reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczyny w 24tc robi się ta glukozę? Ja musiałam wcześniej zrobić bo miałam w pierwszej ciąży cukrzyce. I na pierwszych badaniach krwi mialam cukier podwyższony. Ale naszczescie cukier mam w normie z czego bardzo się ciesze :D

reklama
Jeden kubek myślałam że po godzinie 2 Ale tylko krew pobiera 3 razy. No mi się wbiła do tej samej żyły a teraz nie wiem gdzie się wbije już. Mnie boli to kucie: (

dziewczyny, każda kobieta w ciąży ma robiony test glukozy z obciążeniem. na stronie Lapszy Poród na Facebooku wrzucili ulotkę z listą badań, które powinna mieć zlecane kobieta w ciąży. dam wam tu linka jak dotrę do pracy.

Nie pocieszenie was, każda ma to badanie :/ aprano na czczo pobranie krwi wypicie najlepiej u nich tej glukozy obrzydliwie słodkiej a potem po 2h znowu pobranie i tez nic się nie je w tym czasie ani nie pije z tego co pamiętam

Ja pojechalam do mamy bo wczesniej gdzie indziej robilam te badanie i tam kimnelam się z godzinę ;) i tak wam polecam wybrać się najbliżej domu bo siedzenie przez 2 h to świra dostać można :)

KAżda ciężarna ma test obciążenia glukozą po 24 tyg ciązy. Siedzi się 2 h. W tym czasie nie można nic pić ani jeść, ani chodzić. PRzychodzi się na czczo.

reklama
Do góry