek!
te butki, które schodził też wyrzuciłam
Jedyne co to powinnaś kupować zawsze nowy materacyk. Z nimi jest jak z butami, układają się pod konkretne ciałkoMiq - Ja mam wózki i wszystko, bo niczego nie pozbyłam się po starszych dzieciach.
Nie no jasne, bierz wózek i się nie zastanawiaj skoro macie blisko. Jedyne co to już abstrahując od wyjscia ze szpitala to pomyśl o foteliku jakbyś jednak gdzieś musiała nagle jechać z dzieckiem, np pilnie taksówką czy z sąsiadem do lekarza itp. Niby tak jak pisałam w taxi nie trzeba mieć, ale chyba warto...ja nie jestem przeciwna fotelikom bron boze, najwidoczniej zle mnie zrozumialyscie, chodzi mi o to ze dobra fotelik sie przydaje ale osobom z samochodami ja takowego nie posiadam a taxi tez sie nie woze, nawet jesli, mialabym zamiar go kupic to do szpitala mam 10 minut drogi i to moja decyzja czy wyjde z dzieckiem w gondoli czy w foteliku
madziuuula87
hey co do badań to dziewczyny mają rację morfologia i mocz co wizytę czyi przeważnie co miesiąc a glukozę też mam zrobić na następną wizytę ale jakoś mnie to nie przeraża bo ja lubię słodkie herbatę i kawę też zawszę słodzę ;-)
w sh kupować nie umiem i nie lubię może ktoś uzna że jestem dziwna ale ja od razu myślę czyje to były ciuchy osoby zdrowej chorej czy może zmarłej mam taką fobię i już po za tym mi na metce nie zależy a na przecenach w sieciówkach można też za małą kasę kupić nowe rzeczy nigdy ja lubię kupować nowe rzeczy a że jakość nie najlepsza to nic nie wyobrażam sobie chodzić w tym samych ciuchach kilka lat wolę tańsze częściej wymieniać na nowe...............
a wiecie co mnie przeraziło raz w sh jak mnie mama tam zaciągnęła że kobity starsze majty i biustonosze brały okropność
chyba czuję już mojego skarba takie puknięcia kilka cm pod pępkiem od kilku dni się powtarzają :-):-):-)
w sh kupować nie umiem i nie lubię może ktoś uzna że jestem dziwna ale ja od razu myślę czyje to były ciuchy osoby zdrowej chorej czy może zmarłej mam taką fobię i już po za tym mi na metce nie zależy a na przecenach w sieciówkach można też za małą kasę kupić nowe rzeczy nigdy ja lubię kupować nowe rzeczy a że jakość nie najlepsza to nic nie wyobrażam sobie chodzić w tym samych ciuchach kilka lat wolę tańsze częściej wymieniać na nowe...............
a wiecie co mnie przeraziło raz w sh jak mnie mama tam zaciągnęła że kobity starsze majty i biustonosze brały okropność
chyba czuję już mojego skarba takie puknięcia kilka cm pod pępkiem od kilku dni się powtarzają :-):-):-)
karolina859
Pani Olga dziękuję za przydatną informację . To tak jak myślałam od jakiegoś czasu że moja lekarka jest jakaś nie pojętna w tych ciążowych sprawach .. Ja toxo nie miałam , tylko mocz i krew.. przy czym w krwi wyszło mi że mam stan zapalny w organizmie ale moja lekarka powiedziała że to pewnie z choroby i nie będziemy tego powtarzać.. Przepisała wtedy antybiotyk doustny , dostałam też antybiotyk do pochwy bo przez branie luteiny dostałam jakiegoś zapalenia.. No i miała być kontrola za 2 tygodnie.. przyjeżdżam w tej śnieżycy a tu okazało się że jej nie ma.. Zostałam na lodzie bez tabletek na podtrzymanie , bez dodatkowych badań.... Zrezygnowana zadzwoniłam do pobliskiej przechodni i 16 mam wizytę u innego ginekologa -faceta - a tak upierałam się przy kobiecie.. bo delikatniejsza.. lepsza... z podejściem.. guzik...
Avalka - też często uda mi się coś markowego i ładnego kupić dla siebie w SH .. :-) U nas w centrum są wyprzedaże w czwartki za złotówkę bardzo fajnych rzeczy... praktycznie mało znoszonych... :-) jak nie byłam w ciąży to co tydzień ze szwagierką i siostrami tam wpadałyśmy a wychodziłyśmy obładowane he he teraz z powodu pogody dawno nie byłam.. ale czekam już na tą moją wiosnę... ;-)
EwciaZ - też miałam tak pózno robione te badania... bo chyba z miesiąc temu to było... teraz liczę że pan doktorek się mną solidnie zajmie
Co prawda 1,5 tygodnia temu poszłam sama na własną rękę prywatnie do ginekolożki i było wszystko ok... miejmy nadzieję że tak pozostanie do końca...
Fotelik do auta mam już... sporo ciuszków mam po siostrze ... ładnych, zadbanych, mało noszonych... Mam daleko szpital więc nie wyobrażam sobie innej opcji jak tylko ta że mój R po nas przyjedzie... tym bardziej że będę po cesarce..
Zresztą On i tak wcześniej jak tylko będzie zabieg zaplanowany bierze sobie wolne z pracy żeby zająć się dwójką naszych dzieci ... i organizacją domu na przyjęcie maluszka
Mój maluszek kopie i kopie coraz mocniej... Baaardzo mnie to cieszy
Avalka - też często uda mi się coś markowego i ładnego kupić dla siebie w SH .. :-) U nas w centrum są wyprzedaże w czwartki za złotówkę bardzo fajnych rzeczy... praktycznie mało znoszonych... :-) jak nie byłam w ciąży to co tydzień ze szwagierką i siostrami tam wpadałyśmy a wychodziłyśmy obładowane he he teraz z powodu pogody dawno nie byłam.. ale czekam już na tą moją wiosnę... ;-)
EwciaZ - też miałam tak pózno robione te badania... bo chyba z miesiąc temu to było... teraz liczę że pan doktorek się mną solidnie zajmie
Co prawda 1,5 tygodnia temu poszłam sama na własną rękę prywatnie do ginekolożki i było wszystko ok... miejmy nadzieję że tak pozostanie do końca...
Fotelik do auta mam już... sporo ciuszków mam po siostrze ... ładnych, zadbanych, mało noszonych... Mam daleko szpital więc nie wyobrażam sobie innej opcji jak tylko ta że mój R po nas przyjedzie... tym bardziej że będę po cesarce..
Zresztą On i tak wcześniej jak tylko będzie zabieg zaplanowany bierze sobie wolne z pracy żeby zająć się dwójką naszych dzieci ... i organizacją domu na przyjęcie maluszka
Mój maluszek kopie i kopie coraz mocniej... Baaardzo mnie to cieszy
reklama
angi-wawa1988
Hej Co do fotelika to najlepiej zapytać w szpitalu gdzie rodzimy i już przecież zawsze można pożyczyć od kogoś na te wyjście??
Kornelia jak u nas się okaże że dziewczynka to chyba będziemy musiały się wymieniać linkami żeby się nie podbijać na wzajem na all he he
Jeju jak mi się nic nie chce już w ogóle to jestem padnięta ogarnęłam dziś cały dom została mi łazienka ale że nie mam cifu no to cóż jutro zostaje ogarnąć