go0siaczek
Fanka BB :)
ale wam zazdroszcze tego ze umiecie kupowac w SH ja nigdy nic znalesc nie umiem musiala bym z kims chodzic kto umie szukac i by mnie nauczyl
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja mialam dopiero 2 raz pobierana krew i mocz, chyba jak wyniki ok to nie trzeba tak czesto.
tez sie zdziwilam ze tak szybko mam na glukoze no ale co sie bede kłócić lekarz wie lepiej kiedy robic
nikita84 wybacz ale nie kazdy ma auto, my wszystkie rodzimy wczesnym latem wiec ja nie wyobrazam sobie jazdy autem a co gorsza autobusem jak na zewnatrz bedzie cieplutko a tym bardziej jak ze szpitala do domu mam dwie ulice, okolo 10 minut drogi, jak ktos mieszka daleko to ok fotelik jak najbardziej, natomiast jesli. mi przy wyjsciu powiedza ze jak nie mam fotelika to dziecka nie dadza to je tam wysmieje, to juz jest glupota, bo to ja decyduje czy wra2m taxi cz wroce pieszo zdzieckiem w gondoli, i nikt tu nie mowi o wozeniu dzieci z autach na kolanach, dla mnie fotelik to zbedny wydatek
Ja z moim synciem jak mieszkałam w PL to chodziłam do poradni wad postawy bo wykrzywiał nóżki i miał płaskostopie. I prawda jest taka, że ani dziecko ani osoba dorosła nie powinna chodzić w butach "po kimś", bo każdy inaczej nogi ustawia i buty dopasowują się do użytkownika i może się to źle skończyć. Tym bardziej dla maluchów, którym stópki się dopiero kształtują. Więc kolekcjonowałam od rodziny, znajomych ciuszki po dzieciaczkach. Butów - nigdy!
nikita84 wybacz ale nie kazdy ma auto, my wszystkie rodzimy wczesnym latem wiec ja nie wyobrazam sobie jazdy autem a co gorsza autobusem jak na zewnatrz bedzie cieplutko a tym bardziej jak ze szpitala do domu mam dwie ulice, okolo 10 minut drogi, jak ktos mieszka daleko to ok fotelik jak najbardziej, natomiast jesli. mi przy wyjsciu powiedza ze jak nie mam fotelika to dziecka nie dadza to je tam wysmieje, to juz jest glupota, bo to ja decyduje czy wra2m taxi cz wroce pieszo zdzieckiem w gondoli, i nikt tu nie mowi o wozeniu dzieci z autach na kolanach, dla mnie fotelik to zbedny wydatek
Ja miałam mocz, glukozę na czczo, toxo i morfologie 2 razy. Reszte po razie (HIV, hbsy itp). Na następną wizytę (za 4 tygodnie) mam znowu mocz i morfologie zrobić.Dziewczyny mam pytanie ile miałyście robionych już badań krwi i moczu na tym etapie ciąży ?
Bo ja tylko raz miałam i zastanawiam się czy to oby nie za mało ...
Spoko ja też nic nie mamjeju już tyle rzeczy macie dla dzieci? i wózki nawet? o maj gat chyba ktoś tu się obudzi z ręka w nocniku
Ja nam tak samo. Nie brzydze się ani nic ale jakoś jak próbuje szukać to nic nie mogę znaleźć. Ale mam z tym problem nawet w normalnych sklepach.ale wam zazdroszcze tego ze umiecie kupowac w SH ja nigdy nic znalesc nie umiem musiala bym z kims chodzic kto umie szukac i by mnie nauczyl
Co do zasady w taxi nie ma ponoć obowiązku, natomiast wiadomo ze to ryzykowne i ja bym bez nie pojechała.ale jak będziesz jechała taksówką, to fotelik też powinnaś mieć, przecież nie będziesz niemowlaka trzymała na kolanach...