reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Dlaczego położna ubierała dziecko na wyjście? Nie wiem czy to ten powód, ale przeczytałam na blogu jakiejś położnej że ludzie kradną - pewnie o to chodziło żeby szpitalnych ciuchów nie ukraść:sorry: Ja bym palcem nie tknęła co nie moje, ale ludzie ponoć kradną wszystko - ubranka, pampersy, poduszki do karmienia, nawet używane laktatory i osłonki na pierś, ech...

reklama
Hej :) Co do fotelika to najlepiej zapytać w szpitalu gdzie rodzimy i już :p przecież zawsze można pożyczyć od kogoś na te wyjście??

Ja tez mam zamiar odwiedzić sh ale ja rzadko tam chodzę z braku czasu i nie wiem czy uda się coś upolować, ale będę próbować :p mam też zamiar na allegro polować na paczki używek :)

Dziś też zakupiłam 2 body i półśpiochy, mini skarpetki i komplecik kaftanik z śpioszkami, bo byłam z mężem na zakupach i on też chciał mieć udział w kompletowaniu :)

EwciaZ -ale wcale nie trzeba mega dużo płacić za dobre buty....polsie firmy też szyją dobre buty,a poza sezonami można kupić rewelacyjne firmowe super buty typu ecco, geoxy,primigi lub superfity za bezcen -tylko trzeba wiedziec kiedy i gdzie szukać.Nie zaglądam nikomu na nogi , swoim dzieciom kupuje nowe buty-bo tak mam-natomiast ja również sprzedaje używane ,niezniszczone po swoich dzieciakach ( po starszym już nie :), bo raczej nikt nie byłby w stanie ubrac butów po nastolatku :))
Jesli chodzi o fotelik-wiem ,że dużo wygodniej było mi z fotelikiem przy starszaku -nie był to fotelik ani markowy ani pewnie bezpieczny -nikt o tym w 2001 roku nie mówił nie pisał ,a jak interesowałam sie tym w 2005 roku przy Młodszym to się załamałam .Dobry fotelik można kupić za małe (dla mnie) pieniądze, bo za około 150 zł-tylko tez trzeba wiedziec kiedy i gdzie szukać .
Myślę ,że tyle ile nas tyle zdań .
A każda robi tak jak uważa,jak lubi, lub jak potrzebuje :) i to w każdej dziedzinie od karmienia piersią po fotelik ....

a tak odchodząc od tematu to tu jeździmy na WIelkanoc ( bo ktos chciał namiar) Pensjonat CHATA CYBORGA. Noclegi Kotlina Kłodzka. Gdzie w góry. Pensjonat CHATA CYBORGA - wakacje w górach, Kotlina Kłodzka noclegi

a jeśli chodzi o buty -dla miłośniczek :) traperów lub wygodnych sportowych butów zakochałam się w butach Palladium ....
mam trampki-błękitne wysokie ,mega wygodne ,nie mają cieńkiej podeszwy jak tramki tylko specjalną mebranę ....koleżanka pisała mi ,że firma wprowadziła farbki specjalne do farbowania w pralce i co pranie nowy kolor;)
moje chłopaki mają teraz zimowe i też są zakochani ...jakby co polecam

to taka dygresja ;)

Gurek źle mnie zrozumiałaś, albo moze ja źle napisałam. Krew miałam raz, mocz 2 razy ale wg ulotki co linka wrzuciła Olga to jest ok. Wszystkie inne badania miałam z toxo itp. Moze mi na razie nie dał skierowania na następne bo przed ciążą krótko też robiłam. Ale pewnie teraz dostane znów na badania.
O tej chorobie nie wiedziałam - dzięki przeczytam.

Piszecie o SH - ja nie byłam przekonana dla ciuszków dla noworodka. Ale od ok 9 -mcy jak miała Mati to jak najbardziej, kupuję chetnie i często dla siebie też. Kiedyś kupiłam sobie kurtke skórzaną za 25 zł i jedynym mankamentam była rozerwana w środku podszewka co zszyłam i śmigam do dziś :-)
Teraz jak by była dziewczynka to też tam poszaleję ;-)
Buty Mati miał nowe dobrych marek zostawiłam dla drugiego dziecka. Trampki powyrzucałam, ale kupowałam tylko z Zetpola albo z Befado - żadnych sieciówek!
te butki, które schodził też wyrzuciłam

Miq - Ja mam wózki i wszystko, bo niczego nie pozbyłam się po starszych dzieciach.
Jedyne co to powinnaś kupować zawsze nowy materacyk. Z nimi jest jak z butami, układają się pod konkretne ciałko :)

ja nie jestem przeciwna fotelikom bron boze, najwidoczniej zle mnie zrozumialyscie, chodzi mi o to ze dobra fotelik sie przydaje ale osobom z samochodami ja takowego nie posiadam a taxi tez sie nie woze, nawet jesli, mialabym zamiar go kupic to do szpitala mam 10 minut drogi i to moja decyzja czy wyjde z dzieckiem w gondoli czy w foteliku
Nie no jasne, bierz wózek i się nie zastanawiaj skoro macie blisko. Jedyne co to już abstrahując od wyjscia ze szpitala to pomyśl o foteliku jakbyś jednak gdzieś musiała nagle jechać z dzieckiem, np pilnie taksówką czy z sąsiadem do lekarza itp. Niby tak jak pisałam w taxi nie trzeba mieć, ale chyba warto...

hey co do badań to dziewczyny mają rację morfologia i mocz co wizytę czyi przeważnie co miesiąc a glukozę też mam zrobić na następną wizytę ale jakoś mnie to nie przeraża bo ja lubię słodkie herbatę i kawę też zawszę słodzę ;-)

w sh kupować nie umiem i nie lubię może ktoś uzna że jestem dziwna ale ja od razu myślę czyje to były ciuchy osoby zdrowej chorej czy może zmarłej mam taką fobię i już po za tym mi na metce nie zależy a na przecenach w sieciówkach można też za małą kasę kupić nowe rzeczy nigdy ja lubię kupować nowe rzeczy a że jakość nie najlepsza to nic nie wyobrażam sobie chodzić w tym samych ciuchach kilka lat wolę tańsze częściej wymieniać na nowe...............

a wiecie co mnie przeraziło raz w sh jak mnie mama tam zaciągnęła że kobity starsze majty i biustonosze brały okropność :szok:

chyba czuję już mojego skarba takie puknięcia kilka cm pod pępkiem od kilku dni się powtarzają :-):-):-)

Pani Olga dziękuję za przydatną informację . To tak jak myślałam od jakiegoś czasu że moja lekarka jest jakaś nie pojętna w tych ciążowych sprawach .. Ja toxo nie miałam , tylko mocz i krew.. przy czym w krwi wyszło mi że mam stan zapalny w organizmie ale moja lekarka powiedziała że to pewnie z choroby i nie będziemy tego powtarzać.. Przepisała wtedy antybiotyk doustny , dostałam też antybiotyk do pochwy bo przez branie luteiny dostałam jakiegoś zapalenia.. No i miała być kontrola za 2 tygodnie.. przyjeżdżam w tej śnieżycy a tu okazało się że jej nie ma.. Zostałam na lodzie bez tabletek na podtrzymanie , bez dodatkowych badań.... Zrezygnowana zadzwoniłam do pobliskiej przechodni i 16 mam wizytę u innego ginekologa -faceta - a tak upierałam się przy kobiecie.. bo delikatniejsza.. lepsza... z podejściem.. guzik...

Avalka - też często uda mi się coś markowego i ładnego kupić dla siebie w SH .. :-) U nas w centrum są wyprzedaże w czwartki za złotówkę bardzo fajnych rzeczy... praktycznie mało znoszonych... :-) jak nie byłam w ciąży to co tydzień ze szwagierką i siostrami tam wpadałyśmy a wychodziłyśmy obładowane he he :-D teraz z powodu pogody dawno nie byłam.. ale czekam już na tą moją wiosnę... ;-):tak:
EwciaZ - też miałam tak pózno robione te badania... bo chyba z miesiąc temu to było... teraz liczę że pan doktorek się mną solidnie zajmie :eek:
Co prawda 1,5 tygodnia temu poszłam sama na własną rękę prywatnie do ginekolożki i było wszystko ok... miejmy nadzieję że tak pozostanie do końca... :tak:
Fotelik do auta mam już... sporo ciuszków mam po siostrze ... ładnych, zadbanych, mało noszonych... Mam daleko szpital więc nie wyobrażam sobie innej opcji jak tylko ta że mój R po nas przyjedzie... tym bardziej że będę po cesarce..
Zresztą On i tak wcześniej jak tylko będzie zabieg zaplanowany bierze sobie wolne z pracy żeby zająć się dwójką naszych dzieci ... i organizacją domu na przyjęcie maluszka :laugh2:

Mój maluszek kopie i kopie coraz mocniej... Baaardzo mnie to cieszy :-D:-D

reklama
Hej :) Co do fotelika to najlepiej zapytać w szpitalu gdzie rodzimy i już :p przecież zawsze można pożyczyć od kogoś na te wyjście??

Ja tez mam zamiar odwiedzić sh ale ja rzadko tam chodzę z braku czasu i nie wiem czy uda się coś upolować, ale będę próbować :p mam też zamiar na allegro polować na paczki używek :)

Dziś też zakupiłam 2 body i półśpiochy, mini skarpetki i komplecik kaftanik z śpioszkami, bo byłam z mężem na zakupach i on też chciał mieć udział w kompletowaniu :)

Kornelia jak u nas się okaże że dziewczynka to chyba będziemy musiały się wymieniać linkami żeby się nie podbijać na wzajem na all he he ;)

Jeju jak mi się nic nie chce już ;) w ogóle to jestem padnięta ogarnęłam dziś cały dom została mi łazienka ale że nie mam cifu no to cóż ;) jutro zostaje ogarnąć ;)

Do góry