reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Martyska współczuję sytuacji z mamą, ciężko ale chyba najrozsądniej będzie olać jej teksty i zachowanie, bo nie ma co sobie i dzidziusiowi przysparzać stresów :baffled: może po narodzinach pokocha wnuka i przejdzie jej??? Trzymam kciuki :)

Co do płci i wizyt, mój lekarz prowadzący to potrafi i do końca nie powiedzieć jeśli nie jest na 100% pewny, żeby nikt nie mał żalu, że się pomylił :crazy: a tak ma 100% sprawdzalności :-D:-D ale na genetyczne muszę chodzić do innego więc tam się dowiaduję więcej :p teraz może wyptam na następnej wizycie obu :p u swojego mam 12tego a połówkowe 26tego :) a jak się dowiem to uuuu szał zakupów ubrankowych będzie, bo mąż 13stkę dostanie :-)

Klara pisałaś że rękodzieło cie kręci, co dokładnie robisz? bo ja uwielbiam takie rózne cuda :-)
Olga dobrze, ze wszystko ok :-) szkoda tylko że nie wiesz co dokładnie boli...
Angi a jakie torty pieczesz? jakieś konkretne w kształcie np autka czy normalne tradycyjne?
my po zupce - pomidorowa wg . 5 przemian, a drugie danie zjemy jak mąż wróci z pracy - kotleciki z soczewicy i kasza gryczana niepalona :-) no i suróweczka

Przeoczyłam ;) Robie piłkę nożna i lalkę ale nie wstawię :p artystką nie jestem a samoukiem :D więc nie ma co się spodziewać czarów ;)

Kati- robiłam biżuterię ,teraz robię " w papierze" kartki ,kalendarze,albumy i inne takie
wrzucisz w googla- gniazdo sroki blog -to ja ;)

poproszę o przepis na pomidorową wg 5 przemian .
u mnie w piecu maślane bułeczki z kruszonka na 2 sniadanie siedzą:)

Ja pierdu prześliczne to pudełko i w ogóle te karki :) sprzedajesz je na all ?

Musze się pozalic..
Na samo zakończenie dnia oczywiście ktoś musiał schrzanic mi dzień.. a kto ? Moja kochana rodzicielka. Kobieta nie odzywa się do mnie od połowy listopada bo nie pasuje jej to ze zostanie babcia, słowa ze mną nie zamieniła, z wigili wyszłam po 15 minutach bo widać było, że byłam tam niechciana a teraz co ? 30.01 - niby moje imieniny. Pisze niby, ponieważ ja ich nigdy nie obchodziłam, nawet nie zwracalam na nie uwagi a ona jeszcze potrafi mi napisać " wszystkiego najlepszego w tym twoim szczęśliwym życiu " no kurde juz by sobie darowala takie teksty! :(

Nie przejmuj się co prawda ciśnie się odpisać coś w stylu " a dziękuje za pamięć i za życzenia babciu :)" :D he he no ale wiesz tyle że dogryziesz a i nie wiadomo jaka reakcja dlatego zignoruj to nie ma sensu się denerwować i dzidziusiowi przekazywać :)

haha :D a toś pokręciła! ja tu mało nie padłam z wrażenia, że auto za 260 tysięcy :DD

He he nie.. nasze auto brał Teść jeździł 2 lub 3 lata potem oddał go Ł. i tak jest :) też nas nie stać na tak drogi samochód ;) wiesz 260 tyś a mieszkanie w bloku, mamy inne priorytety :D

Nie, moja mama ma 57 lat i ma już 3 wnuczat.. coś strasznego. Każde z mojego rodzeństwa podczas okresu ciąży przezywalo z nia koszmar, myślałam że mnie najmłodsza z rodzeństwa to ominie no ale niestety.. dobrze ze dzidzia chociaż ze strony Tomka będzie mieć fajnych dziadków

Powiem wam, że sprawa wygląda dużo ciężej niż się wydaje. Sam fakt ze przeszła dziś kolo mojej siostry udając ze jej nie zna.. ani też nigdy nie potrzebowała, wspólnych rodzinnych spotkań i innych takich. A jak już do tego doszło to była tak sztuczna atmosfera jak byśmy widywali się co tydzień na pysznym obiedzie. U mojej siostry wybryki przeszły jej plazem, u mojego brata tez ale jak dla mnie to już za wiele. pod choinkę podarowała swojemu wnukowi 10 letniemu rozdartego misia, i nie nie zrobiła tego z braku pieniążków..

No faktycznie to bardzo przykre :/ Moja mama ma 53 lata i czwarty wnuk w drodze i świata po za nimi nie widzi. Może jeszcze jej się odmieni a jak nie to ogranicz kontakt albo zerwij do porodu nie ma co. Nie chce to nie kiedyś jej się zemści złośliwość.

No hej dopiero skonczylam prace. No moj gin mi wciskal ze przed 20 tyg sie na 100% nie da stwierdzic :/ ja juz 17 tydzien zaczelam :/

Cóż może wcześniej często się mylił, ale powiem CI że teraz jak myślę to mój w 13 nie sprawdzał a 16-17 mówił że najprawdopodbniej a nie na 100% w ogóle mój na 100% to powiedział po cc he he ;)

ale u mnie sypie

bylam u lekarza rodzinnego po sierowanie do okulisty i przy okazji zrobil mi wpis do karty ciązy

co do samochodu to my narazie nie mamy nie jest nam niezbedny

Cóż może wcześniej często się mylił, ale powiem CI że teraz jak myślę to mój w 13 nie sprawdzał a 16-17 mówił że najprawdopodbniej a nie na 100% w ogóle mój na 100% to powiedział po cc he he ;)[/QUOTE]

Wlasnie mowil ze wlasnej corce sie pomylil w 18 tygodniu ze corka a okazal sie syn :) coz miesiac szybko zleci i moze sie wkoncu dowiem :) i tak czuje ze dziewczynka :)

reklama
heyka ja na chwile pochwalić się:-) maleństwo pięknie rośnie waży 223gramy ale wypięło się na rodziców centralnie generalnie że tak powiem i z poznania płci nici :-D

po za tym wizyta bardzo szybka bo jakąś obsuwę miał gin ja weszłam godzinę po czasie i jeszcze dziewczyny czekały ale za miesiąc połówkowe więc mówił że będziemy długo maluszka oglądać i mam nadzieje się obróci i pokaże co tam ma ;-) (a co do tej mojej " sprawy" powiedział że jeśli jednorazowe i żadnych innych dolegliwość to ponoć się zdarza ciężarnym i się nie martwić)

Do góry