reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Rany jaka produkcja,trochę nie przytomna jestem też mnie pełnia męczy;-)Muszę przestawić się na tryb absolutnie bez drzemkowy córki buuuu nawet przewiezienie autem nie pomaga bo trajkocze...czemu,liczyłam że do czerwca chociaż pośpi jeszcze i niestety.Wczoraj bardzo ciepło było nawet córa marudziła w słońcu że jej gorąco,Ja rozpięta(a tak swoją drogą brzuch ciążowy przyciąga wszystkie spojrzenia,chyba że to piersi...gigantyczne:-)) super,a dziś już ponuro....
Podziwiam cie Monia za umiejętność chodzenia w szpilkach:-pJa tylko koturny a i tak już na płaskie się przeniosłam bo kręgosłup nie daje rady.
Mam pościel i poszewki z ikea dla Zośki i potwierdzam jest super po dwóch latach nawet kolory nie wyblakły.
Zdrówka schorowanym,jeszcze dwa miesiące i wiosna...oby!!!
Witam nowe Lipcówki:tak:

Ja uwielbiam szpilki mega wysokie najlepsze 16 cm... Przy moim wzroście mogę se pozwolić 165... A mój M ma 190. .. Ale zakładam tylko na imprezy, wesela, na szczęście w sobotę założę bo idziemy na bal karnawałowy z znajomymi... Jak co roku... Ale baletki muszą być w zapasie...

obcasy w połowie ciąży to nie jest najlepszy pomysł. i tak kolana dostają ostro w kość, a wysokie cienkie obcasy dodatkowo obciążają kręgosłup.

https://parenting.pl/portal/obcasy-w-ciazy

ja mam dwa komplety pościeli z IKEI, ale oni mają zupełnie inne poduszki i na moje te poszwy nie pasują, a nie mam zamiaru kupować poduszek specjalnie z tego powodu (;

Ale produkcja :p ja tam też uwielbiam buty, ale szpilki to mogę co najwyżej 10-11cm nosić bo ja mam 165 a mój K 177 gdzieś :p no ale też tylko od święta noszę, a na codzień baletki, trampki, adidasy, koturny :p kozaki też miałam na obcasie, a w tym roku specjalnie na ciążę kupiłam płaskie, takie z 2-3 cm obcasikiem i lubię je :) najważniejsza wygoda i bezpieczeństwo :))

angi, nie nie, mam tylko jedną wizytę, tylko jeszcze po prostu nie wiem kiedy się wybiorę - chodzę do lekarza prywatnie i u niego nie trzeba się zapisywać.po prostu dzwonię czy jest wolny i lecę, a że jego gabinet jest naprzeciwko mojej pracy to po kilku minutach od telefonu już jestem u niego :).

ewczis, moim zdaniem powinnaś poszukać jakiegoś dobrego chirurga ortopedy, a jeśli to faktycznie rwa, to współczuję - moja mama się z tym zmaga :(.

dziewczyny, pocieszające jest to, że duża część z was też jeszcze nie czuje ruchów dzieciorków :), bo ja też jeszcze nic nie czuję i czasem zastanawiam się czy aby wszystko w porządku....choć staram się nie nakręcać, to jednak czasem taka myśl przemknie gdzieś z tyłu głowy...z córą poczułam ruchy w 18-19 tyg,więc mam nadzieję, że i teraz lada dzień to nastąpi :).

dopiero 11, a tu dziś do 17 trzeba w pracy siedzieć :(....miłego dnia!

ja do pracy idę jutro, po 8 dniach przerwy, nie wiem jak wyrobię (; od razu 2 spotkania i 1 projekt do opracowania...

Ale naprodukowałyście :) super

obcasy -kocham oglądać :) ,nie noszę ,bo po pierwsze przy wzroście 176 nie potrzebuję ,po drugie nie mogę ze względu na " zepsute" kolanka

Monia - ja też dziś nie spałam od 3.....i cholera zawsze wtedy mnie bierze ,bo słysze jak jeden chrapie ,drugi wzdycha ,trzeci chrapie -tylko ja biedny robaczek z boku na bok.....
mówisz, że pełnia?

a pościel też lubie ikeową
mam dużą i pojedyńczą i do łóżeczka chyba też
i w zasadzie tylko uważnie trzeba patrzeć na wymiary -bo mają kilka ....
dobrze sie pierze/prasuje/magluje
nie ma głupich guzików -które lubia się odrywać
no i całkiem fajne wzory i kolory
a najbardziej lubie ich prześcieradła z gumkami -kolorowe nie blakną ,nie mechacą się dla mnie super

reklama
prześcieradła z IKEI są super :) a ja mam akurat pościel na guziki, ale nie narzekam na nie, dobrze się trzymają już od wielu lat.

Do góry