reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Blizej czy nie blizej domu to wszystko jedno, po wypiciu tej glukozy mamy siedziec na tylku zeby miec wiarygodne wyniki. Ja zabralam sobie ksiazke. Mialam wczesniej to badanie bo podwyzszony cukier mi wyszedl, zazwyczaj w polowie ciazy sie je robi. Przypilnujcie zeby 12 godzin przedtem nic nie jesc, a od obudzenia nic nie pic, nawet wody.

reklama
hej
tak jak dziewczyny piszą każda musi to przejść ja miałam chyba w 26 tyg.Ale po takiej dawce cukru nie chce się jeść. I nie wolno chodzić

Każda -niestety ...ale można sobie cytrynę wcisnąć do glukozy -bo nie zaburza to badania ,a do wypicia lepsze ...

u mnie też problem z żyłami -ostatnio miałam nawet dłonie pokłute....

mojej kumpeli kuzynka nie zrobiła tego badania bo nie dała rady.. 4 razy podchodziła ale zawsze wymiotywała, tylko że ona całą ciąże ciężko przechodziła.. najpiewr schudła 9kg przy wadze 55 a skończyła na plusie 3

Hej dziewczyny, czy ktoras z was wie jak to teraz jest z fotelikiem przy wyjsciu ze szpitala? my z narzeczonym auta nie mamy wiec fotelika nie mamy w planach kupowac, a do szpitala mamy zabi skok wiec moj podjechalby poprostu wozkiem z gondola ale juz od paru osob slyszalam ze bez fotelika dziecka ze szpitala nie wypuszcza. no wiec jak to jest teraz?

Blizej czy nie blizej domu to wszystko jedno, po wypiciu tej glukozy mamy siedziec na tylku zeby miec wiarygodne wyniki. Ja zabralam sobie ksiazke. Mialam wczesniej to badanie bo podwyzszony cukier mi wyszedl, zazwyczaj w polowie ciazy sie je robi. Przypilnujcie zeby 12 godzin przedtem nic nie jesc, a od obudzenia nic nie pic, nawet wody.

Znalazlam na jednej stronie, bo ja pilam wode i nawet miałam to wskazane bo ja zyl nie mam i po wypiciu wody trochę były widoczne.

Pamiętaj! W trakcie oczekiwania na drugie pobranie krwi nie powinnaś niczego jeść ani pić (poza niegazowaną wodą mineralną)!

reklama
A mi picie tej glukozy nie straszne. Już dwa razy piłam i wisi mi to i powiewa:)

Byłam dzisiaj z rańca u narzeczonej mojego szwagra, jest kosmetyczką i pomalowała mi paznokcie hybrydą i mogę wkraczać w życie po 30 (jutro mam urodziny).

miq - współczuję omdlenia

monia - na pęcherz polecam też sok żurawinowy taki kwaśny, można kupić w niektórych sklepach.

Młody śpi, chyba i ja się zdrzemnę.

Do góry